reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Silunia, i jak apetyt Zuzu? W dalszym ciagu tak ladnie wcina? :-)

Mada, tak jak u Ciebie rozmawialysmy - Ami niezle Ci wcina i pije :-)
Sara wypija chyba polowe tego co Amelka :-p

Na apetyt malej nie narzekam. Je ladnie. Juz w sumie wszystko wcina i jak narazie nie widze zadnych objawow alergii.

W dalszym ciagu pije Bebilon Pepti, bo zwyklego modyfikowanego nie chce :-p

A wczoraj zrobilam na obiad spaghetti carbonara i myslalam, ze Sara rzuci mi sie na miske. Zjadla swoj obiadek, a potem jeszcze talerz makaronu (oczywiscie bez boczku, bo to juz bylaby przesada :-);-)).

Co do nutelli to sama ja uwielbiam, wiec sie nie dziwie Julci, ze tak jej smakowalo :-)

reklama
o tak zuzu ma apetyt jak nigdy...jestem pod wrazeniem jak zmienily sie jej upodobania...dam wam przyklad z wczoraj

8.30 sniadanie- jajecznica na maselku i pol kromeczki chlebka z serkiem do tego ciepla herbatka
10.30- po spacerku duzy kubek kakao i biszkopcik
12.00- miska rosolu z lanym ciastem
14.00- kulka ziemniakow i dwa pulpety...warzyw dzisiaj nie ruszyla
16.30- winogrona...stracilam rachube ile...sporo brala prosto z kisci
19.30- serek z pomidorem, szczypiorkiem i ogorkiem i pol kromki chleba...herbatka
21.00- duzy kubek mleka

i teraz mam dylemat czy nie ja aby za czesto...nie zmuszam, daje wtedy kiedy ma ochote , ale mniej wiecej sa to te godziny...sama sygnalizuje , ze jest glodna..i czy nie za malo mleka????? zuzu nabiera ksztaltow, zrobily sie jej poliki ;-)az chyba bede musiala ja dzisiaj zwazyc:tak:

Silunia, wydaje mi sie,ze jest ok, bo w sumie Zuzu, ma 4 posilki a reszta to raczej przekaski:tak:

a u nas jajka poszly w odstawke, nic z nich nie zje, ani jajecznicy ani gotowanego, kaszy mannej tez juz nie chce

8.30 - 210 klieiku na mleku
przed drzemka ok. 11-12 danonek
13.00 -14.00 zupa
ok. 15.30 jakies drugie danie
a potem to juz je roznie jak my jemy to troche skubnie, zaczai sie na jakies jablko lub manadrynke i tak do wieczora gdy o 19-20 znowu butla klieku

Leika- na sniadanie i kolacje jest to zwykla czarna herbata dosladzam ja lyzeczka miodu ...jest bardzo lekka , nie za mocna...te dzieciece jej nie smakuja...natomiast bardzo czesto pije ze mna herbate z rozy , lub rumianek po spacerku porannym lub popoludniowo wieczornym ...pogardzila mieta to jej nie podeszlo

Redaktorka- a moze sproboj dac malej paste jajeczna...ser bialy, jajko, troszke soli i pieprzu , lyzeczka smietanki......moja mala uwielbia to na chlebku

Silunia jestem w szoku ile Twoja Córeczka zjada :szok: moja nawet jak ma lepszy dzień to tle nie zje.
A u nas ostatnio strajk jedzeniowy. Wiktoria nie chce od trzech dni nic jeść. Od piątku miała katarek. No ale on już się kończy a mała dalej odmawia jedzenia.
Ciężko mieć w do mu niejadka:dry:

Silunia, pytałam o tą herbatkę, bo Natek też właśnie nie chce pić tych granulowanych dla dzieci :no: Pił więc dotąd rozcieńczane lekko soczki dla niemowląt, a kilka dni temu zaczęłam mu parzyć herbatę owocową (ale taką "dorosłą"). Zastanawiałam się też nad czarną i nie wiem, czy to nie za wczesnie jeszcze...?

Redaktorka- mozesz sprobowac lyzeczka , a chlebek w raczce...moze malej akurat podejdzie :tak:a probowalas dac malej omleta z dzemem...tez sa w nim jaja , zuzu da sie zabic za omleta !!!!!!

Leika- mysle, ze jak to bedzie rozsadna ilosc to malemu nie zaszkodzi...jak juz pisalam...podaje malej czarna herbatke , ale naprawde jest ona bardzo lurowata;-)

Kaja- wiem cos o niejadkach ...do niedawna moja mala moga zyc powietrzem i woda...na serio ...dopiero od niedawna jej sie tak odmienilo...na szczescie ....:tak:

reklama
Silunia - zazroszcze apetytu Zuzu, moja nawet połowy z tego nie zjada:no:moze kiedys jej sie odmieni:baffled: na szczęście ma z czego zrzucac , ostatnio waga pokazała 12 kg:eek:

Do góry