reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Tak czasem tylko troche podczytywalam a czasem czytalam wszystkie posty od deski do deski[emoji6][emoji3] Chcialam sie troche podszkolic w kwestii ivf.

U nas przede wszystkim problem ze slabym nasieniem. U mnie jeszcze był trudny transfer. Mialam histeroskopie i poszerzenie szyjki. Po histeroskopii powiedzial lekarz ze mam przegrode macicy albo dwurożna. Wyslali na rezonans ale jeszcze zanim zrobilam rezonans to polecialam do Krakowa do Ludwina i sie okazalo ze pomylka ze macica jest lukowata- normalna czyli ok. I tak ciagnie sie to wszystko 1.5 roku.
Boje sie ze jak pojade do Polski to inne rzeczy moga wyjsc bo tu nie badaja za duzo. No i troche boje sie hiperstymulacji. Ostatnio jak przegladalam z pielegniarka moje papiery to sie dowiedzialam ze estradiol mialam bardzo wysoki ponad 12 tys przy stymulacji.I tez nie wiem co o tym myslec. Mialam tez duzo pecherzykow na Usg ale w tym duzo malych.
No ale nie ma co sie na zapas martwić
Kiedys sie uda[emoji2]

reklama
Megi , wszystko stoi w gwiazdach, jutro mam mierzenie endo( w piatek bylo 10 mm) i sprawdzenie czy mam jeszcze stan zapalny w macicy. Wtedy sie rozstrzygnie czy , sobota czy pon czy wcale. Dawczyni ma punkcje w srode,na ostatnim usg bylo okolo 12 oocytow , zobaczymy. Niezaleznie czy teraz czy w nast cyklu bierzemy oczywiscie [emoji173]️[emoji173]️dwa.

Annemarie, nadrabiam forum od weekendu bo mieczyslaw nie mial jak wejsc, goscie, mlyn, do tego zmeczenie jakby przejechal po mnie traktor. ;) trzymam jutro
wszystko zacisniete za piekne endo i oby wszystko zostalo zaleczone! no i w stode za jajeczka oby byly piekne [emoji173]️[emoji173]️

To trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na dobre informacje [emoji110] [emoji173] [emoji8] wizyty u lakarza w Pl tez planujesz?
Na razie nie planowałam nic. Chcę zobaczyć serduszko i ciutke odetchnąć i wtedy zacznie się cała organizacja. Tutaj idę do lekarza z Polski cieszącego się dobrą opinią więc zobaczymy po pierwszej wizycie.

Tak czasem tylko troche podczytywalam a czasem czytalam wszystkie posty od deski do deski[emoji6][emoji3] Chcialam sie troche podszkolic w kwestii ivf.

U nas przede wszystkim problem ze slabym nasieniem. U mnie jeszcze był trudny transfer. Mialam histeroskopie i poszerzenie szyjki. Po histeroskopii powiedzial lekarz ze mam przegrode macicy albo dwurożna. Wyslali na rezonans ale jeszcze zanim zrobilam rezonans to polecialam do Krakowa do Ludwina i sie okazalo ze pomylka ze macica jest lukowata- normalna czyli ok. I tak ciagnie sie to wszystko 1.5 roku.
Boje sie ze jak pojade do Polski to inne rzeczy moga wyjsc bo tu nie badaja za duzo. No i troche boje sie hiperstymulacji. Ostatnio jak przegladalam z pielegniarka moje papiery to sie dowiedzialam ze estradiol mialam bardzo wysoki ponad 12 tys przy stymulacji.I tez nie wiem co o tym myslec. Mialam tez duzo pecherzykow na Usg ale w tym duzo malych.
No ale nie ma co sie na zapas martwić
Kiedys sie uda[emoji2]
No właśnie najgorsze jest to rozmyślanie. Wiem coś o tym... Jak już będziesz działać to na pewno inaczej będzie leciał czas.
Powodzenia że wszystkim. Ja myślę, że będzie dobrze.
Zostań tutaj z nami na forum bo w kupie raźniej :)

Koleżanki kochane, ja ostatnio mam tzw. siwy dym w domu i w pracy i jestem milion stron do tyłu na forum :szok: ;-) ;) Przepraszam, nawet nie wiem narazie co u Was, ale obiecuję, że będę nadrabiać. Tymczasem, będąc w łazience wzięła mnie myśl na temat "cudownego leku" castagnus. Kiedyś sobie kupiłam, ale nawet nie zaczęłam, bo ciągle coś - stymulacja, transfer, antybiotyki itd. Teraz zastanawiam się czy nie spróbować tego we wrześniu (wstępnie planuje stymulację i ewentualnie transfer w październiku). Nie mam jak dopytać lekarza, bo jestem w trakcie zmiany kliniki, o czym wie już stary lekarz ;) I pierwsze co, to pomyślałam, że może akurat tutaj któraś miała z tym styczność. Trochę się obawiam przekombinowania i ponownej bezowocnej stymulacji. Czy zatem ktoś? Coś? :)

Brałam castagnus jednocześnie z bromergonem, który jest już na receptę w celu obniżenia poziomu prolaktyny (utrudnia podobno zajście w ciążę). Zaczęłam trzy miesiące przed pierwszą procedura, a przestałam na początku ciąży, łącznie ponad pół roku bez przerwy w różnych dawkach w zależności od tego na jakim poziomie była prolaktyna :-)

@chlopkers gratuluję zdrowego chłopca[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

@Biedroneczka83 na tym forum cuda się dzieją więc proszę czekać na powtórkę bety. Kciuki zaciśnięte [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Już po wizycie. Endo ładne 9,3 mm od środy luteina i 10.09 transfer w naszą 2 rocznicę ślubu [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ trzymajcie kciuki dziewczyny by tym razem się udało. Dzięki że jesteście [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Miłego wieczoru

Agonia, piekne endo, juz zaciskam wsyztsko co sie da i nie puszczam do 10 [emoji173]️[emoji173]️

Tak Asia, zastanawialam sie wlasnie czy ze Skawiny odczuliscie tez w Krk to uderzenie gdy glaz spadl z mojego serducha [emoji38][emoji38]

Chlopkers, nawet w UK czulismy [emoji16] i sie zastanawialam co to za grzmot[emoji23] Serdeczne gratulacje malutkiego chlopczyka[emoji173]️[emoji23][emoji23]. Napewno jestescie przeszczesliwi [emoji173]️

Jak się zapładniały Twoje komórki? U mnie było widać już wiek i przez to mało blastocyst. Teraz jestem w ciąży 6 tydzień po pierwszym transferze. Jutro dowiem się czy ciąża się rozwija.

Super to juz jutro! Czekamy na dobre wiesci motylku i nie puszczamy [emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Słyszałam,ze go ciężko dostać natomiast u mnie lekarz przepisał go bez problemu ,a ten Neoparin mam jeszcze zakupiony w Polsce tzw zamiennik;)Może jednak podejdę i kupię clexane ,a potem zużyje Neoparin jak oczywiście będzie ku temu powód

Pytalam na wizycie wujka Jarka, powiedzial, ze nia ma znaczenia, ktory biore, tak samo skuteczne.

Do góry