reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny nusze nadrobić posty od wczoraj. Nie mialam glowy do tego. Wlasnie wsiadam w auto. Za 1,5 godz powinnismy być w klinice. Trzymajcie kciuki, to moje drugue usg, 9tc 5d. Bardzo ważne bo w ostatniej ciąży wlasnie w 10 tyg dowiedzieliśmy się ze serduszko już nie bije.

trzymam kciuki mocno! będzie wszystko tak jak ma być napewno :);)

Podobno w drugiej ciąży ruchy ruchy wyczuwalne są wcześniej ;)
Ja w pierwszej zaczęłam czuć bulgotanie w 14 tc :D
Niekoniecznie. W mojej drugiej ciąży ruchy czułam 2 tygodnie później niż w pierwszej.

U mnie 12t1 i termin na 2-3kwiecien, na usg poczatkowo bylo tydzień do tylu, teraz juz 3 dni, a termin mam wyznaczony tylko z miesiaczki
U mnie 11t5d i termin na 1 kwietnia (krótkie cykle).

No ja mam dziś 11t6d i termin na 4 kwiecien więc wyliczenia sie zgadzają:) z naszymi kolorowymi umysłami nie ma najgorzej
U mnie termin tak czy siak w karcie wprowadzają dlugopisem dopiero po USG w 12 tygodniu, póki co jest olówkiem. Ale poprzednim razem i tak sie machneli bo dzidzia wyszła równo tydzień pozniej
Ja licze, ze urodze wczesniej, ale chcialabym w kwietniu, a termin na 1 kwietnia, tydzien mam ten co ty. Jeden dzien roznicy. U mnie to znak zapytania, bo kto wie jak liczyc tp. Gdyby wziac pod uwage cykle 28 dni to wychodzi tp okolo 6 kwietnia i tak bym wolala. I tak najgorzej jest przenosic, ta walka z myslami...

Niekoniecznie. W mojej drugiej ciąży ruchy czułam 2 tygodnie później niż w pierwszej.

U mnie 11t5d i termin na 1 kwietnia (krótkie cykle).

Ja licze, ze urodze wczesniej, ale chcialabym w kwietniu, a termin na 1 kwietnia, tydzien mam ten co ty. Jeden dzien roznicy. U mnie to znak zapytania, bo kto wie jak liczyc tp. Gdyby wziac pod uwage cykle 28 dni to wychodzi tp okolo 6 kwietnia i tak bym wolala. I tak najgorzej jest przenosic, ta walka z myslami...

A to nie jest tak ze przy krótkich cyklach liczy się wzgledem owulacji? Zreszta i tak najbardziej prawdopodobny termin porodu jest z usg.

A to nie jest tak ze przy krótkich cyklach liczy się wzgledem owulacji? Zreszta i tak najbardziej prawdopodobny termin porodu jest z usg.
Ale skad mam wiedziec kiedy byla owulacja? ;)
Ja nie wierze w terminy z usg, bo dzieci maja rozne wymiary i rosna w roznym tempie. Przeciez rodza sie dzieci 3 kg, jak rowniez 4 kg. W poprzednich ciazach na kazdym usg mialam inny termin porodu. I zaden sie nie sprawdzil :cool2:. Te wszystkie terminy sa orientacyjne. Bardziej juz ufam tp z om.

reklama
Ale skad mam wiedziec kiedy byla owulacja? ;)
Ja nie wierze w terminy z usg, bo dzieci maja rozne wymiary i rosna w roznym tempie. Przeciez rodza sie dzieci 3 kg, jak rowniez 4 kg. W poprzednich ciazach na kazdym usg mialam inny termin porodu. I zaden sie nie sprawdzil :cool2:. Te wszystkie terminy sa orientacyjne. Bardziej juz ufam tp z om.

Faza lutealna ma zazwyczaj 14 dni, chyba ze masz jakieś zaburzenia hormonalne. Wiec przeciętna długość cyklu -14 da Ci mniej więcej termin owulacji.

Do góry