reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nieee. Ale ja to wogole w tej ciąży bez objawów...
Jak bym miała mieć CC to chyba też by mi to nie robiło roznicy, nie doszukiwałabym się :D bo niby tak się zwraca uwagę na to na tamto a jak się zacznie poród to będziemy wiedziały. To sie wie a mimo wszystko czego na każde kujniecie i ból :D

reklama
Mnie też już korci żeby to pozakladac... ochran8acz wyprany i reszta, muszę wyprasowac. Ale narazie uprane i schowane w szafie...ogarnę najpierw pokój z firanami wlacznie...I może wtedy...A może ubiorę jak wrócę że szpitala...zobaczymy:)
No mi mama chce pokój wysprzątać jak będę w szpitalu, okna, firanki itp i mówi, że wtedy założy też pościel. Ale chyba chce sama to zrobić :):)

Jak bym miała mieć CC to chyba też by mi to nie robiło roznicy, nie doszukiwałabym się :D bo niby tak się zwraca uwagę na to na tamto a jak się zacznie poród to będziemy wiedziały. To sie wie a mimo wszystko czego na każde kujniecie i ból :D
To nawet nie o to chodzi bo przecież zawsze może zacząć się przed planowanym terminem cc :) oprócz tego tygodnia skurczy co leżałam w 21tc, kilku pojedynczych bezbolesnych po większych wysilkach, teraz tego puchniecia i na początku wymiotów to nic zero bolesnych skurczy, klucia w pochwie, plamien, itp itd [emoji23]

To nawet nie o to chodzi bo przecież zawsze może zacząć się przed planowanym terminem cc :) oprócz tego tygodnia skurczy co leżałam w 21tc, kilku pojedynczych bezbolesnych po większych wysilkach, teraz tego puchniecia i na początku wymiotów to nic zero bolesnych skurczy, klucia w pochwie, plamien, itp itd [emoji23]
Z jednej strony dobrze , bo nie musiałaś się zastanawiać przed 37 czy coś się dzieje czy to normalne. Wiem , że może się zaczac przed CC. Tylko chodziło mi o to , że ty już masz ten dzień wyznaczony. Wiesz , że gdyby coś wcześniej się nie zaczęło to i tak zobaczysz córeczkę w ten dzień. A np. ja , skoro mam rodzić sn , to doszukuje się może niepotrzebnie tych skurczy, boli itp. bo ciekawi mnie , czy to coś już się zaczyna, czy coś to znaczy, zamiast czekać cierpliwie , bo przecież jak zacznie się porod to na pewno nie będą to ukłucia w pochwie czy mały ból w podbrzuszu :D

Z jednej strony dobrze , bo nie musiałaś się zastanawiać przed 37 czy coś się dzieje czy to normalne. Wiem , że może się zaczac przed CC. Tylko chodziło mi o to , że ty już masz ten dzień wyznaczony. Wiesz , że gdyby coś wcześniej się nie zaczęło to i tak zobaczysz córeczkę w ten dzień. A np. ja , skoro mam rodzić sn , to doszukuje się może niepotrzebnie tych skurczy, boli itp. bo ciekawi mnie , czy to coś już się zaczyna, czy coś to znaczy, zamiast czekać cierpliwie , bo przecież jak zacznie się porod to na pewno nie będą to ukłucia w pochwie czy mały ból w podbrzuszu :D
No na pewno nie [emoji23] wtedy to będziesz wiedziała że się zaczęło [emoji23]

Bo to mnie wkur.ia juz :p

Bo się człowiek zastanawia czy to już czy jeszcze [emoji23] moja tak szaleje , że raczej się nie szykuje jeszcze :p a wieloródki pamiętają jak to jest ? Ile czasu przed porodem dziecko przestaje być ruchliwe ?
Bo mi to aż cały brzuch faluje, uderza w szyjkę bo czuję uderzenia i kłucia na przemian, więc impreza na całego :D

reklama
Kurde Klaudia [emoji4]ja bym sfiksowała, jakbym codziennie upatrywała u siebie objawów porodu [emoji4] Korzystaj jeszcze z tych chwil ze swoim facetem[emoji4]Nie wiem, poczytaj coś, oglądnijcie dobry film[emoji16]poleżcie razem, wyjdźcie na spacer [emoji4]Jak się zacznie to będziesz wiedzieć. To na pewno. Też nigdy nie rodziłam, ale szkoda mi czasu na analizowanie każdego bólu, ukłucia. Przywykłam, że tak jest i będzie coraz gorzej [emoji4] Taki los[emoji4]
Ja np jutro idę z mężem do kina.. podejrzewam, że to już ostatni raz przed porodem[emoji4]i cieszę się, jak dziecko[emoji85]

Do góry