reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I to byl taki ciagly bol jak na okres i ciagle napiecie lacznie z kluciem kregoslupa? To trwalo chyba z godzine. Zaczelam szukać w internecie a tam pisali o odklejaniu lozyska :/ tak sie wystraszylam, ze nawet jak minelo to dalej zasnac nie moglam. Postanowilam sobie, ze jak do ktorejs tam godziny nie przejdzie to sie pakuje i do szpitala ale do tego czasu zdazylo sie uspokoic

Tak to mogło być to, nie czytaj o takich bzdurach, łożysko masz okej. Bo nic Ci nie krwawiło prawdA?? Ja bym dziś dla świetego spokoju podjechała rano po śniadaniu kochana na SOR na ktg i na usg badanie sprawdzić szyjkę, rozwarcie, skurcze i tętno ciśnienie dzidzi :)

reklama
Ale spioszek cudny [emoji7] ja juz chyba sie przelaczylam na tryb wstawanie w nocy co pare godzin :D

To dobrze hah chyba poród coraz bliżej :) ja spie po 3-5 h i czuje się wypoczęta jak po 7-8 i od rana prysznic, karmienie małej, pieluszka jej, snaidsnie Bartus robi i wychodzi z psem a ja ogarniam wszystko inne co mi się nasunie do rąk w domu do zrobienia. Dziś mamy w planach poodkurza Bartek, wyczyści w środku lodówkę porządnie, ja umyje podłogi, bo lubię. Przygotujemy obiad i pojedziemy do mojej pracy zawieźć już wypełnione dokumenty z tym macierzyńskim itd, do sinsay wejdę i może jakaś sukienkę do 30 zł bym sobie kupiła skoro już jestem taka szczupła hah. No i do carrefoura zajedziemy po przysmaki dla piesek, świeże pieczywo, owoce jakieś itd :)

I weźmiemy mała na stelaż wózka i fotelik na to :) max nam to 2 h zajmie i ubiorę małej śpiochy i czapkę i tetrowa przykryje bo tam pewnie klima będzie skoro ma dworze 34 ma być.

A przed wyjściem przebierzemy, nakarmimy porządnie żeby dziecko spało jak anioł a rodzice pozałatwiali na spokojnie. A my od razu będziemy mieli sposobność wypróbować fotelik na stelażu jak to się gdzieś tam na zakupach prowadzi i wozi i trochę się uczyć podróżowania gdzieś tam. A w pt do urzędu miasta w Lubaniu to tez z 40 min w jedna stronę, w dwie z 1,5 h plus załatwienie tego z 30 min i tez mała podróż będzie :)

Ale spioszek cudny [emoji7] ja juz chyba sie przelaczylam na tryb wstawanie w nocy co pare godzin :D

I oczywiście dziękujemy [emoji5] śpi tak jak zabita a mamusia już głodna to chyba kanapki z nutella sobie zjem i będę miała od razu siły żeby wstać i znowu coś robić hhaha. A Tatuś śpi padnięty jakby to on rodził niedawno i spał po 3/5 h xd a śpi po 7-8 hahha i tak rano zamulony xd

Haha mnie też już nosi ale obiecałam sobie ze pierwszy miesiąc poświęcam dzieciom a nie pracy. Mąż jeszcze do poniedziałku na opiece na mnie. To on wszystko w domu ogarnia. Ja zacznę od wtorku [emoji23]
Zaraz chyba idę z małą na spacer poki chłodniej jeszcze. Damian zawiozl Aleksa do przedszkola i pojechał do mechanika z naszym autem.

Chyba bany podobne charakteru tzn jeśli chodzi o te ADHD itd gaha

No dobry pomysł :) my dziś znowu pójdziemy ale tak o 18 bo już chłodniej będzie a do południa musimy pozałatwiać sprawy :) ale w pt już 23 stopnie to np i 15-16 pójdziemy nawet na 2 h żeby ona oddychała i później lepsze spanie będzie, chociaż nie wiem czy da się jeszcze lepiej i spokojniej :)

Tak to mogło być to, nie czytaj o takich bzdurach, łożysko masz okej. Bo nic Ci nie krwawiło prawdA?? Ja bym dziś dla świetego spokoju podjechała rano po śniadaniu kochana na SOR na ktg i na usg badanie sprawdzić szyjkę, rozwarcie, skurcze i tętno ciśnienie dzidzi :)
Dzieki,, uspokoilas mnie [emoji8] niby nigdy do konca nie ufam internetom ale to jedyne co znalazlam i pierwszy raz mialam cos takiego. Nie mialam krwawienia ale pisali tez, ze bez krwawienia moze byc. Glupoty. Zastanowie sie, bo nie chcialabym lezec w tym ukropie w szpitalu jakby mnie zostawili [emoji14] chyba, ze cos sie dzisiaj zacznie dziac

Ehh szkoda gadać dziewczyny, skurcze co 8 minut poszłam pod prysznic dalej co 8 minut i po 3 h cisza nastała. Tzn jajakies tam dalej są ale co 10 minut jadę właśnie na 9 na ktg zobaczymy co w szpitalu powiedzą. Wymęczona jestem bo od 1 nie śpię:(

Oj biedna. Ale wiesz może się wyciszyło i zacznie znowu za pare h albo po badaniu usg i ktg znowu coś się ruszy :)

Jedz jedz sprawdzić obowiązkowo :)

Chyba bany podobne charakteru tzn jeśli chodzi o te ADHD itd gaha

No dobry pomysł :) my dziś znowu pójdziemy ale tak o 18 bo już chłodniej będzie a do południa musimy pozałatwiać sprawy :) ale w pt już 23 stopnie to np i 15-16 pójdziemy nawet na 2 h żeby ona oddychała i później lepsze spanie będzie, chociaż nie wiem czy da się jeszcze lepiej i spokojniej :)
No ja od wtorku po syna do przedszkola na 14 jeszcze będę z młodą chodzić :)

reklama
Dzieki,, uspokoilas mnie [emoji8] niby nigdy do konca nie ufam internetom ale to jedyne co znalazlam i pierwszy raz mialam cos takiego. Nie mialam krwawienia ale pisali tez, ze bez krwawienia moze byc. Glupoty. Zastanowie sie, bo nie chcialabym lezec w tym ukropie w szpitalu jakby mnie zostawili [emoji14] chyba, ze cos sie dzisiaj zacznie dziac

Do usług [emoji847] [emoji8] jasne, ale pamiętaj ze SOR i ktg badanie i ich np zalecenie żebyś została na obserwacje 2 dni czy coś nie wiąże sie z tym ze Ty musisz. Możesz odmówić i to Twoja decyzja i sprawa :) także jedz do południa sprawdzić i daj znać nam :)

Do góry