reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Urodziłam ❣️
Laura przyszła na świat o 6:50, 3280g i 56cm [emoji7] jestem zakochana [emoji7]
Co do porodu, o 3 pojechaliśmy do szpitala, godzinę ponad trwały papierki, pózniej badanie, lekarz stwierdził 4cm, powiedział ze pol porodu za mną. Pózniej poszłam na porodówkę, lewatywka itp. O 5:50 odeszły wody a o 6:50 urodziłam [emoji3]
Ogólnie poród szybki ale masakra, bolało strasznie, nie miałam siły w ogole, ale jak wyszła to jak ręka odjął [emoji7]
Serdeczne gratulacje!!! Laura witaj po tej stronie brzuszka ❤️!!!

reklama
U mnie laktator zbedny jest jak narazie :D przewijaka nie mam i mam jeden komplet poscieli tylko :D
Z czego jestem zadowolona to z organizera na lozeczko :D
A z kosmetykow to puder linomagu i balsam do cialka z linomagu :D reszte uzywam
Ja się cieszę , że mi się laktator przydał bo bym żałowała 300zl :p przybornik zbędny , to coś do wanienki też :p

Odbiegnę od tematu porodów mam nadzieje ze wybaczycie :) chciałam zapytać o chrzciny - te z was ktore beda chrzcily dziecko to kiedy ? Od razu po porodzie ? Na jesień /zimę czy czekacie do wiosny ? Ja chyba poczekam na wiosne.

@Mikasa7 az tez sie wzruszyłam jak przeczytałam :) cos wspaniałego bardzo mocno trzymam za was kciuki !
Szczerze nie wiem... może październik/ listopad [emoji4]

Rano miałam rozwarcie na luźny palec czyli to było o godzinie 6. Dopiero teraz zostałam przyjęta na oddział.. I nikt mi ponownie nie zbadał szyjki a mówię że mam skurcze co 5 minut...ale one tutaj twierdzą że wymyślam z tymi skurczami bo na ktg nic nie wychodzi i nie wyglądam na taka żeby mnie coś bolało.:([/QUOTE

Co najmniej dziwne... Ktg pkazuje skurcze, ktorych nie czuć i nie pokazuje bolesnych... Bez sensu. Trzymam kciuki żeby szybko bylo po wszystkim i powodzenia ;) :)

Tak w ogóle to dzień dobry.

U nas dalej upal. Już jest 30st w cieniu.

Miksa, super że mąż się w końcu przełamał teraz już będzie tylko lepiej:)

Rudzielec, ja nastawiłam botwinkę. Z wczoraj został jeszcze gulasz to ugotuję kaszę i już.

Co do wychodzenia z noworodkiem ja będę wychodziła od razu praktycznie wszędzie no może do galerii nie bo po co. Z resztą dzieciaki z podwórka, przedszkola, szkoły przyniosą tyle zarazków, że szok:) nie da się tego uniknąć. Z pierwszym synem nie wychodziłam z miesiąc w miejsca typu galeria, kościół itp ale to moja mama mi tak nagadała tak samo jak to, żeby jeść tylko gotowane przy kp itp. Teraz jestem mądrzejsza haha
No dokładnie[emoji16] spacery, to jak najbardziej są wskazane[emoji16] Tym bardziej, że trzeba z pogody korzystać[emoji16]
Powodzenia na dzisiejszej wizycie [emoji16]

Urodziłam ❣️
Laura przyszła na świat o 6:50, 3280g i 56cm [emoji7] jestem zakochana [emoji7]
Co do porodu, o 3 pojechaliśmy do szpitala, godzinę ponad trwały papierki, pózniej badanie, lekarz stwierdził 4cm, powiedział ze pol porodu za mną. Pózniej poszłam na porodówkę, lewatywka itp. O 5:50 odeszły wody a o 6:50 urodziłam [emoji3]
Ogólnie poród szybki ale masakra, bolało strasznie, nie miałam siły w ogole, ale jak wyszła to jak ręka odjął [emoji7]
Super że tak szybko poszło :* gratuluję :*

Odbiegnę od tematu porodów mam nadzieje ze wybaczycie :) chciałam zapytać o chrzciny - te z was ktore beda chrzcily dziecko to kiedy ? Od razu po porodzie ? Na jesień /zimę czy czekacie do wiosny ? Ja chyba poczekam na wiosne.

@Mikasa7 az tez sie wzruszyłam jak przeczytałam :) cos wspaniałego bardzo mocno trzymam za was kciuki !
Ja myślałam o październiku,ale w terminie gdzie bym chciała już teściowa na jakiś terminy. Więc pewnie poczekamy do wiosny. Chrzciny chyba będziemy robić w Pl.

Rano miałam rozwarcie na luźny palec czyli to było o godzinie 6. Dopiero teraz zostałam przyjęta na oddział.. I nikt mi ponownie nie zbadał szyjki a mówię że mam skurcze co 5 minut...ale one tutaj twierdzą że wymyślam z tymi skurczami bo na ktg nic nie wychodzi i nie wyglądam na taka żeby mnie coś bolało.:(
Mi tez na ktg sie nic nie pisalo a skurcze byly..

reklama
Do góry