reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry.
Wczoraj mnie nie było z trzech powodów
- byłam u fryzjera
- przyszła teściowa
- przyszła koleżanka
i wszystko fajnie wygląda, ale tak nie było. U fryzjera, dziewczyna mnie obcinała a ja jedna ręką wózek bujałam bo koleżanka zapomniała że się umówiłyśmy, bo miała mi ich przypilnować :wściekła/y:.
Ledwo weszłam do domu chwyciłam odkurzacz a tu puk puk teściowa, mały miał spać bo około 14 ma najdłuższą drzemkę ale nie zasną bo "mamusia" go rozbudziła :wściekła/y:. A jak się na maksa rozryczał to kazała mi go przebrać i nakarmić a sama poszła :wściekła/y:. Piszę kazała bo ona zawsze tak mówi jak by rozkazywała wszystkim.
Ona za drzwi sms czy koleżanka może do mnie wpaść bo chciała zobaczyć jak wyglądam ( ta co mi miała dzieci przypilnować ). No to ją zaprosiłam. A ona ponad 4 godziny siedział, do 20-tej z hakiem, i pierdzieliła głupoty :wściekła/y:, mówię że miała dzisiaj prasować, posprzątać a ona nic :no:, ciemna masa, tylko cały czas swoje i "jaki Dawidek grzeczny", "jaki ty masz spokój", itp :wściekła/y::wściekła/y:. Teraz mam nauczkę, trudno będę jej pisać że nie mam czasu. Ona zawsze tyle u mnie przesiadywał, rekord to 6 godzin :szok:, ale myślałam że jak już mam 2 dzieci to się domyśli że nie mam tyle czasu na pierdoły, ale ona cały czas ma sieczkę w głowie.

ANIA ja na pneumokoki Kubusia szczepilam ale dlatego ze prezydent nam zafundowal szczepienie ( tzn nie mnie osobiscie tylko wszystkim noworodkom w naszym miescie:tak:). Szczepilismy w 3 miesiacu w 4 i teraz w pazdzierniku czyli po skonczeniu roczku. Ja akurat jestem za tym zeby szczepic ale moze dlatego ze Natalka w szkole i boje sie zeby czegos nie przywlokla

ANIA jestem za becikiem - Dawidkowi cieplej bedzie ja Kube chrzcilam w beciku - no ale to w styczniu bylo. Mimo wszystko zdecydowanie becik:tak:
Ale fajny ten Wasz prezydent szkoda że u nas tak nie ma. ja zaszczepię Majkę ja pójdzie na wiosnę do przedszkola żeby czegoś do domu nie przyniosła a Dawid i tak będzie dosyć kłuty tymi obowiązkowymi więc się wstrzymam narazie.

A co do becika to już mnie przekonałyście, będzie becik :tak:

Ania138 zapomniałam tobie napisać,ze masz ślicnzy awatarek rodzinnyy...a chrzciny 3 list,,to super,,,ja tez zakąłdam ze trzeba jak najwczesniej,,bo jak małe dizekco to lepiej,,bynajmniej dla mnie....malutkie cichutkie tylko śpi,hehhe

Cieszę się że Tobie też się podoba, dobrze że wtedy zniknęły to przynajmniej zmieniła :tak:.
No ja też jestem za tym że im szybciej tym lepiej, Majka miała 2 i pół miesiąca jak była chrzczona ale to przez moich rodziców, bo urlop w sierpniu mieli i mama nie mogła z księdzem załatwić bo na działce siedzieli :no:.
A teraz załatwiliśmy wszystko sami i jest super :tak:.
Jak coś ma być dobrze zrobione, zrób to sam :tak:

Iwonka GRATULACJE dla Ciebie ( wspaniałej nauczycielki ) i dla Vanesski ( zdolnej uczennicy )

Dalej idę nadrobić :tak:

reklama
Dzień dobry!
Podczytuję Was, ale jakoś nie mam polotu do pisania :zawstydzona/y: ta pogoda mnie dobija :-(Jeszcze na domiar złego wczoraj Jędrek wieczorem tak wymiotował :szok: całe szczęście, że pobiegł do WC i do sedesu to zrobił. Ale męczył się okropnie. Bidulek. Poszedł spać bez jedzenia, w nocy miałam popudkę, bo był głodny. Dobrze, że dziś jest juz ok. Objadł się wczoraj słodkiego i pewnie stąd te ekscesy żołądkowe.

Ola przyłączam się do tego co mówią dziewczyny. Skup się na Maksiu, sobie i fasolce, a męża pogoń do roboty. Trzymaj się cieplutko.

Też muszę wybrać się na zkupy, bo Jędrek nie ma nic na mrozy. Kurtkę zimową jakąś mamy, ale potrzebny jest komplet, spodnie ortalionowe i do tego kurtka, żeby mógł się po śniegu poganiać. No i czapka, szalik, rękawiczki do tego. I jeszcze sobie kurtkę muszę kupić. w przyszłym tyg. już koniecznie muszę wybrać się na buszowanie po sklepach.

