anulka1991
Fanka BB :)
Moj tez czasem rączki wklada do buzi ale na szczescie jeszcze nie za czestoCzytałam że to ślinianki pracują sobie mocniejMoja mała też jakoś ostatnio bardzo się ślini i rączki zjada.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moj tez czasem rączki wklada do buzi ale na szczescie jeszcze nie za czestoCzytałam że to ślinianki pracują sobie mocniejMoja mała też jakoś ostatnio bardzo się ślini i rączki zjada.
Nie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Moja tez wkłada często piąstkę do buzi i ślini, to jest po prostu następny etap rozwoju. Jeśli tak robią to bardzo dobrzemoże tak się komunikują i pokazują tez głód, zamiast ciągłego płakania o wszystko to zaczyna się trochę wyodrębniać nowa forma komunikacji hah
ja przynajmniej tak to rozumiem. Nie wiem nawet kiedy ząbki zaczynać się będą, ale no 2 miesiące to na pewno nie ten etap [emoji54]
Nie no nikt właśnie nie mówi że to ząbkitylko ślinianki sobie ćwiczą
Ząbki mogą zacząć tak w 5tym miesiącu już ale są wyjątki. Znam takie przypadki gdzie ząbki wyrastały już o wiele wczesniej a gdzieś słyszałam że dziecko urodziło się z zębem![]()
Moja wkłada raczki na jedzenie odkąd się urodziłaNie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Moja tez wkłada często piąstkę do buzi i ślini, to jest po prostu następny etap rozwoju. Jeśli tak robią to bardzo dobrzemoże tak się komunikują i pokazują tez głód, zamiast ciągłego płakania o wszystko to zaczyna się trochę wyodrębniać nowa forma komunikacji hah
ja przynajmniej tak to rozumiem. Nie wiem nawet kiedy ząbki zaczynać się będą, ale no 2 miesiące to na pewno nie ten etap [emoji54]
Czemu nie? Dziewczyna z grupy na fb wyrzuciła zdjęcie ząbków jej dwumiesięcznego dziecka. Pediatra zauważył na wizycieNie no dziewczyny sorki, ale tak czytam i to niemożliwe żeby w tych tygodniach dzieciom ząbki się przebijały hah [emoji4][emoji28]
Czemu nie? Dziewczyna z grupy na fb wyrzuciła zdjęcie ząbków jej dwumiesięcznego dziecka. Pediatra zauważył na wizycie![]()
Mój szwagier w wieku 3 miesięcy miał już zębaNo to chyba jakiś duuuuzy wyjątek i serio to aż szok. Wszystko ma swój czas i powolutku. Dzieci chyba w 3.5-5 miesiącu zaczynaja ząbkiwac i wiadomo każde indywidualnie się rozwija, ale chyba minimum to po 3 miesiącu cokolwiek ale jak widać można i szybciej
A co w tym złego ? Wcześniej przesypywalam do pudełka plastikowego lub takiego dekoracyjnego słoika dużego. Ale wtedy mleko HiPP miałam w torebkach , to bez przesypania by wiwetrzalo. Teraz Pepti jest w puszkach to się nie bawię w sypanie. I tak puszka mi idzie na 4 dni to nawet by się nie opłacało [emoji23]Możliwe że się nie opłaca. Też się zastanawiam czy trochę nie przełożyć ale napisali na opakowaniu ( chyba innego mleka )by nie przesypywać i chyba do serca to sobie wzięłam![]()