reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czy Waszym maluszkom też pojawiły się potówki? Mojego tak wysypało na buzi i głowie że aż mi go szkoda. Jeszcze mu na dodatek trochę schodzi skóra z czoła i powiek. Przecieram mu kilka razy dziennie dziuba rumiankiem. Pamiętam córka też tak miała. Taki urok dzieci urodzonych latem czy tylko moich? ☺

reklama
Czy Waszym maluszkom też pojawiły się potówki? Mojego tak wysypało na buzi i głowie że aż mi go szkoda. Jeszcze mu na dodatek trochę schodzi skóra z czoła i powiek. Przecieram mu kilka razy dziennie dziuba rumiankiem. Pamiętam córka też tak miała. Taki urok dzieci urodzonych latem czy tylko moich? [emoji5]

Może za ciepło ubierasz w domu? Ja ubieram tylko w pampersa i od tego czasu jej skora jest normalnego koloru, a wcześniej taka lekko czerwona i miała na szyjce i na ramionach u góry potowki, ale posmarowalam mąką ziemniaczana z 3 razy, wietrze te miejsca nie ubierając ją w te ciuszki i zniknęło :)

Czy Waszym maluszkom też pojawiły się potówki? Mojego tak wysypało na buzi i głowie że aż mi go szkoda. Jeszcze mu na dodatek trochę schodzi skóra z czoła i powiek. Przecieram mu kilka razy dziennie dziuba rumiankiem. Pamiętam córka też tak miała. Taki urok dzieci urodzonych latem czy tylko moich? ☺
Moja ma takie krostki czerwone i kasia mowila ze to tradzik niemowlecy

A jeśli rzeczywiście to niestety wina narazie początkowego pokarmu i dlatego nie przybiera? Oczywiście może tez być tak, ze mała mało pociągnie i przysypia i tak robi w „konia”, ale jeśli jest inaczej to nic nie da raczej podawanie Twojego pokarmu strzykawka tylko po paru dniach nadal nie przybierze i wtedy już lepiej mm podać żeby dziecko przybierało :) moja je i z butelki i z cyca. Także zależy od dziecka :)
A smyranie po rzuchwie nie daje efektu jak przysypia?
Albo polecam gilgotanie po stopach hah moja wtedy się rozbudza i łapie cyca
Ściągnęłam dziś po karmieniu pierwszy raz mleko wygląda na tłuściutkie sama nie wiem. Może podam jej ze 2-3 razy ba dobę mm i kilka razy moje odciągnięte.
Nic nie daje ani smyranie po stópkach ani po buźce ja chce spać to nic jej nie przeszkadza:)

U mnie dziś była położna. Oczywiście po zdjęciu szwów rozchodzi się rana :( no nie mogło być już lepiej tylko zawsze coś.
Teraz będę chodzić z mokrymi kompresami z soli fizjologicznej.:baffled: Zanim to się zagoi....... :(
Moja też się rozeszła po tym stanie zapalnym co miałam. Zagoi się wreszcie, u mnie tak po tygodniu od tego rozejścia się zagoiło, tzn jest teraz czerwone, jeszcze musi się zabliźnić na biało.

reklama
Do góry