reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jest ciepło , ubieram body długi rękaw i odkrywam rożkiem i pieluszka flanelowa lub sam rozek. Skarpetki, czapeczki i rękawiczki ani raz nie uzyte. Spodnie założę jak usnie bo burza idzie i z duchoty robi się chlodnawo. A zmarzluszek trochę jest i ciągle wtulona w mamę by chciała byc [emoji5]
Jak słodko ❤️ Jak tak czytam i oglądam zdjęcia Waszych dzidzi to sama bym już chciała, a do terminu jeszcze daleko :(

reklama
Ma wymiary na 34 tydzień jest 3 tyg do tylu :( każdy kto mi robi usg a byłam u rożnych mówi , ze malutkie dziecko :(
Mi też coś dziś lekarz przebąkiwał na początku, że mała wygląda mu na mniejszą ok 34-35tc ale nie wnikałam. Długo mierzył, sprawdzał i powiedział że nie ma powodu do niepokoju.

@Gienio będzie dobrze :* spokojnie :*

My wróciliśmy do domu i spadła blokada.
Mala cyca ssie. Pokarm leci :) 2 doba po cc i odciagnelam z dwóch cycow 100 ml [emoji33] z Aleksem mogłam pomarzyć o takiej ilości... Tym bardziej że Maja na raz pije 20, max 30 ml.
Za to gorączki dostałam :/
A nic prócz tej gorączki nic mi się nie dzieje. Rana po cc nie jest gorąca, czerwona czy coś.
Moja mama twierdzi że bez paniki. Wyszłam osłabiona że szpitala w upał, do gorącego auta.
Zobaczymy jutro. I tak musi do mnie pielęgniarka środowiskowa przyjść na zastrzyki przeciwzakrzepowe.

Ja po wizycie[emoji4] 38+1 tc. Michał waży ok. 3080g. Szyjka skróciła się do 2cm. Trochę mało wód jest.. ale niby jeszcze w normie[emoji4]Za tydzień mam przyjechać na kontrolę do szpitala. Przepływy wszystkie w normie. Tylko moje ciśnienie płata figle i mam kontrolować 3x dziennie i w razie czego dzwonić do lekarza.

@Gienio trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. Jutro zgłaszasz się z rana do szpitala?

@KatiNails Aleks jest przeuroczy[emoji16]zobacz, jak dorośle zareagował [emoji16]

A co do twojej gorączki... wysoka jest? Może faktycznie, to jakieś przegrzanie[emoji8] Dobrze, że twoja mama to jednocześnie wykwalifikowana pomoc [emoji8]

@Gienio trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. Jutro zgłaszasz się z rana do szpitala?

@KatiNails Aleks jest przeuroczy[emoji16]zobacz, jak dorośle zareagował [emoji16]

A co do twojej gorączki... wysoka jest? Może faktycznie, to jakieś przegrzanie[emoji8] Dobrze, że twoja mama to jednocześnie wykwalifikowana pomoc [emoji8]
Nawet i 39 :/

Ja po wizycie[emoji4] 38+1 tc. Michał waży ok. 3080g. Szyjka skróciła się do 2cm. Trochę mało wód jest.. ale niby jeszcze w normie[emoji4]Za tydzień mam przyjechać na kontrolę do szpitala. Przepływy wszystkie w normie. Tylko moje ciśnienie płata figle i mam kontrolować 3x dziennie i w razie czego dzwonić do lekarza.

To całkiem całkiem mu się przybrało :) Super że wszystko w normie :D

A ile dlugosci wczesniej miala szyjka? Michał chyba nie bedzie wielkoludem :D

reklama
Do góry