reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czemu tracą przytomność ? Wiesz myślę że to pewnie przez brak witamin [emoji16][emoji16] a tak serio to nie wiem..może jak ktoś krwi nie lubi ? Ja właśnie dlatego boje się o mojego bo np raz chciał oddać krew. Pobrali krew do badań a za minutkę maz fiknal.. i jest wrazliwy na wymioty na przykład . No ale chce spróbować niech próbuje [emoji6] w pierwszej fazie porodu gdzie mi jest najbardziej potrzebny niby nie ma krwi więc może akurat. A jak już dziecko zacznie wychodzić to nie obchodzi mnie maz. Moze być nawet w kosmosie i tak mi nic nie pomoże [emoji16][emoji16]
Czasem mu tak nie mów bo zrezygnuje :D

reklama
Jakie obuwie kupujecie do szpitala? Typowe kapcie czy klapki lub japonki?

Ja mam do chodzenia tak jak już będę chciała po korytarzu jeśli będą siły rozprostować nogi czy po prostu po pokoju jak będę przewijała i opiekowała się córeczką [emoji56] a pod prysznic jakieś klapki wygodne dokupie takie stabilniejsze [emoji3]

Dopiero nadrobiłam 20 stron[emoji50]A nie było mnie 4 h[emoji23][emoji16]
W sumie na dobre mi to wyszło że nie miałam internetu. Ja też jak zmieniłam jakiś czas temu telefon to też chyba więcej czasu spędzam ..ale w ciąży to chyba normalne bo co chwila się czyta informacje o tym o tamtym a to robi się zakupy przez internet, wyszukuje różne rzeczy , czyta forum itp , albo jakieś porady, to czas ucieka z telefonem w ręku :D
Piękny brzusio już masz[emoji16] ja teraz używam tylko telefonu. Kompa to nie odpalam[emoji16]
Udalo mi sie nagrac mala jak buszuje w brzuchu :D
Ale Super! Ja próbuję, ale muszę to robić w ciemnościach[emoji4]
Myslalam, ze to jakos później się robi niedługo przed porodem. Musze sie dopytać Wiec o to ;)
Ja już też miałam robione dwukrotnie badanie na toxo
Jaki pojemniczek na wode? Nic tam nie ma, same pestki wisni ;) podgrzewasz w piekarniku np przez 8-10 minut (dla mnie pewniej niz w mikrofali ;) ) albo gdy juz kaloryfery grzeja na kaloryfer kladziesz ;)
Moja tez pcha pod zebra i w pecherz i w przepone i w zoladek.. brzuch tez mnie boli.. takie jakby skurcze juz na dole,mocne dosc ale to nie to jeszcze ;) w nocy tak boli ze az mi sie ryczec chce.. dobrze ze przechodzi ;)
Ja próbowałam ten termoforek w mikrofali ogarnąć i ok[emoji16]
Mój mąż wczoraj kupił mi wszystkie kosmetyki do szpitala, typu żel, szampon, dezodorant itp, do tego kupił na porodówkę landrynki, lizaki i gorzką czekoladę (tak nam na szkole rodzenia podpowiadali) a i jeszcze zgrzewkę wody z dziubkiem :D więc już mam wszystko do torby szpitalnej :D teraz to dopakować jakoś sensownie :D
Ja to mam zakupionych 6 zgrzewek tych małych wód z dziubkiem[emoji16] zgrzewka na dzień... tak liczę[emoji16]
Nie pomyslalabym o landrynkach :) będziesz miała siłę je ssać ? :)
A wodę można smakowa , czy musi być czysta ?:)
Lepiej weź czystą wodę[emoji4]Wiem, że kiedyś pisałaś że nie lubisz, ale bez cukru przynajmniej [emoji4]
U nas na obiad dziś zachcianka męża [emoji205] placki z ziemniaków + cukini z dipem jogurtowo-ziołowym. Pierwszy raz robiłam iiiii pyyycha. Serioooo. Chociaż następnym razem więcej soli i czosnku [emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 867019
Uwielbiam takie!
Śpicie na plecach ? Wiem, że można spać jak wygodnie. Ale czy to też tyczy się pleców ? Do tego w tym tygodniu ? Bo czasem tylko leżenie na plecach przynosi mi ulgę w bólu kręgosłupa.
I jeszcze jedno pytanie :D od wczoraj boli mnie krocze. A dzisiaj czuje jak by mi mała miała wypasc, mam takie uczucie jak chodze. To możliwe, że mała już jest tak nisko ?
Śpij jak ci wygodnie[emoji16]ja śpię na plecach i bokach[emoji16]
Jakie obuwie kupujecie do szpitala? Typowe kapcie czy klapki lub japonki?
Zwykłe gumowe japonki mam i pod prysznic takie basenowe[emoji16] Takie łatwiej umyć po szpitalu.

