Magdalenams
Fanka BB :)
SuperPrzysiadłam sobie na chwilę to opiszę trochę w wątku wizyt jak poszło.
Klusek ma już prawie 8 cm i z USG wyszło, że 13 tydzień i 4 dzień a z OM 12 i 6.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperPrzysiadłam sobie na chwilę to opiszę trochę w wątku wizyt jak poszło.
Klusek ma już prawie 8 cm i z USG wyszło, że 13 tydzień i 4 dzień a z OM 12 i 6.
Dziewczyny przesyłam zdj - w którym miejscu w określonych tygodniach szukać tętna Maluszka Może się Wam przyda.Twoje tętno będzie wolniejsze i tak jakby echo a malucha będzie dużo szybsze. Ja tez bawię się detektorem i wydaje mi się ze dziś udało mi się wyłapać malucha bo uderzeń było tak 160na minutę. I szukam w tym miejscu dzie zawsze mi się szturcha wiec jelita to chyba nie są.... ale nie wiem. Tu położna tętno wyszukuje dopiero na wizycie w 23tc.
A możesz wstawić zdjęcia? Ja sie wybieramy do hm zabiedlugo choć nie wiem czy u mnie będą te same rzeczy co w Polsce ale widziałam fajne koszulki i głównie po nie się wybieram bo zwykle z czasem na brzuszku sie dźwigają, jednak te dłuższe elastyczne są lepsze. No i fakt, ciazowe spodnie i leginsy podkreślają brzuszek, w takich to wygladam conajmniej na 6 miesiąc w upietej bluzceW oczekiwaniu na wizytę pojechałam do HM zobaczyć portki ciążowe, dostałam przerażenia ;-) jak zobaczyłam jak mnie wywaliło ;-). Co prawda wchodzę w swój rozmiar spodni ale brzuch już nie jest tylko efektem wzdęcia, a mam wrażenie, że w tych ciążowych rzeczach bardziej go podkreśliło ;-). Muszę się oswoić, że już będzie tylko gorzej :-) :-) :-). W rezultacie zrobiłam tylko zdjęcia, a nic nie kupiłam ;-)
A możesz wstawić zdjęcia? Ja sie wybieramy do hm zabiedlugo choć nie wiem czy u mnie będą te same rzeczy co w Polsce ale widziałam fajne koszulki i głównie po nie się wybieram bo zwykle z czasem na brzuszku sie dźwigają, jednak te dłuższe elastyczne są lepsze. No i fakt, ciazowe spodnie i leginsy podkreślają brzuszek, w takich to wygladam conajmniej na 6 miesiąc w upietej bluzce![]()
Ja już po usg i szybkim subwayuMąż zachwycony, bo serducho usłyszał, ale tak jak myślałam, na usg genetyczne dziecko jeszcze za małe - wyszło 10+5 (1 dzień mniej niż z OM), 38mm (urosło 21mm w 17 dni) i tętno 167/min. Także następne podejście 03.10.
![]()
Mam identycznie. Muszę zadzwonić do mojego endokrynologa żeby się umówić bo mam dziwnie niskie tsh.
Miesiąc temu miałam 0,9 A w poniedziałek jak robiłam to 0,42. Gdzieś czytałam że na początku ciąży łatwo wpaść w nadczynność z niedoczynności.
Przysiadłam sobie na chwilę to opiszę trochę w wątku wizyt jak poszło.
SuperFajna jest jakościowo ta koszula chyba szybciej ją kupię niż te portasy ;-)