Biedronka84
Fanka BB :)
Hej kochana co tam u Ciebie? Czekamy na wieści[emoji8]Dzień dobry, nie pisałam nic bo ta niepewność mnie dobijadziś o 12 wizyta i wszystko się wyjaśni mam mega stresa
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej kochana co tam u Ciebie? Czekamy na wieści[emoji8]Dzień dobry, nie pisałam nic bo ta niepewność mnie dobijadziś o 12 wizyta i wszystko się wyjaśni mam mega stresa
![]()
Wspaniale[emoji7] Gratulacje[emoji4]Jest!!! Przecudowne 2,8 cm człowieczka. Umieram ze szczescia!!!
Cykle mam 22-23 dni. Nie wiem nic o zaburzeniach, kiedys w mlodosci jedna pani doktor chciala mi te cykle wydluzyc, ale nie udalo sie. Chyba taka moja natura. Niektorzy sie dziwia, ze w ogole zachodze w ciaze i to z taka latwoscia. Mysle, ze u mnie faza lutealna jest krotsza, bo 5 dni trwa okres, a w 8-9 dc juz owulacja? Raczej nie ...Faza lutealna ma zazwyczaj 14 dni, chyba ze masz jakieś zaburzenia hormonalne. Wiec przeciętna długość cyklu -14 da Ci mniej więcej termin owulacji.
Cykle mam 22-23 dni. Nie wiem nic o zaburzeniach, kiedys w mlodosci jedna pani doktor chciala mi te cykle wydluzyc, ale nie udalo sie. Chyba taka moja natura. Niektorzy sie dziwia, ze w ogole zachodze w ciaze i to z taka latwoscia. Mysle, ze u mnie faza lutealna jest krotsza, bo 5 dni trwa okres, a w 8-9 dc juz owulacja? Raczej nie ...
Dwa razy rodzilam rowno 4 dni przed data porodu z OM.
Fajnie jest mieć krótkie cykle. Zakładając, że w każdym cyklu jest owulacja to mam rocznie więcej szans na zajście w ciążę. Ale okres dwa razy w miesiącu to porażkaNo to te 4 dni by się zgadzałymasz cykle krótsze o ok. 5 dni niż te „przeciętne” wiec ja bym obstawiała owulacje może koło 9-10 dc? To jest jak najbardziej możliwe, moja koleżanka jest właśnie w połowie ciąży z taka wczesna owulacja. Te 4 dni to w sumie nie jest wielka różnica.
Mi ginek mówił że najbardziej prawdopodobny jest termin wyznaczony przy usg ok 12 tc ponieważ w tym momencie dzieci rozwijają sie niemal identycznie. A potem jest tak jak pisałaś czyli jedno rośnie duże ok 4 kg a drugie ma 2 kg i to są te same dzieci urodzone w terminie. A poza tym ten tydzień przed i tydzień po terminie to granice błęduAle skad mam wiedziec kiedy byla owulacja?
Ja nie wierze w terminy z usg, bo dzieci maja rozne wymiary i rosna w roznym tempie. Przeciez rodza sie dzieci 3 kg, jak rowniez 4 kg. W poprzednich ciazach na kazdym usg mialam inny termin porodu. I zaden sie nie sprawdzil. Te wszystkie terminy sa orientacyjne. Bardziej juz ufam tp z om.
Wiec wychodzi na to, ze koniec marca![]()