reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja osobiście też jestem na nie Bo to statystyka.
Częściowo statystyka, więc teoretycznie wiele kobiet po 35 roku powinno mieć większe ryzyko chorób, a u wielu wychodziło ryzyko jak u 20-letnich, czytałam niedawno na jakimś forum. Po 35 skoro to tylko statystyka powinno wyjść ogromne ryzyko, idąc tym tokiem myślenia...
Już kiedyś była dyskusja na ten temat i każda kobieta musi podjąć sama decyzję.

reklama
Jesli ide do lekarza, ktory bedzie mnie prowadzil to co on daje skierowanie do kogo innego, nie rozumiem ?
Nie wiem jak jest u Ciebie i czy Twój lekarz wykonuje takie badania. Byłam z synem i z córką w dwóch różnych przychodniach i zawsze dostawałam skierowanie do innego lekarza. Z z synem to i do innej przychodni. Lepiej się dopytaj.

Częściowo statystyka, więc teoretycznie wiele kobiet po 35 roku powinno mieć większe ryzyko chorób, a u wielu wychodziło ryzyko jak u 20-letnich, czytałam niedawno na jakimś forum. Po 35 skoro to tylko statystyka powinno wyjść ogromne ryzyko, idąc tym tokiem myślenia...
Już kiedyś była dyskusja na ten temat i każda kobieta musi podjąć sama decyzję.
A to nie jest tak, że wiek, wywiad i usg brane są pod uwagę? Czyli wiek tak jakby zwiększa ryzyko?

Mnie też wypada pod koniec września, ale jeszcze się nie zapisałam. Ja będę robiła prywatnie to usg i PAPPA, więc będę płaciła około 500 zł. Jeszcze pogadam z moim lekarzem co on myśli o PAPPA, ale chcę to zrobić.
W poprzedniej ciąży miałam skierowanie nd NFZ że względu na wysoką przeziernosc, chyba w tej też dostanę bo jak już w jednej się pojawiło to kolejna jest pod obserwacją ale okaże się po wizycie :)

Zastanawiam się czy po miesiacu brania luteiny badac sobie progesteron? w 16dpo mialam 18.060 gdzie norma od 11 niby tragedii nie ma ale moze moglby byc lepszy. i choc luteina jest na bole podbrzusza zastanawiam sie czy powinnam zbadac proga.

reklama
Do góry