reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A teraz ile taka szczepionka?
Bo szczerze nie spodziewałam się cen 1000 zł ([emoji33][emoji33][emoji33]) bardziej 300 ale to Max...
Na DOZ przez neta 300 zł, ale waptekach stacjonarnie może być trochę taniej.
Tutaj tez to pytanie, Martynka śpi z Wami czy w łóżeczku?
Staram się, żeby jak najczęściej spała w łóżeczku, ale różnie wychodzi. Zawsze ten najdłuższy, pierwszy sen śpi w łóżeczku. Później jak P jest na nocce to zostaje po pierwszym karmieniu już u mnie. Często jak P jest to też zostawiam ją z wygody bardziej. Ale oni lubią się do siebie przytulać. Ostatnio zaczęłam ją po każdym karmieniu odkładać.
Olka, mi neonatolodzy w szpitalu mowili, ze jak dziecko tyje na mleku matki to nie szkodzi. Inaczej jest z mm. Tu istnieje ryzyko otylosci dzieciecej i otyłosci w zyciu doroslym.Moj Leos przyniera srednio 50g/doba, czyli powyzej normy, ale on byl maly i chudy (nie mial tkanki tluszczowej) i teraz nadrabia. Dopiero niedawno zaczal troche ulewac i czasami go odbijam, jo wczesniej nie bylo takiej potrzeby.
A dlaczego to zle, ze Twoje dziecko tyje? @GoJ tez cos wspominala o tym?
Chyba Ania nawet tutaj pisała o tym. Przy mleku sztucznym powstają nowe komórki tłuszczowe, przy naturalnym pęcznieją tylko te już istniejące.

@GoJ nie wiem, co ty chcesz od Mikiego.. [emoji848] tak smacznie śpi [emoji23]

Mój P mi nie wierzył, że Mała tak długo spała [emoji23]

reklama
Mam klucze :-D

Załączniki

• 20181017_091134.jpg
    20181017_091134.jpg
    337 KB · Wyświetleń: 176
  • 20181017_091058.jpg
    20181017_091058.jpg
    377,5 KB · Wyświetleń: 189
  • 20181017_091349.jpg
    20181017_091349.jpg
    462,3 KB · Wyświetleń: 171
Moja dziś nieodkladalna.. cały czas na rękach. Od rana usnęła na 10min to zdążyłam prysznic wziąść. Musiałam się sprezac do 9 bo już drugi dzień 9-16 nie mamy wody. Wczoraj jeszcze przed 9 wyłączył prąd.. całe szczęście na nie całą godzinę.
U mnie pobudki 21, 23.30, 0.30, 2.00, 3.00- 4.00 i 5.00 kto da więcej...

Teraz śpi mi na rękach i co chwilę budzi się z płaczem.. jakieś pomysły?
Nawet "2" robiłam z nią na rękach, bez możliwości opuszczenia wody, tylko w miskach sobie zostawiłam to na chwilę ja na pralce położyłam..

Jestem już tak zmęczona i zdesperowana że mi niedobrze od rana.. jak pomyślę że następny taki dzień..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry