reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja luteine biore od początku ciazy 2x100mg. Mimo to jestem w takiej A nie innej sytuacji , już sama nie wiem szukam przyczyny ale jej chyba nie ma... ;(
Modlę się, zeby bylo dobrze

Tak ja mam inną sytuację , dzięki Bogu nie mam rozwarcia . Wy macie cięższe przypadki dlatego Was rozumiem i wspieram duchowo . Musimy być dobrej myśli że wszystkie będziemy zdrowe i bobaski też :hmm:

@Mama2018 Mam nadzieję, że ten lek w końcu Ci pomoże! Biedna jesteś z tymi skurczami, może trzeba szukać jeszcze innej przyczyny niż niedobory magnezu. Luteina 2x100 to wcale nie jest dużo...

@olka90 Pojechałaś do szpitala czy czekasz do rana?

Ja luteine biore od początku ciazy 2x100mg. Mimo to jestem w takiej A nie innej sytuacji , już sama nie wiem szukam przyczyny ale jej chyba nie ma... ;(
Modlę się, zeby bylo dobrze

Pytałam lekarza nie ma jasnej przyczyny powodu takich sytuacji z szyjka... Ja dużo leżę w domu nie schylam się nie dźwigam na L4 od dawna jestem . I co ??? I taka sytuacja... Bardzo się boje też ale tak sobie to tłumacze że będzie dobrze że się ułoży i że szyjka stwardnieje .

@Oczekujaca123 Sprawdziłam, ta taśma (Transabdominal Cervicoisthmic Carclage) raczej dla Ciebie się nie nada, bo ją się zakłada bardzo wysoko, czyli tak naprawdę jeszcze przed ciążą - generalnie taka jest różnica między nią a innymi typami szwu. Tu jest rysunek, w jakim miejscu się zszywa jaką metodą
https://beyondthisdesert.com/wp-content/uploads/2012/08/cerclage-types.jpg

Aha czyli to się zakłada jednak na przyszłość .... Nie w trakcie ...

I ja mam dziś słabe wieści .... ostatnio dobrze się czułam , robiłam wszystko co chciałam, dziś tez się nachodziłam , po południu zamuliło mnie na drzemkę .... wstałam zapuchnięta , bez kostek, kolan, dłonie makabra, twarz .... wtedy zorientowałam się ze ja nie sikam od wczoraj..... jutro rano wizyta u gina....

@Mama2018 Mam nadzieję, że ten lek w końcu Ci pomoże! Biedna jesteś z tymi skurczami, może trzeba szukać jeszcze innej przyczyny niż niedobory magnezu. Luteina 2x100 to wcale nie jest dużo...

@olka90 Pojechałaś do szpitala czy czekasz do rana?

Tak widziałam luteinę dziewczyny brały nawet 2*2 i dawki 200...ale to kwestia lekarza albo stanu szyjki może ...

Oby mi pomogło...

reklama
@Oczekujaca123 Sprawdziłam, ta taśma (Transabdominal Cervicoisthmic Carclage) raczej dla Ciebie się nie nada, bo ją się zakłada bardzo wysoko, czyli tak naprawdę jeszcze przed ciążą - generalnie taka jest różnica między nią a innymi typami szwu. Tu jest rysunek, w jakim miejscu się zszywa jaką metodą
https://beyondthisdesert.com/wp-content/uploads/2012/08/cerclage-types.jpg

Szew tez ma 3 wysokości na które można go założyć. Każdy inaczej się nazywa. McDonalda jest zakładany jak na rysunku- najniżej

Do góry