OLA kombinezon wyglada tak może zdjecie niezbyt rewelacyjne ale emi wyglada w nim swietnie
DSC04315.JPG

Witam!!!
Kurcze nie bylo mnie tu u Was 2 dni i nadrabiania mialam, ze hoho...
Pochmurno dzis tu u mnie w Hamburgu...
Juz wiem co maz dostanie od nas pod choinke...
Od Hanife...poduszeczke z jej zdjeciem i napisem po turecku "Seni cok seviyorum babacigim" co tlumaczy sie jako "Kocham cie tatusiu" i do tego jeszcze puzzle z wizerunkiem malej....w sumie zastanawiam sie miedzy puzzlami a kalendarzykiem do portfela...Co wy bys cie wybraly???
ode mnie dostanie koszulke do spania z moim zdjecie ja sobie sprawie z jego zdjeciem i napisem po turecku... i tu mam problem bo mam pare pomyslow na napis moze mi doradzicie ktory wybrac oto one:
1. Ben sensiz bir hayat düsünemiyorum, hep benimle ol - Nie wyobrazam sobie zycia bez ciebie, Badz zawsze ze mna.
2. "Bizler uyumayiz geceleri uyumak kalpsizlerin harci, uzansak ta uyumak icin gozlerimizi kapatip yataga, sevdamiz uyutmaz bizi." - my nie mozemy spac bo spac noca to dla tych bez serc,nawet jesli sie polozymy i zamkniemy oczy to i tak nasza milosc nam nie pozwoli zasnac.
3. Ne olursa olsun senin yaninda ve seninl olacagim. Senin bana benim
sana olan sevgimiz devam edigi sürece biz her zorlugu
atlatiriz. Yeterki bana güven ve benimle ol - co by nie bylo ja i tak bede obok Ciebie i z toba. W czasie kiedy bedzie trwac moja milosc do Cibie a Twoja do mnie przetrwamy
wszelkie trudnosci. wystarczy tylko ufaj mi i badz ze mna ...
4. Ciceklerin suya ve günese,cöllerin yagmura, bebeklerin sevgiye ihtiyaci oldugu gibi benim de sana ihtiyacim var. Cünkü sen benim suyum, günesim, yagmurum, nefesimsin. - Tak jak kwiaty potrzebuja wody i slonca, pustynie deszczu a niemowleta milosci, tak i ja potrzebuje ciebie. Poniewaz ty jestes moja woda, sloncem, deszczem, oddechem.
5. canimdan bir parcasin - jestes czescia mojej duszy
Nie latwy orzech do zgryzienia mam...
Wczoraj bylysmy troszke na spacerku z Hanifka w centrum i mialam szczescie udalo mi sie kupic malej rajstopki bardzo tanio bo za jedna sztuke dalam tylko 1 EURO normalnie nie moglam uwiezyc bo np w H&M 2 pary kosztuja niecale 10 Euro, 9 z czyms, od razu kupilam 6 par, do tego jeszcze dokupilam dwie czapeczki bo te co ma to pomalu zamale sa i trzy sztuki body z dlugim rekawkiem tez byla promocja z 9 Euro na niecale 5 Euro sa jeszcze troszkie za duze ale tak za miesiac poltorej beda akurat... no i sobie sprawilam sweterek, a co tam mnie od zycia tez sie cos nalezy, i jeszcze corce meza z poprzedniego zwiazku takie fajne rozowe ponczo super...
A na zime dla Hanifki mam takie kombinezonki:
pict0883zm5.jpg
pict03ki7.jpg
pict0884yy6.jpg

Do wozka maz kupil taki cieplutki kocyk:
pict14dv0.jpg

I takie zimowe kurteczki:
pict01be8.jpg
pict0882yp5.jpg
Do kurteczek oczywiscie dokupil grube, cieplutkie spodnie...
Wszystko kupil maz, nie potrafil sie oprze. Nie wiem po co tak duzo, no ale on sie uparl twierdzac ze jego coreczka musi wygladac slicznie i na kazde wyjscie miec cos innegodo ubrania. Nie bedzie szczedzil grasza na corke jeszczce mi sie oberwalo...:-)
Ah zapomnialabym moja kruszynka wczoraj skonczyla 2 MIESIACE...
no to narazie zmykam odezwe sie potem mam nadzieje ze pomozecie wybrac odpowiedni tekst na koszulke...
pa

a czy ktoras z was ma moze taki spiworek do spania zeby maluch sie nie rozkopywal emi czesto sie budzi w nocy cala zimna bo rozkopuje kolderke

Elisabeth, popłakałam się ze śmiechu nad prawdziwością powiedzenia "Chłop w chałupie, wrzód na dupie" Dzięki!!! :tak:

Dziewczynki kochane jesteście że tak wspieracie!

Kasiula, super ten kombinezonik! Ciekawe czy u nas też są, bo żona kuzyna mówiła, że widziała w Wawie w HM dla chłopaków tylko czarne w białe czaszki i inne jakieś paskudne bleee
A ja miałam w ubiegłym roku dwuczęściowy naprawdę wspaniały, i chciałam w tym roku taki sam kupić, może jeszcze będą?

Klavell, ja bym wybrała kalendarzyk do portfela (też z małą, tak?) a propos napisów na koszulkach oj to trudno wybrać!

OLU kalendarzyk tez ze zdjeciem Malej
KASIU ja mam taki spiworek jest super pod spod zima bede ubierala takiego grubszego pajacyka byl dodany do kapletu nprawde warto kupic u mnie sie sprawdza...
pict0896wi4.jpg
pict0881iz5.jpg

A napis ten
4. Ciceklerin suya ve günese,cöllerin yagmura, bebeklerin sevgiye ihtiyaci oldugu gibi benim de sana ihtiyacim var. Cünkü sen benim suyum, günesim, yagmurum, nefesimsin. - Tak jak kwiaty potrzebuja wody i slonca, pustynie deszczu a niemowleta milosci, tak i ja potrzebuje ciebie. Poniewaz ty jestes moja woda, sloncem, deszczem, oddechem.

reklama
Do góry