Bajunia
Fanka BB :)
Od poniedziałku włącznie nie jem mleka itp. Wczoraj po południu i dzisiaj rano te kupy były takie żółto zielone. I przy tych kupach widziałam że po krótkim czasie po jedzeniu zaczynał krzyczeć że smoczek nie pomagał. Ale jak wzięłam go na ręce to się uspokajał. Na brzuszku ma może ze 3 kropki ale podejrzewam , że to potówki. Na buzi już nic nie ma. A to co miał to różniło się od tego co ma na rączkach. Suchych plam nie miał nigdzie. Bo teraz tak myślę , czy to może mieć coś wspólnego ze szczepionką na rączce. Bo to jest ta rączka na której jest ranka po szczepieniu. Druga rączka ma pojedyncze krostki takie typu potówki.Wyżej właśnie dodałam linki odnośnie skazy. Sama wysypka o alergii nie świadczy.
Jakie są kupy?
Czy po jedzeniu są bóle brzucha?
W jakich miejscach jest jeszcze wysypka?
Czy są suche plamy na policzkach i/lub za uszami?
Dodam, że alergia na białko mleka krowiego i alergia na laktoze maja bardzo podobne objawy. Ba nawet Maja miała takie same objawy jak Aleks przy skazie na białko, a u niej najprawdopodobniej to laktoza. Dowiemy się pewnie w nocy albo jutro bo zjadlam ser żółty, ale delicol (laktaze) podaję dalej. Jeśli to laktoza to jej nic nie będzie. Jeśli białko czeka mnie zielone kupsko.