Adell1994
Fanka BB :)
zdziwiłabyś sięNieee No chyba ludzie nie biorą kredytów by pojechać na wakacje![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zdziwiłabyś sięNieee No chyba ludzie nie biorą kredytów by pojechać na wakacje![]()
A to moczenie plus masażNo ale dla mnie biorąc kredyt to jest tak że w sumie nie stać Cię na wczasy! Ja tak to rozumuje, mniejsza w sumie z tym poprostu drażni mnie to a w ciąży i ja mogę już pomarudzic!
Mocze stopy ale ulga Ufff
Jezeli jestes zatrudniona nadal to do pracodawcy. Wniosek o macierzynki i rodzicielski mozna razem zlozyc i mozna napisac jaki procent sie chce i ponoc to uwzgledniaja. Jak sie nic nie napisze i zlozy sie wniosek o macierzynski i rodzicielski w tym samym czasie to z automatu daja przez caly rok 80%Czyli jak urodze to muszę się zgłosić do Zusu czy pracodawcy? trzeba napisać wniosek o macierzyński i ustalić jaki procent chcemy tak ?
Wpisz sobie w google "wniosek o urlop macierzyński". Tam powinny być przykładowe pisma. Jeśli L4 dajesz do pracodawcy to i ten wniosek do niego i on z ZUSem się kontaktuje. Jeśli L4 nosisz bezpośrednio do ZUSu to i tam wniosek zanosisz.Czyli jak urodze to muszę się zgłosić do Zusu czy pracodawcy? trzeba napisać wniosek o macierzyński i ustalić jaki procent chcemy tak ?
Nawet wtedy.Nawet jak oddaje tylko cześć?
My kupiliśmy w tym roku na promocji za 50 zł i to był strzał w dziesiątkę . Wiatrak chodzi u mnie cały dzień i chodził pół nocyDokładnie, hipertoniczny najlepszy. Mi kiedyś polecono w aptece, dla dzieci, tak na co dzień i to akurat porażka. Roztwór jest bardzo mocny, dla małych dzieci się nie nadaje. I tak siedział 2 lata i w tej ciąży na początku byłam przeziębiona 3 razy i chyba na zawsze będę pamiętać jak siedziałam na podłodze w łazience w nocy, sztachałam się tym hipertonicznym i smarkałam, do tego mdłości. No miodzio [emoji57] Ale bardzo pomagał w oddychaniu.
I jeszcze czytam, że Wam duszno i gorąco. Mi też, bardzo, jestem prawie 20kg do przodu. I gdyby nie zwykły stojący wiatrak/wentylator za 50-70 zl z tesco, który chodzi całą noc i dzień właściwie też, to bym chyba nie wytrzymała, mimo okna na oścież całą noc. Polecam. Kupiłam go parę lat temu do bloku właśnie. Zobacz załącznik 889915
Nas zawsze taniej wychodzą wakacje za granicą. Jeden wyjatek to Sycylia, chyba przez to jedzenie [emoji169]zdziwiłabyś sięmoi znajomi wzięli w zeszłym roku żeby pojechać do Grecji . Jak dla mnie totalnie bez sensu , wolałbym pojechać gdzieś blisko, a nie za granicę a później spłacać 10 dni przez 5 lat .
U nas dzisiaj fajne. Na dworze 25, a w mieszkaniu 23.Na zewnątrz 30, w domu 30, a ja muszę za pół godziny wyjść i jechać na wizytę..
Też się chłodze takim wiatrakiem ufffDokładnie, hipertoniczny najlepszy. Mi kiedyś polecono w aptece, dla dzieci, tak na co dzień i to akurat porażka. Roztwór jest bardzo mocny, dla małych dzieci się nie nadaje. I tak siedział 2 lata i w tej ciąży na początku byłam przeziębiona 3 razy i chyba na zawsze będę pamiętać jak siedziałam na podłodze w łazience w nocy, sztachałam się tym hipertonicznym i smarkałam, do tego mdłości. No miodzio [emoji57] Ale bardzo pomagał w oddychaniu.
I jeszcze czytam, że Wam duszno i gorąco. Mi też, bardzo, jestem prawie 20kg do przodu. I gdyby nie zwykły stojący wiatrak/wentylator za 50-70 zl z tesco, który chodzi całą noc i dzień właściwie też, to bym chyba nie wytrzymała, mimo okna na oścież całą noc. Polecam. Kupiłam go parę lat temu do bloku właśnie. Zobacz załącznik 889915