reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hej. Jejku jak mój chłopak z nocki przychodzi i się kładzie obok to mi się tak wstać nie chce :) dopiero o 10:00 ruszyłam z łóżka. Właśnie jem śniadanie, wyjdę z psiakiem i zrobię sobie coś do picia do jabłecznika.

Dziś zaczynam 37 tydzień :):D

Nie martw się, u nas tez Bartek nocki ma i akurat po 6.30 wychodzi z pieskiem to ja mogłam skorzystać i pospalam prawie do 11 hahah. Wiadomo co 2 h wstawanie na siku od nocy, ale ja tam na lekki sen nie narzekam. Spie dosłownie jak zabita. Aż się boje o to jak mała będzie płakać w nocy o butelek albo pieluchę itd a ja spać będę xd

Ostatnie tygodnie że mam więcej czasu , więc chyba muszę to wykorzystać i poogarniać trochę dom , jeszcze dzisiaj pogoda jest to upiorne dywanik taki nie duży albo 2 , ale wszystko tak z głową te porządki , żebym czasem nie urodziła szybciej , chociaż jeszcze z tydzień do poniedzialku wytrzymać :)
Miłego dnia :) :)

Dokładnie, można zacząć sobie powolutku coś sprzątać. My w pt zamierzamy takie generalne sprzątanie dosłownie wszystkiego zrobić razem, także pare godzin nam to zajmie, łącznie z oknami, ale już będzie czyściutko na przybycie małej :) i się śmieje, ze tak za tydzień-dwa tyg może wyjść już

witajcie :) ja dziś obudziłam się przed 9 ;) i czeka mnie sprzątanie w sypialni po malowaniu :D muszę wszystko umyć :D dziś już wstawimy łóżko, bo wczoraj jeszcze farba śmierdziała i nie dało się tam spać :D kolor idealny, taki jaki chciałam :D jak wstawimy łóżko i będzie w miarę ogarnięte to wstawię zdjęcie :D jak się czujecie? mnie wczoraj cały dzień plecy bolały i strasznie mi drętwieją ręce w nocy. Czy któraś z Was też odczuwa drętwienie rąk w nocy? miłego dnia ;)
Ja się średnio czuję, bo katar złapałam :/ całą ciążę tylko 1 raz byłam przeziębiona, a musiało mnie teraz na koniec złapać.
Oprócz tego, mam coraz więcej twardnień brzucha, pojedynczych skurczy, kłuć. Więc moje ciało ćwiczy intensywnie [emoji16][emoji16][emoji16]

Nie martw się, u nas tez Bartek nocki ma i akurat po 6.30 wychodzi z pieskiem to ja mogłam skorzystać i pospalam prawie do 11 hahah. Wiadomo co 2 h wstawanie na siku od nocy, ale ja tam na lekki sen nie narzekam. Spie dosłownie jak zabita. Aż się boje o to jak mała będzie płakać w nocy o butelek albo pieluchę itd a ja spać będę xd
Oj zapewniam Cię ze będziesz miała tak wyczulony słuch ze będziesz słyszeć każde sapniecie małej ;)

Dzien dobry :)
My już dziś po wizycie. Mała wazy 2400g, dziś dokładnie 33+3, a wychodzi na 34+2 także jest troszkę większa, ale to cieszy :) KTG wporzadku, skurcze cały czas na poziomie ok 70, a ja nawet tego nie odczuwam :p Lekarka mowila ze to jest okej :) Pobierali mi dziś krew, a jutro znow mam wizytę z labolatorium, wiec tez będą... Takie dwa zdjęcia dostaliśmy, jedno standardowo z rączka :p
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 398
Hej :*
Dzis moj mi odbiera wyniki gbs,ciekawe jak wyszlo.. ;)
Czuje sie jakas zmeczona.. ale nie moge lezec ,cos porobie.. moze energia mi wroci.. corcia robi dzis ogorkowa zupke :p moze ona mnie popedzi troszke..
@Paulana a takie czopki glicerynowe? Bo jedna dziewczyna na sali wlasnie je brala ,ale u niej nic nie skutkowaly i sila rzeczy miala lewatywe przed porodem..

Glicerynowe są ok ale one chyba bardziej przeczyszczające więc za dużo lepiej nie brać a laska po prostu je dostała na przeczyszczenie pewnie ;)
Od położnej dostałam ostatnio próbkę unigel procto. Planuję kupić więcej bo one bardziej leczą. Ponad to kup sobie korę dębu do nasiadowek. Ja miewam takie ataki krwawień i wtedy jakoś trzeba złagodzić ten stan. No cóż powiedzieć mogę :) siadam bokiem by nic nie pognieść i by nic nie bolało. Dbam o higienę za każdym spotkaniem z WC bo bakterie też przyczyniają się do problemów. Czekam na moment po porodzie by coś z tym zrobić bo to już pewnie tylko chirurgia :)
IMG_20180709_111958.jpg

Załączniki

• IMG_20180709_111958.jpg
    IMG_20180709_111958.jpg
    617,8 KB · Wyświetleń: 319
My już dziś po wizycie. Mała wazy 2400g, dziś dokładnie 33+3, a wychodzi na 34+2 także jest troszkę większa, ale to cieszy :) KTG wporzadku, skurcze cały czas na poziomie ok 70, a ja nawet tego nie odczuwam :p Lekarka mowila ze to jest okej :) Pobierali mi dziś krew, a jutro znow mam wizytę z labolatorium, wiec tez będą... Takie dwa zdjęcia dostaliśmy, jedno standardowo z rączka :p
Zobacz załącznik 875345
Cudowna kruszynka :)

reklama
My już dziś po wizycie. Mała wazy 2400g, dziś dokładnie 33+3, a wychodzi na 34+2 także jest troszkę większa, ale to cieszy :) KTG wporzadku, skurcze cały czas na poziomie ok 70, a ja nawet tego nie odczuwam [emoji14] Lekarka mowila ze to jest okej :) Pobierali mi dziś krew, a jutro znow mam wizytę z labolatorium, wiec tez będą... Takie dwa zdjęcia dostaliśmy, jedno standardowo z rączka [emoji14]
Zobacz załącznik 875345
Super wiadomości i śliczna maleńka [emoji7]

Do góry