reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Twoje tętno będzie wolniejsze i tak jakby echo a malucha będzie dużo szybsze. Ja tez bawię się detektorem i wydaje mi się ze dziś udało mi się wyłapać malucha bo uderzeń było tak 160na minutę. I szukam w tym miejscu dzie zawsze mi się szturcha wiec jelita to chyba nie są.... ale nie wiem. Tu położna tętno wyszukuje dopiero na wizycie w 23tc.
Dziewczyny przesyłam zdj - w którym miejscu w określonych tygodniach szukać tętna Maluszka Może się Wam przyda.

Załączniki

• 5718C39C-7D1A-4B11-934C-AB9BD1E02779.png
    5718C39C-7D1A-4B11-934C-AB9BD1E02779.png
    168,5 KB · Wyświetleń: 83
W oczekiwaniu na wizytę pojechałam do HM zobaczyć portki ciążowe, dostałam przerażenia ;-) jak zobaczyłam jak mnie wywaliło ;-). Co prawda wchodzę w swój rozmiar spodni ale brzuch już nie jest tylko efektem wzdęcia, a mam wrażenie, że w tych ciążowych rzeczach bardziej go podkreśliło ;-). Muszę się oswoić, że już będzie tylko gorzej :-) :-) :-). W rezultacie zrobiłam tylko zdjęcia, a nic nie kupiłam ;-)

W oczekiwaniu na wizytę pojechałam do HM zobaczyć portki ciążowe, dostałam przerażenia ;-) jak zobaczyłam jak mnie wywaliło ;-). Co prawda wchodzę w swój rozmiar spodni ale brzuch już nie jest tylko efektem wzdęcia, a mam wrażenie, że w tych ciążowych rzeczach bardziej go podkreśliło ;-). Muszę się oswoić, że już będzie tylko gorzej :-) :-) :-). W rezultacie zrobiłam tylko zdjęcia, a nic nie kupiłam ;-)
A możesz wstawić zdjęcia? Ja sie wybieramy do hm zabiedlugo choć nie wiem czy u mnie będą te same rzeczy co w Polsce ale widziałam fajne koszulki i głównie po nie się wybieram bo zwykle z czasem na brzuszku sie dźwigają, jednak te dłuższe elastyczne są lepsze. No i fakt, ciazowe spodnie i leginsy podkreślają brzuszek, w takich to wygladam conajmniej na 6 miesiąc w upietej bluzce:p

A możesz wstawić zdjęcia? Ja sie wybieramy do hm zabiedlugo choć nie wiem czy u mnie będą te same rzeczy co w Polsce ale widziałam fajne koszulki i głównie po nie się wybieram bo zwykle z czasem na brzuszku sie dźwigają, jednak te dłuższe elastyczne są lepsze. No i fakt, ciazowe spodnie i leginsy podkreślają brzuszek, w takich to wygladam conajmniej na 6 miesiąc w upietej bluzce:p

Fajna jest jakościowo ta koszula chyba szybciej ją kupię niż te portasy ;-)

Załączniki

• IMG_20180920_140919735.jpg
    IMG_20180920_140919735.jpg
    308,3 KB · Wyświetleń: 145
  • IMG_20180920_202708.jpg
    IMG_20180920_202708.jpg
    149,7 KB · Wyświetleń: 158
  • IMG_20180920_202838.jpg
    IMG_20180920_202838.jpg
    255,9 KB · Wyświetleń: 154
  • IMG_20180920_202805.jpg
    IMG_20180920_202805.jpg
    204,9 KB · Wyświetleń: 136
Ja już po usg i szybkim subwayu :D Mąż zachwycony, bo serducho usłyszał, ale tak jak myślałam, na usg genetyczne dziecko jeszcze za małe - wyszło 10+5 (1 dzień mniej niż z OM), 38mm (urosło 21mm w 17 dni) i tętno 167/min. Także następne podejście 03.10. :)

oo, ja mam 2.10 więc mamy podobnie :) będzie u mnie 12t4d

Mam identycznie. Muszę zadzwonić do mojego endokrynologa żeby się umówić bo mam dziwnie niskie tsh.
Miesiąc temu miałam 0,9 A w poniedziałek jak robiłam to 0,42. Gdzieś czytałam że na początku ciąży łatwo wpaść w nadczynność z niedoczynności.

no właśnie, ja mam pod niedoczynność więc raczej na odwrót :) u mnie 2,700 tsh

Fajna jest jakościowo ta koszula chyba szybciej ją kupię niż te portasy ;-)
Super:) wielkie dzięki
Koszula faktycznie sie ładnie prezentuje, napewno poszukam u siebie. A jak zapatrujecie sie na kurtkę zimową, jakieś pomysły? U mnie wciąż moda na parki, mam jedną wiosenno jesienną w kolorze wojskowej zieleni i mam wielką nadzieje ze przez jesien mi posłuży bez problemu, ale zimowa juz napewno mi nie wejdzie bo jest grubsza i bardziej dopasowana, a trochę szkoda wydawać krocie na cos na jedną zime. Synka rodzilam w lipcu więc tego problemu nie było:p

Gratuluję udanych wizyt. Ciesze soe bardzo :)

Koszula i ta ostatnia bluxka z hm super. Spodnie... No coz. Ja jedna pare mialam pozyczona od koleżanki, druga kupilam. Co z tego, ze maja wysoki pas, skoro ten normalny konczy sie tak plytko, ze mialam wrazenie bez przerey, jakby mi spodnie spadaly i wisiały w pół tyłka.

Kurtka - ja kupilam na poprzednią ciąże zimową parkę, ale to juz w sezonie na promce, jak wyroslam z dotychczasowych kurtek. No i chyba juz jje nie mam, oddałam ją grubszej kolezance, ktora jest za granicą aktualnie... :D ale to dobrze, bo paskudnie sie w niej czulam. Teraz kupie jakas używaną na olx z hm mama.

reklama
Moja znajoma kupiła sobie w Pepco pikowaną i nie mogłam uwierzyć, że dała 50 zł chyba, a nie wyglądała źle. Potem oddała ją swojej mamie. Ja na bank będę musiała poszukać zimówki, może zrobię podobnie jak będzie coś znośnego :-)

Do góry