reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi się marzy wyjście do restauracji właśnie w takim żarcien. Tylko drugi koniec Rzeszowa, a mój małżonek takiego jedzenia nie lubi i o... Zostaje mi głównie gotowanie w domu [emoji23] czasem łaskawie pizza czy kebab. Bo fast food dla niego też najlepszy domowy jak żona zrobi,[emoji23][emoji23]

Oj biedna :( to zrób strajk w domu na gotowanie to będzie musiał pojechać gdzieś z Tobą na obiadek albo kolacyjkę haha.

Mój uwielbia tego chińczyka i ja tez [emoji5]

reklama
Moim zdaniem lepiej weź.. ja pampersy mam mieć swoje, wiec biorę ta paczkę 22 szt z rossmana + tak 8 szt zapakuje, a jeśli braknie to mi przywiezie Bartus. Resztę tzn taki mały żel do mycia tez biorę dla małej z nivea, patyczki do uszu i do odpuszcza, gaziki jałowe, płatki kosmetyczne, oliwkę, sudocrem itd sól morska do noska i ten Ala octanisept, bo skoro będę miała sale 1 os po porodzie i tam przewijak i szafeczke to sobie wszystko ułożę i już będę się sama z Bartkiem uczyć jak to wszystko się robi przy pielęgnacji dziecka :) żeby w domku mieć łatwiej. Bo tam położna 2 razy pokazuje i później już my. A nie będzie chciało mi się latać na korytarz specjalnie i pożyczać tych szpitalnych produktów do pielegnacji, nawet jeśli oferują. Jeśli są to i tak pewnie któraś w tym momencie obok mamusia będzie przebierała swoje maleństwo i co będę czekać jak głupia 40 min xd

Naprawde to szpitalne wymogi sie mega różnią, u mnie musisz mieć wszystko swoje, ale nie można używać chusteczek do pupy tylko wata i ciepła woda, ani żadnych płynów do kąpieli/oliwek itp nawet dziecka sie nie kapie w szpitalu tylko po powrocie do domu, I tutaj po do kapania po prostu woda i umyć gąbeczka a do pępka nic.
W szkole rodzenia tez tak nam mówili, można zwariować każdy radzi co innego:confused:

Naprawde to szpitalne wymogi sie mega różnią, u mnie musisz mieć wszystko swoje, ale nie można używać chusteczek do pupy tylko wata i ciepła woda, ani żadnych płynów do kąpieli/oliwek itp nawet dziecka sie nie kapie w szpitalu tylko po powrocie do domu, I tutaj po do kapania po prostu woda i umyć gąbeczka a do pępka nic.
W szkole rodzenia tez tak nam mówili, można zwariować każdy radzi co innego:confused:

U nas kąpią raz i to tyle chyba. Ja może na wyjście wykąpie mała żeby położna zobaczyła czy dobrze to robimy i tyle :) a tak to pupkę będę tez miska z woda i przemywać po brudnym pampersie albo pupka pod kran :)

Jak na stronie szpitala jest napisane ze kosmetyki do pielęgnacji niemowlaka trzeba sobie zapewnić we własnym zakresie, to muszę wszystko brać ze sobą ? Pieluchy , kremy, płyny do kąpieli ? Itd itp ? Nic nie maja? Przecież pół domu będę musiała zabrać ze sobą ...drugi szpital który sobie wybrałam ma napisane ze skromna wyprawkę dla niemowlaka dostaje się dopiero przy wyjściu ze szpitala :D
A gdzie będziesz rodzić? Trzeba zabrać pampersy, chusteczki i krem do pupy i pewnie tyle.

Zrób ombre, dla mnie najlepsza opcja ;) Farbuje kiedy chce i nigdy odrosty nie widać :D
No właśnie nie wiem jak by to wyglądało, bo mam ciemne od góry już swoje. Kiedyś farbowałam na bardzo jasny i co odrost to ciemniejszy ://
Mam tu jedni takie stare stare zdjęcie i jedno z nie dawna , ale patrzcie tylko na włosy [emoji23]
IMG_20180506_155320.jpg
DSC00037 (3).JPG

Wkoncu lipiec :D do terminu z om 28 dni a z 1 USG tylko 24 :D Zobacz załącznik 872579
Ooo już bliziutko ❤️ mi zostało z OM 26dni a z USG 19 :D i dopiero wczoraj zauważyłam , że tak się zmieniła ta aplikacja :D ciekawe jak się zmieni jak będziemy ustawiać na : moje dziecko :):):)
Dlatego ja specjalnie nie kupowałam różnych rzeczy i zostawiłam je na liście prezentowej [emoji16] np podgrzewacz (już dostaliśmy od babci), karuzelę do łóżeczka, matę edukacyjną i ogólnie jakiekolwiek zabawki/grzechotki bo nie kupiliśmy ani jednej [emoji16]
My nie chcemy liczyć , że ktoś nam kupi bo byśmy nic nie mieli dla dziecka. Ale juz w ostateczności zostawione jest na prezenty : karuzela, monitor oddechu , gniazdko, mata :p
Na pewno będzie dobrze, a łzy czasami są potrzebne - oczyszczają dusze ze złości, zmartwień itd ;) to ludzkie i normalne. Na bank dziś będzie dobrze, trzymam kciuki. Ja za 5 h widze się z moim [emoji5][emoji5][emoji173]️
Dziękuje [emoji9]
Gotujemy obiad, później może spacer i gofry, bo mam ochotę od dawna ❤️ Ty też w końcu spędzisz ze swoim trochę czasu to na pewno humor będzie lepszy :*

Załączniki

• IMG_20180506_155320.jpg
    IMG_20180506_155320.jpg
    125,4 KB · Wyświetleń: 354
  • DSC00037 (3).JPG
    DSC00037 (3).JPG
    100,8 KB · Wyświetleń: 345
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Albo na początek sierpnia hah, także leżę jak tykająca bomba, mimo ze niby nie mam żadnych objawów tak jak prawie każda z was typu skurcze, ból brzucha, pleców, bezsenność itd, jedynie czasami mnie coś pociągnie tam na dole albo się spina brzuszek, a tak to jestem pewna, że moja szyjka nadal 4 cm hah a się nie zdziwię jak zaczęłabym za 14 dni rodzic bez objawów wcześniej xd
U mnie idealnie, bo 18 stopni i jutro 21 także super.

Również miłego dzionka [emoji8][emoji8]
No roznie to być może, nie ma reguły. Najwazniejsze, żeby wszystko w porządku było z dzidzia :)

A u nas dzisiaj jest tak zimno, że jakaś masakra. 15st i wieje zimny wiatr. Ja dopiero się za obiad zabieram[emoji23] leniwy dzień się dzisiaj zapowiada[emoji16]

F22AC894-B995-4AA5-8D60-DCDEC79B5B3D.jpeg
U nas kąpią raz i to tyle chyba. Ja może na wyjście wykąpie mała żeby położna zobaczyła czy dobrze to robimy i tyle :) a tak to pupkę będę tez miska z woda i przemywać po brudnym pampersie albo pupka pod kran :)

Ja nigdy w życiu nie kapalam dziecka, takze zobaczymy jak mi pójdzie :p w szkole rodzenia kapalam lalkę, zeby zobaczyc jak sie to robi:)
Kupiłam cos takiego w nadziei, ze bedzie mi na początku latwiej.

Załączniki

• F22AC894-B995-4AA5-8D60-DCDEC79B5B3D.jpeg
    F22AC894-B995-4AA5-8D60-DCDEC79B5B3D.jpeg
    49,7 KB · Wyświetleń: 316
reklama
Do góry