reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Halo halo styczen 2019

Wiem jak się czujesz bo mam podobnie. Ja mam we wtorek prenatalne i środę zwykłe. Wszyscy mówią będzie dobrze a ja i tsk swoje i się nakręcam [emoji33]
Dobrze, że przez te zawirowania z Majcią nie miałam zbytnio czasu żeby o tym myśleć [emoji846] Ja z kolei jutro imieniny u siostry chociaż nie wiem czy w ogóle się wybierzemy zależy jak tam z Majcią będzie chociaż już żyłki od dupki odeszły i już od rana dokazuje [emoji16]
Życzę udanej imprezki i żeby w końcu te mdłości ci odpuściły bo wiem jak to jest mi na szczęście tylko sporadycznie niedobrze - da się żyć. A co do pleców - niech mąż się wykaże i Cię pomasuje od razu lepiej się poczujesz
Właśnie mąż połamany też bo podjazd robił[emoji16]

reklama
Aa widzisz to dziękuję, bo ja poprzednio zawsze 5 miałam i myślałam, że za wysoko
No właśnie też patrzyłam norma do 7 ale za to leukocyty mi wyszły coś takiego.rozumiecie coś z tego?
1529673742595.jpg

Załączniki

• 1529673742595.jpg
    1529673742595.jpg
    552,9 KB · Wyświetleń: 295
No właśnie też patrzyłam norma do 7 ale za to leukocyty mi wyszły coś takiego.rozumiecie coś z tego?Zobacz załącznik 869957
U mnie było pH też 7, a leukocyty 2-3 ale też nie wiem jak to jest. Grunt że lekarz powiedział że jest ok [emoji6]

A ja dzisiaj się dziwnie czuje. Rano miałam powera to trochę rzeczy sobie w końcu pozalatwialam a teraz tak mega ciężko mi się oddycha. Wykończyć się idzie. Muszę zapytać gina na wizycie o co chodzi z tym oddychaniem bo często tak mam i trochę mnie to niepokoi.

Co do prenatalnych to jakoś po niedzieli się wybiorę. I zastanawiam sie właśnie czy mogę iść rano we wtorek na prenatalne a później na wizytę do mojego lekarza. Można mieć dwa razy usg jednego dnia? Powiem wam że jak od początku trzymałam dystans do wszystkiego tak teraz też sobie wkrecam różne rzeczy i stresuje się przed tym usg jak nie wiem [emoji58]

Oczywiście pójdę, ale mam nadzieję że Euthyrox pomoże puki nie dostanę się na wizytę.
Endokrynolog też przepisz eutyrox najwyżej zmieni dawkę. W ciąży normy są inne. Poza ciążą Twój wynik miescilby się w normie więc głową do góry. I najważniejsze...wcale nie musiałaś mieć takiego wyniku od początku bo niedoczynność nasila się wraz zdaniem ciąży. Ja na samym początku wynik miałam 1.9 A 3 tyg później już 2.1 więc u Ciebie ten wynik też może być taki dopiero od jakiegoś czasu a nie samego początku. Bądź dobrej myśli.

Endokrynolog też przepisz eutyrox najwyżej zmieni dawkę. W ciąży normy są inne. Poza ciążą Twój wynik miescilby się w normie więc głową do góry. I najważniejsze...wcale nie musiałaś mieć takiego wyniku od początku bo niedoczynność nasila się wraz zdaniem ciąży. Ja na samym początku wynik miałam 1.9 A 3 tyg później już 2.1 więc u Ciebie ten wynik też może być taki dopiero od jakiegoś czasu a nie samego początku. Bądź dobrej myśli.
Dzięki za słowa otuchy :-)

Mi gin na wizycie mówił, że miał pacjentkę, która się oburzyła, że jej każe drugi raz w ciąży robić TSH. I jak przyszła do niego z wynikiem, to miała TSH 12 i trochę spuściła z tonu [emoji6]więc Ten wynik pod 4, to nie jest jeszcze taki najgorszy [emoji6]

Wynik 3,5 po za ciąża też nie jest dobry..u kobiety w wieku rozrodczym zawsze dąży się do wyniku około 1.. ja jak miałam pow. 3 to endo mi już zwiększał dawkę Euthyroxu. Perell , będzie wszystko dobrze tylko trzeba ustawić dawkę . Przy tarczycy ważne jest szybkie działanie.

reklama
Wynik 3,5 po za ciąża też nie jest dobry..u kobiety w wieku rozrodczym zawsze dąży się do wyniku około 1.. ja jak miałam pow. 3 to endo mi już zwiększał dawkę Euthyroxu. Perell , będzie wszystko dobrze tylko trzeba ustawić dawkę . Przy tarczycy ważne jest szybkie działanie.

W nowych podejściach do tematu lekarze sugerują górną granicę na 2 lub 2.5 . Szczególnie pod kątem zajścia w ciążę i jek utrzymania. Ale wdrożone leki ppwinny szybko pomóc więc raczej nie ma się co martwić.

Do góry