Mnie dzisiaj przyszło 7 paczek [emoji23] myślałam, że nie ogarnę tego dzisiaj, ale się udało[emoji16]

Powiedzcie mi... czy jeśli kupujecie kosz na pampki do pokoju, to ilu litrowy?[emoji16]

Ja spakowałam papcie ale jednak napwno ich nie wezmę . Na allegro miałam kupić takie gumowe klapki meliski ale sama już nie wiem ... Bo w Sinsay są po 9.90 i np bym kupiła 2 pary to później gdyby się zabrudziły po szpitalu nie będzie szkoda wyrzucić , bardzo tanio i dużo kolorów .. :) zaraz sobie jakieś wybiore i zamówie :)
Screenshot_20180613-211730.png
Screenshot_20180613-212024.png
Screenshot_20180613-212030.png

Załączniki

• Screenshot_20180613-211730.png
    Screenshot_20180613-211730.png
    210,8 KB · Wyświetleń: 376
  • Screenshot_20180613-212024.png
    Screenshot_20180613-212024.png
    192,7 KB · Wyświetleń: 386
  • Screenshot_20180613-212030.png
    Screenshot_20180613-212030.png
    277,3 KB · Wyświetleń: 379
Ja spakowałam papcie ale jednak napwno ich nie wezmę . Na allegro miałam kupić takie gumowe klapki meliski ale sama już nie wiem ... Bo w Sinsay są po 9.90 i np bym kupiła 2 pary to później gdyby się zabrudziły po szpitalu nie będzie szkoda wyrzucić , bardzo tanio i dużo kolorów .. :) zaraz sobie jakieś wybiore i zamówie :)Zobacz załącznik 867106 Zobacz załącznik 867107 Zobacz załącznik 867110
W Biedrze kupiłam ostatnio za 7.99 japonki właśnie. Nie będzie mi szkoda się ich potem pozbyć[emoji16]

Ja spakowałam papcie ale jednak napwno ich nie wezmę . Na allegro miałam kupić takie gumowe klapki meliski ale sama już nie wiem ... Bo w Sinsay są po 9.90 i np bym kupiła 2 pary to później gdyby się zabrudziły po szpitalu nie będzie szkoda wyrzucić , bardzo tanio i dużo kolorów .. :) zaraz sobie jakieś wybiore i zamówie :)Zobacz załącznik 867106 Zobacz załącznik 867107 Zobacz załącznik 867110

Fajne :)
Nie polecam takich materiałowych papci, oj nie. Pamietam, ze mialam z synem takie ładne kremowe i wieczorem jak wstałam zeby iść pod prysznic pociekla mi krew i domyslacie sie jak wygladaly :/ jednak to leci duzo wiecej niz przy okresie. A takie gumowe się umyje i juz :) a poza tym pocila mi sie noga bo w szpitalu jest mega cieplo :)

reklama
Dziewczyny.. jest mi smutno.. umarl moj gekon,wyrwal sobie kloake i wdarlo mu sie zakazenie.. :( patrze teraz do terra i nie zyje :( nie jadl tylko duzo pil.. ale nie poradzil sobie :( a w okolicy nie mam weta od jaszczurek :( moze jest juz w swiecie pysznych robakow i wolnej ,cieplej przestrzeni :)

Do góry