reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
2018-07-17 15.31.50.jpg

Promocja w biedrze za 17,49

Załączniki

• 2018-07-17 15.31.50.jpg
    2018-07-17 15.31.50.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 410
Dzien dobry! :)
U nas kolejny dzień upalow, wiec jedziemy na basen chłodzić się w wodzie :D Mam nadzieje, ze mi wody nie odejdą [emoji23] Trzymajcie kciuki, bo ja jeszcze nie gotowa. Ale patrząc na to co się dzieje u nas na forum, powinnam być już gotowa na wszystko :p
A mi się wydaje, że u nas mało się dzieje [emoji16] dopiero można powiedzieć że 2 dziewczyny urodziły (te co się pochwaliły) plus pewnie Luiza :) wydaje mi się, że na innych wątkach sporo dziewczyn wcześniej się rozpakowywało :)

Ja właśnie zjadłam krokiety z grzybami i kapusta i do tego popijalam kefirem haha, ja to mam smaczki [emoji5]

Teraz leżę i oglądam Kuchenne Rewolucje i jakoś godzinka zleci, później pozbieram pranie, umyje naczynka i poodkurzam żeby było ciagle czyściutko :)
Ja to nie lubię oglądać kuchennych rewolucji bo robię sobie tylko smaka na coś i potem próbuje to gotować i się wkurzam [emoji16] kiedyś byla restauracja i pierożki gruzińskie .. jak je robiłam to klnelam na siebie samą [emoji16]

@miloscwczasachpopkultury
@klaudiaa975
Dziewczyny odpuście trochę dla swojego dobra. Nie będę bronić Waszych facetów bo to dziki gatunek z innej planety, ale z tego co kojarzę to macie młodych chłopaków , którzy za chwilę mają zostać ojcami. Może po prostu przeraża ich ta sytuacja i perspektywa wzięcia odpowiedzialności za małego człowieka i jego mamę. Uciekają w różne strony i zajmują się rzeczami dla Was bezsensownymi.
Ja bym teraz nie prowokowała żadnych nerwowych sytuacji ani rozmów. Wiem , że to może być trudne, ale macie tylko myśleć o tym , żeby szczęśliwie urodzić zdrowe dzieci. W tej końcówce jest Wam potrzebny spokój i same musicie o to zadbać. A panowie jak zobaczą maleństwa to im nogi zmiękną i odechce im się głupot ☺
Ale mój żadnych głupot nie robi. Wręcz przeciwnie, od kad zjechał na wolne , był tylko raz na piwie u kolegi , nie wychodzi , nie imprezuje. Ciągle spędza ze mną czas. Sprząta, gotuje. :) Nie mam co do niego żadnych zastrzeżeń :) nie ucieka od odpowiedzialności , wiadomo, stresuje się ale doczekać się nie może i jest mu strasznie smutno jak pomyśli , że miałby wyjechać a ja jeszcze bym nie urodziła. Wiem jaki ma charakter i rodzina jest dla niego najważniejsza. A , że sobie grał wczoraj cała noc to przecież nic złego :D śmiałam się , jak mu dokuczyć za nieprzespany poranek przez jego niebezpieczne zachowanie w łóżku [emoji23]

reklama
Melduję się po wizycie! Dziś 35+0
GBS pobrany i wynik dostanę od gin na następnej wizycie. 30 zł płaciłam więcej niż za wizytę bo tylko miałam pobrane z pochwy. Od razu gin mi powiedziała że jakby wynik wyszedł pozytywny to mam się nie stresować bo antybiotyk i po problemie.
Nie wiem ile ma szyjka ale ujście zamknięte i wszystko tam na dole ok.
Mały ma ułożenie główkowe buźką do mojego kręgosłupa. Waży 2780 gramów więc w 2 tygodnie przybrał 280 g. Pani doktor powiedziała że jednak może być ciut większy niż zakładała więc koło 3,5-3,6 kg. Buźkę tylko troszkę pokazał..chętniej za to eksponował swoje narządy płciowe. Będzie z niego akrobata bo ma nóżkę założoną za główkę i na usg tak śmiesznie było widać paluszki w tej maleńkiej stópce.
Przepływy są w porządku i w sumie tyle. Następną wizytę mam za 3 tygodnie bo gin teraz będzie miała urlop :)
Podpytałam jeszcze w które dni ma dyżury i mile mnie zaskoczyła bo powiedziała że jakby się coś działo i jechała bym na porodówkę to mam do niej dzwonić to ona wtedy zadzwoni do lekarza który będzie miał dyżur żeby się mną dobrze zajęli.

Gratuluję !:* Duży chłopczyk już :) może już nie zdążysz dotrzeć na wizytę :) w końcu to będzie już skończony 38 tydzień :):)

Do góry