reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kuruj się, żebyś była już zdrowa do wyjazdu ;*
Miło ze strony Twoich teściów :) Ja swoich lubie, ale staram się trzymac trochę na dystans, nie chce, żeby za bardzo ingerowali w nasze życie, tym bardziej później mówili mi np jak mam wychowywać dziecko. Staram się ograniczać spotkania do minimum, co i tak konczy się w ten sposób, ze przynajmiej raz w tyg się widzimy, a oni marudzą, ze mało :p
Co do dzisiejszych planow to nie wiem, tyle pomyślow w głowie, a sił coraz mniej :/ mój idzie do pracy na 12, Wiec do 21 prawie jestem sama. Obiadu dziś nie muszę robic, bo wczoraj na wieczór ugotowałam rosołek ;) Pojechałabym na miasto coś dla małej kupić, ale trochę się boje sama, ostatnio miewam jakies zawroty głowy i nigdy nie wiem kiedy mnie to znow spotka :/ Ty oszczędzaj się poki co ile tylko możesz, bo teraz to już nie ma żartów, niby koniec tak blisko, ale jeszcze niech te nasze dzieciaczki poczekają troszkę :)

Dzięki, na pewno będę już leżała i kurowała się :)

A teściowe super są, z nimi mam mega kontakt i jego mama i tata właśnie nie są tacy, że się narzucają i np dzwonią po pare razy w tyg czy nas „nawiedzają”. A z córcia tez się nie obawiam. Domyślam się, ze pierwsze 2 tyg po porodzie będzie chciała pomagać i odwiedzać nas tak co 2-3 dzień, ale tego nie unikniemy i pewnie wszystko z wyczuciem ;)

Dokładnie tak, już niewiele zostało. Mi 50 dni [emoji5][emoji173]️

reklama
Wszystkie lekarstwa które możesz to weź i do łóżeczka wygrzewać się i odpoczywać ;) miło ze strony teściów, że tak o Ciebie dbają ;) ja zaraz zabieram się za sprzątanie, wstawiłam pranie, zakupy zrobiłam wczoraj także spoko :D na obiad planuję zrobić leczo :D :p

Tak właśnie zrobiłam, tylko za godzinkę w pieskiem wyjdę na dosłownie chwile i wracam do łóżka i serial, jedzonko i luz :)

Ja tez mam już luz. Jutro tylko poprasuję pare rzeczy i spakuje się na wyjazd i tyle

Klaudia, to super wieści:)

Mąż w pracy do 14-15ej. Ja z dziećmi zjedliśmy dopiero śniadanko, dzieciom pozwolilam grać na konsoli a ja zrobię sobie kawkę i poczytam książkę. O 14ej idziemy na festyn koło kościoła upiekłam rano 2 ciasta ten festyn będę sprzedawać i ksiądz zbiera na wyjście do kina i na kręgle dla dzieci z parafii. O 17ej mamy sąsiedzkiego grila na placu zabaw przed blokiem także obiad to będzie gril więc nie muszę dziś gotować. Miłego dnia dziewczyny.

Uuuu to dziś aktywnie i obrotnie :)

To bawcie się dobrze na festynie [emoji4] dziękujemy i wzajemnie kochana [emoji5][emoji170]

No to super[emoji4] Teraz błogi odpoczynek [emoji275] z każdym dniem, kolejny tydzień do przodu[emoji16]

Dokładnie tak [emoji5] już tak bliziutko zostało. A uspokaja mnie to, że mała nóżkami wywija i czuje jak rusza nimi i łapie ją za stopkę i się tak droczymy [emoji5][emoji7]

Któraś z dziewczyn mówiła (chyba Klaudia ? ), że pytała lekarza czy to nie jest normalne, że szyjka się skraca i lekarz powiedział, że owszem, ale powinna od 36tyg

Powinna, a wisodmo jak to w praktyce jest.. tam na lipcowkach jak śledziłam to im dużo wcześniej z szyjka już się coś działo, zresztą u nas tez tutaj wiele miało już problemy od wcześniejszego tygodnia.. niestety taki już urok tych naszych szyjek [emoji854][emoji3]

Dokładnie tak [emoji5] już tak bliziutko zostało. A uspokaja mnie to, że mała nóżkami wywija i czuje jak rusza nimi i łapie ją za stopkę i się tak droczymy [emoji5][emoji7]
Wiesz że od tego może twardnieć brzuch ? [emoji7] Ja się wczoraj z moim tak droczylam a potem umyć się nie mogłam bo jak nigdy był cały twardy aż się wystraszyłam

A to moje „małe” zakupy z pepco i kika. Dla każdego coś hah do kuchni pare drobiazgów potrzebnych, dla mnie coś, dla tatusia i dla córci oczywiście najwiecej [emoji56][emoji3]

Ta papierośnica biała z lamą oczywiście dla tatusia.

Reszta dla żeńskiej części rodzinki hahah

IMG_0124.JPG
IMG_0123.JPG
IMG_0122.JPG
IMG_0121.JPG
IMG_0120.JPG

Załączniki

• IMG_0124.JPG
    IMG_0124.JPG
    324,3 KB · Wyświetleń: 287
  • IMG_0123.JPG
    IMG_0123.JPG
    262,5 KB · Wyświetleń: 284
  • IMG_0122.JPG
    IMG_0122.JPG
    443,4 KB · Wyświetleń: 284
  • IMG_0121.JPG
    IMG_0121.JPG
    322,6 KB · Wyświetleń: 281
  • IMG_0120.JPG
    IMG_0120.JPG
    291,8 KB · Wyświetleń: 283
reklama
A to nie wiedziałam, będę się powstrzymywała, ale to takie piękne uczucie [emoji5][emoji7][emoji173]️
No niestety .. ciągle uczulają wszędzie na to głaskanie brzucha bo wtedy się macica stawia..
Wiem że ciężko się powstrzymać , sama wczoraj nie dałam rady się oprzeć .. no ale on tak kusił że musiałam go dotknąć .
Dzisiaj też mnie zaczepia ale jeszcze dzielnie się trzymam

Do góry