reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
:):):) Ja mam cc we wtorek, środę ale może być tak, że będziesz pierwsza:)

Ja stosowałam po ciaży jak karmiłam proctohemolan w ciaży chyba też można. Dopytaj w aptece. Zbawienne są też nasiadówki z kory dębu ale nie wiem czy w ciąży można.

Dziewczyny, mam ciśnienie 135na 95, puls 92. Mam się zacząć martwić? Do ile to w miarę bezpieczne ciśnienie? Gin kazał mi kontrolować 3 razy dziennie i jak wysokie to do szpitala ale nie spytałam ile to jest już za wysokie.
Mi powiedział ze jak bd się utrzymywało przez pare dni to przepisze mi tabletki, nic o szpitalu nie mówił...hmmm boje się tej rzucawki...a z porodem to pewnie będę na samym końcu końców, główka wysoko, szyjka ładne, wszystko zamknięte...

A powiem Ci ze jestem zaskoczona tym Ciśnieniem bo czuje jakbym miała 80 a nie 145... odczuwasz te wysokie ciśnienie?
Też nie odczuwam tak wysokiego ciśnienia. Czuję sie normalnie. Przed ciażą mialam ciśnienie 115-120 na 70-80. Teraz w ciaży od początku wyższe ale tak do 130 na 80parę. Dopiero w tym tyg. mam podwyższone.

Mi powiedział ze jak bd się utrzymywało przez pare dni to przepisze mi tabletki, nic o szpitalu nie mówił...hmmm boje się tej rzucawki...a z porodem to pewnie będę na samym końcu końców, główka wysoko, szyjka ładne, wszystko zamknięte...
Ja przy pierwszym synu też tak mialam, w czwartek na wizycie 13dni przed terminem miałam wizytę u gina i nic się nie zapowiadało na poród szyjka dluga, zamknięta, skurczy brak a w niedzielę w nocy jak mnie złapaly bóle to od razu co 5-7min i w poniedzialek o 13ej już Piotruś był z nami.

Z nieco innej beczułki :) zobaczcie co mój planowy szpital wrzucił wczoraj na swój funpage:) ponoć nowy nabytek do dyspozycji rodzących... porodowek jest chyba 5 więc takie jedno "łóżko" to i tak niewielka szansa na poród w tym... Niemniej wygląda ciekawie. Nigdy takiego nie widziałam

Niby wygodnie wyglada, ale ja nie wyobrażam sobie w takiej pozycji rodzic. Lepiej mi było jak miałam plecy trochę niżej i prawie lezalam a nogi miałam pod tymi podpórkami na nogi, bo wygodniej :)

Musisz przemywać x 4 dziennie tantum rosa irygacje robić, po każdej kąpieli psikac octaniseptem i dojdziesz do siebie. Zmieniać często podkładkę i majtki i tyle ;) i wycierać się po każdym siku mokrym papierem i później osuszyć lekko i psik psik octanisept i tak w kółko. Ja dziś 7 doba po porodzie i nic już mnie na dole nie boli, ani szycie ani pupa pipka itd. Bo dużo się ruszam odkąd urodizlam, dbam o dolne rejony bardzo przesadnie i jestem już na chodzie dzięki temu, mega jestem zdziwiona jak szybko doszłam po porodzie. Macica nie boli jak się obkurcza i karmie itd. Mam apetyt i nawet już i nr 2 było pare razy od przedwczoraj hah :)
A ja dbałam również bardzo, a mimo to dostałam stanu zapalnego. Więc nie zawsze jest tak pięknie :(

reklama
Do góry