reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
IMG_1528468591.037957.jpg

Mamusia tez sobie coś kupiła, do szpitala x 3 te pojemniki z rossmana, jeden po 1.99.
3 saszetki do szuflady małej, jedna za 3.30 ale pięknie pachną :)
Odżywka do włosów, żel do twarzy, mleczko do demakijażu, błyszczyk :)

Załączniki

• IMG_1528468591.037957.jpg
    IMG_1528468591.037957.jpg
    389,1 KB · Wyświetleń: 302
Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodzie :-D kobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie? :-D
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........

O ile razy ja słyszałam. Jakie to pokolenie słabe, delikatne. Dawniej kobiety w polu rodziły..

Cos wam powiem.. chodzilismy sobie z mezem po miescie i bylo cacy.. poszlismy nad jezioro gdzie byly kaczki.. nigdy mi nic nie bylo,a tu nagle lzy w oczach.. katar,drapanie w gardle,kaszel nie do opanowania.. no szok.. poszlismy i znow bylo oki.. bylo to co najmniej dziwne.. czyzbymmiala uczulenie na kaczki?!? Co wy na to?
Haha. Nie słyszałam jeszcze o uczuleniu na kaczki ☺ ale kto wie? Dużo ich było?

Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodzie :-D kobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie? :-D
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........
Tylko się niedenerwuj:) ja mam zamiar narazie nic do kąpieli nie używać, ewentualnie krochmal jak się okaże że sucha skórka jest. Trochę racji z tą chemia że we wszystkim jest. A jak już coś będę używać to AA I love you baby . Na srokao było napisane o którymś ale nie pamiętam czy oilan czy oilatum że niezbyt dobre.

reklama
Pięknie wyglądasz. W ogóle wszystkie brzuszki same cudowności.
Ale nie mogę się napatrzec na twoje tatuaże... już parę miesięcy wstecz postanowiłam że po porodzie robię tatuaż. To będzie mój drugi :) w wolnych chwilach szukam wzoru... ;)

Dziękuje kochana [emoji8] dziś się w końcu ogarnelam na twarzy to aż fotę trzeba było strzelić na pamiątkę hah ;)

Dziękuje, u mnie już 12 szt się nazbierało, ale ten na ręce u góry te „róże” tzw kapusty hah go planuje w lutym 2019 poprawić i później powolutku rękaw robić, oczywiście już nie z kwiatów, jakieś inne przemyślane pomysły.

A po porodzie mój Bartek wpadł na pomysł żebyśmy sobie zrobili po takim samym tatuażu związanym z urodzinami małej. Ja wpadłam na pomysł małego lwa (bo taki będzie znak zodiaku małej) + data urodzin :)

Do góry