Paulamamula
Fanka BB :)
O to chodzi Link do: Avilin Balsam (rec. prof. Szostakowskiego), płyn, 100 ml + 10 ml - Portal Dbam o ZdrowiePaula co to ten szustak? W Google wyskakuje mi jakiś gość o takim nazwisku![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
O to chodzi Link do: Avilin Balsam (rec. prof. Szostakowskiego), płyn, 100 ml + 10 ml - Portal Dbam o ZdrowiePaula co to ten szustak? W Google wyskakuje mi jakiś gość o takim nazwisku![]()
No ale po porodzie przeszlo??? Bo zaczynam się martwićMiałam IDENTYKO z Bartkiem i to chyba do porodu i myślałam że kiedyś zwyczajnie ten bezdech mnie nie wybudzi i umrę. Budziłam się w nocy jak ryba wyjęta z wody rozpaczliwie łapiąc oddech.... Mimo spania na bokach czy siedząco..
Będzie wszystko dobrze pochwal się dzidziomNo to z tą sala to dobra sprawa, nikt się nie kreci , tylko ja chodzę na siku i tylko ja się kręcępo za tym wc mam zaraz przy drzwiach .. dziewczyny wiedzą że ja cierpię przez te nerki i mnie nawet same nie męczą i nie budzą w nocy na te badania...a jak juz to robią to delikatnie..
Kurcze wczoraj dzwonię do mojej kluski z informacją że jutro będzie miała siostrę a ona że właśnie jej się śniło że umarłam w szpitalu.. i płakała przez sen a ja do niej właśnie dzwonię ..
Teraz cały czas myślę i tym śnie ..
Mam nadzieję że będzie wszystko ok podczas operacji i Zuza i ja damy radę ..
Dziewczyny czy na ściągnięcie szwów po cesarce trzeba mieć skierowanie?
NieDziewczyny czy na ściągnięcie szwów po cesarce trzeba mieć skierowanie?
Lekarz sam powinien ci powiedzieć kiedy masz przyjechać na ściągnięcie jedziesz do szpitala ściągają pyk pyk szybko i do domuBo nie sprawdziłam i mam teraz rozkmine wysłałam dzisiaj rano męża szukam skierowania w papierach i nie ma
Marta opisujesz mój stan na dzień przed porodemHej !Wyspałam się jak nigdy i nic mnie nie boli. Wstaje z łóżka i jeśli dobrze pójdzie to wybieramy się z mężem dziś do kina. Tak na zrelaksowanie. W planach mam dziś zrobic krokiety z warzywami. Zobaczymy co mi wyjdzie. Czuje jakiś przypływ energii.
Jestem głodna jak wilk [emoji191][emoji191][emoji191]
Dobra rada zobaczymyMarta opisujesz mój stan na dzień przed porodem
Dziewczyny czytam Was, a przynajmniej się staram, ale ktoś mi skrócił dobę i się nie wyrabiam [emoji14] każdej mocno kibicuje i każdej rozpakowanej gratuluję!
@Chloe.Chloe - Ty chyba wczoraj pisałaś. Jeśli masz poranione piersi, to pierwsze co, to kontrola wędzidełka dziecka i techniki ssania, bo jak maluch dobrze ssie, to nie rani piersi. Nie wiem do jakiego stopnia jesteś pocharatana przez tą bezzębną pijawkę... Muszle laktacyjne to bardzo dobry pomysł, nakładki z kolei mogą przynieść więcej kłopotów niż pożytku. Na pewno warto się umówić z doradcą laktacyjnym. Na rany genialna jest szałwia. Zaparzasz mocny napar tak 10-15 min, namaczasz waciki kosmetyczne i na brodawki na 10 minut. Uśmierza ból i pomaga w gojeniu. Oprócz tego dużo wietrzenia. Ja przystawiałam do piersi mimo ran, tylko dbając o prawidłową technikę (też mnie młody w drugiej dobie pokaleczyl, bo łapczywiec straszny i nie dało się go opanować [emoji14]
Taki piękny opis , że się rano poplakalam [emoji85] takie oczekiwanie na własne dziecko to jest coś niesamowitego, ja czasami nie potrafię w to uwierzyć że zostanę mamą. , dopóki nie zobaczę jej na własne oczy A tak nie wiele zostalo. Trzymam kciuki żeby poszło nam gładko i bez bólu [emoji16]Ale piękny opis
Mi 2 dni, a tobie 1 do terminugratulacje donoszonej ciąży. Może w terminie wyjdzie
jak mówiłam swojej położnej że dużo się rusza, to powiedziała, że ona też się musi spakować
ale już chwilę przed, też są opinie że jak wejdzie w kanał to mniej ruchów. Zobaczymy
![]()