reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

6 miesięczne dziecko a mleko krowie

reklama
reklama
Annie wytyczne, yhy ;-)
Kiedyś dzieci ciągle były na mleku krowim i żyją, są zdrowsze niż te na mm. Także wytyczne są do tego by robić kasę! Puszka mm 60 zł ;-)
Heh uwielbiam ten tekst my byliśmy i żyjemy fajki też pala i żyją...Widać po starszym pokoleniu właśnie jacy zdrowi..żyć a być zdrowym to dwie różne bajki.Ja bym nie dała mleka krowiego tak małemu dziecku .Dzieci nie budzą się z głodu tylko potrzeby bliskości. Mój synek po kolacji potrafi się obudzic na piers.Chwilę się napije przytuli i zaraz dalej śpi.
Mm wcale nie kosztuje 60 zł. Fakt kręcą na tym biznes na skalę światową mam o nim swoje zdanie ale jednak jakoś tam jest pod względem białka i witamin dostosowane. Krowie mleko ma za dużo białka za mało witamin w tym żelaza i jest dla cielakow z hormonami na porost kopyt. Poczytajcie jakie skutki może mieć podawanie krowiego mm dziecku na przyszłość takiemu malutkiemu .
I w dodatku nie przebadane

A sklepowe to raczej nie ma nic wspólnego z krowa..Mój syn ma 1.5 roku i je tylko nabiał pod postacią serów i jogurtów czasem płynnego krowiego mleka w buzi jeszcze nie miał. Ale oczywiście to tylko moje zdanie żeby nie było że coś tam coś tam :)

Ech..
Które mm kosztuje 60zl? Za 30 tez można kupić. I kiedy twoim zdaniem małe dzieci pily krowie? Chyba 200 lat temu
14 lat temu moja corka i o dziwo zyje.. ;) nic jej nie jest.. :) ja pilam 34 lata temu i patrz bede
miec drugie dziecko i tez zyje..
Dziewczyny.. dzieci sa rozne,wy robicie tak ,ktos inny robi tak ,czy to dziwne? Nie..

I tak będzie się budzić;).
nawet po krowim.
Jak już to kupuj kozie .Na stronie Capri Care jest fajnie wytłumaczone jak bardzo różni się krowie mm od koziego .I kozie jest inaczej wytwarzane i bliższe ludzkiemu i nie powoduje alergii tak często jak Krowie . Ja nikogo nie krytykuje ale każdy ssak ma swoje mleko .A inne jeśli ktoś daje to tylko po to żeby przeżyć
To tak jakbyśmy dali dziecku mleko małpy albo żyrafy.

Ech..

14 lat temu moja corka i o dziwo zyje.. ;) nic jej nie jest.. :) ja pilam 34 lata temu i patrz bede
miec drugie dziecko i tez zyje..
Dziewczyny.. dzieci sa rozne,wy robicie tak ,ktos inny robi tak ,czy to dziwne? Nie..
To chyba jesteś lekko niedouczona, bo mm jest dostępne prawie od 100 lat, a próby pojenia krowim bardzo często miały skutki zdrowotne w tym podwyższony poziom umieralności. Nie radzę się wypowiadać nie znając tematu. To tak jak powiedzieć ze kobieta jarała fajki cała ciąże i urodziła zdrowe dziecko a potem napisać, ze palenie w ciąży jest lepsze od niepalenia.

Ludzie też nie wiarzą problemów późniejszych z różnymi rzeczami z dzieciństwa. Ja też zawsze powtarzam to z tymi fajkami. A żywienie ma wpływ na zdrowie dziecka nawet za 50 lat.Gdzieś o tym czytałam w ciąży.

reklama
I tak będzie się budzić;).
nawet po krowim.
Jak już to kupuj kozie .Na stronie Capri Care jest fajnie wytłumaczone jak bardzo różni się krowie mm od koziego .I kozie jest inaczej wytwarzane i bliższe ludzkiemu i nie powoduje alergii tak często jak Krowie .W przeciwieństwie do krwiego. Ja nikogo nie krytykuje ale każdy ssak ma swoje mleko .A inne jeśli ktoś daje to tylko po to żeby przeżyć
To tak jakbyśmy dali dziękuję mleko małpy albo żyrafy.
Kozie jest bardziej zblizone do ludzkiego ponoc.. ale nie te ze sklepu bo to tez UHT.. jesli nie ma dostepu do swiezego koziego to lepiej juz krowie ale pasteryzowane krotkoterminowe, a nie UHT.. :)

Do góry