reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja matka tez mnie wkurza swoim podejsciem. Ostatnio mowilam jej, ze nie chce poscieli tylko jakis rozek/ otulacz do lozeczka, zeby bylo bezpieczniej. A ona mi mowi, ze sie glupot naczytalam w internecie i ze kiedys to jakos normalnie dzieci mialy posciel [emoji14] i tak ze wszystkim co nowe dla niej. Gadka typu: kto kiedys myslal o takich rzeczach... jest chyba najbardziej wkurzajaca
Hahaha, to prawda, że kiedyś było inaczej. Ale teraz jest inaczej, wiadomo już więcej na temat bezpieczeństwa itd, więc trzeba przekonywać naszych rodziców żeby szli z duchem czasu :D

reklama
To jeśli tydzień różnicy jest u mnie na wcześniej to patrzeć na to ?:) Czy spytać lekarza jak on to widzi :)
Tydzień różnicy to nie jest dużo i się przyjmuje na ogół wtedy termin z om. Możesz spytać lekarza, pewnie tak najlepiej.
Koleżanka miała tak jak ja z pierwszego USG tydzień wcześniej niż z om a urodziła w 42 TC i nie było objawów przenoszenia, ja natomiast urodziłam dokładnie w terminie z pierwszego USG czyli tydzień przed terminem z om i córka miała objawy przenoszenia. Tak czy siak na się sugeruje terminem z om czyli 14 sierpnia , z USG jest tydzień wcześniej.

Dziękuje kochana [emoji8] dziś się w końcu ogarnelam na twarzy to aż fotę trzeba było strzelić na pamiątkę hah ;)

Dziękuje, u mnie już 12 szt się nazbierało, ale ten na ręce u góry te „róże” tzw kapusty hah go planuje w lutym 2019 poprawić i później powolutku rękaw robić, oczywiście już nie z kwiatów, jakieś inne przemyślane pomysły.

A po porodzie mój Bartek wpadł na pomysł żebyśmy sobie zrobili po takim samym tatuażu związanym z urodzinami małej. Ja wpadłam na pomysł małego lwa (bo taki będzie znak zodiaku małej) + data urodzin :)
Chyba że urodzi się trochę wcześniej tak jak chciałaś, to będzie raczek :D

1. W ogóle patrzcie jaką dostałam wczoraj poduszkę do karmienia od koleżanki. Ona zaczyna swoją przygodę z szyciem różnych rzeczy dla dzieci i podarowała mi taką poduszkę.
Nie wiem czy to będzie wygodne i przydatne, ale w związku z tym, że dostałam w prezencie, to innej na razie nie kupuję :)

Zobacz załącznik 865171
Napewno będziesz zadowolona. Ja mam typowego rogala. Karmilo mi się na nim super. Ta twoja podusia jest też bardzo fajna

To jeśli tydzień różnicy jest u mnie na wcześniej to patrzeć na to ?:) Czy spytać lekarza jak on to widzi :)
Teraz w USA z tego co wyczytałam w ogóle lekarze nie patrzą na terminy z OM, tylko właśnie z USG I trymestru. Jest ono najbardziej miarodajne.u mnie tylko i az 5 dni roznicy, przy zagrazajacym porodzie przedwczesnym 5 dni to bardzo duzo:-) tym bardziej, ze moje dziecko jest nadal wieksze nawet od terminu z Usg...I to ostatnio o tydzień i 3 dni, więc z OM o 2 tyg. Syna w I ciazy urodziłam w 37+5, leżałam 3 miesiące. Teraz już leżę 3 miesiące, więc jak będę mogła wstać 5 dni szybciej to dla mnie duzo:-)

Ja nie kupuję emolientów na start, tylko zwykłe kosmetyki. Dopiero jeśli miałby jakieś alergie skórne czy azs, to będę zmieniać na emolienty.

Co do mamy, ciężki przypadek :D moja mama to się cieszy wszystkim co kupuję i się interesuje jakie coś ma opcje itp. Ale ona jest dosyć młoda jak na moją mamę, jej 2 bliskie koleżanki mają synów 10letnich, jej bliska kuzynka ma córkę 1,5roczną więc jest zorientowana :)
No to masz super [emoji4] będzie cały czas na czasie[emoji16][emoji16]

Oj to chyba już wypaliłaś cały tłuszcz bo jesteś chudzina. I jakim cudem w tym tyg masz jaki maleńki brzuszek? Ja taki miałam w 5 mcu
A jak leżę to mam tak
Zobacz załącznik 865263
I kto tu jest hipopotam? [emoji5]
W poniedziałek Wam powiem ile ten człowiek w środku waży.
W 25 tc miał kilo. Teraz będzie 30+3.

Ale cudna piłeczka, wypasiona [emoji91][emoji8][emoji7]

reklama
IMG_1528474683.655816.jpg

Ah te zachcianki ciążowe hah. Kefir do obiadku wczorajszego tzn młode ziemniaki, jajo sadzone i fasolka w bułce tartej. Później dorzucę te mleko w tubce i bob hah :)

Załączniki

• IMG_1528474683.655816.jpg
    IMG_1528474683.655816.jpg
    414,6 KB · Wyświetleń: 468
Do góry