reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja jestem w domu. To był najdłuższy weekend w moim życiu!!
Od rana ryczałam, bo lekarz powiedział na obchodzie, że dziś nie wyjdę! Wpadłam w panikę! Później miałam szczegółowe usg, trwało ze 20 minut. Moja mała jest mała :) ale hipotrofii nie potwierdzili!! :) mam brać zastrzyki z heparyny na wzmocnienie łożyska, a za 2 tygodnie kontrolne usg żeby sprawdzić jak rośnie.
Kamień z serce! Ale jestem też psychicznie wyczerpana...mam znów natrętne myśli, żołądek mnie boli pewnie ze stresu :sad:
Ale to nic...ważne żeby maleńka była zdrowa!
Jak milo Cie widziec... dobrze ze masz to juz za soba i ciesze sie ze wszystko wporzadku choc wyobrazam sobie ile zdrowia Cie to musialo kosztowac. Odsapnij teraz troche w domku..

reklama
Reese jestem w tym samym miejscu co Ty... od jakiegos tygodnia nie funkcjonuje w ogole, popadlam w totalna apatie i takie poczucie...bezsensu? Plus lęki i panika. Tez jestem przed wizyta, ale watpie ze dostane leki. Tak ciezko jeszcze nie mialam i doskonale Cie rozumiem.
A Ty masz jakis lek dorazny typu relanium/ hydroxyzyna?

mnie się wydaje, że to co teraz czujemy jest gorsze dla Maluszków niż te leki.
Nie mam nic doraźnego, nigdy nie brałam takich rzeczy i w sumie się ich boję. Nie wiem też, czy miałyby sens bo ja się tak czuję codziennie od rana do wieczora.

zastrzyki z heparyny!! Matko, mnie już to przeraża
Ważne, że z Malutką w porządku, cieszę się bardzo. Masz już imię wybrane?
No modle się nad tym zastrzykiem póki co ;) nie takie proste wbić sobie igłę :hmm:
Będzie Hanna, moja maleńka Hanulka :)
Jeżeli chodzi o leki, to ja np miałam już wyrzuty że to że jest mała to od nich. Ale lekarze w szpitalu zaprzeczyli, że lek nie wpływa na wzrost...
A co do doraźnych leków, to np hydroksyzyna jest wyciszająca i przeciwlękowa. Mnie zdarzało się, ze wyciszała emocje i lęki i było lepiej nawet parę dni, póki się sama znów nie nakręciłam.
Jestem pewna, że lekarz znajdzie rozwiązanie! I sama szansa na poprawę już Cię uspokoi!

No modle się nad tym zastrzykiem póki co ;) nie takie proste wbić sobie igłę :hmm:
Będzie Hanna, moja maleńka Hanulka :)
Jeżeli chodzi o leki, to ja np miałam już wyrzuty że to że jest mała to od nich. Ale lekarze w szpitalu zaprzeczyli, że lek nie wpływa na wzrost...
A co do doraźnych leków, to np hydroksyzyna jest wyciszająca i przeciwlękowa. Mnie zdarzało się, ze wyciszała emocje i lęki i było lepiej nawet parę dni, póki się sama znów nie nakręciłam.
Jestem pewna, że lekarz znajdzie rozwiązanie! I sama szansa na poprawę już Cię uspokoi!

I love you :) Potrafisz działać dobrze na moją głowę

Hania...piękne imię, zawsze mi się podobało, blisko mojego bo ja Ania :)
Ja nadal nie mam imienia...no jakoś nie możemy wybrać

I love you :) Potrafisz działać dobrze na moją głowę

Hania...piękne imię, zawsze mi się podobało, blisko mojego bo ja Ania :)
Ja nadal nie mam imienia...no jakoś nie możemy wybrać
Moja teściowa to Ania, i jak usłyszała, że będzie mała Hania, to w 7 niebie haha. A jeszcze nad Magdaleną myślałam, ale tatuś wolał Hanię i tak zostało :)
Wybór nie jest łatwy, ile ja stron z imionami przejrzałam haha! Ale stwierdziłam, że musimy wcześniej wybrać, bo muszę wiedzieć jak gadać do brzuszka :-p

Jeżeli chociaż trochę ulgi dają Ci moje rady/doświadczenia/wypociny :laugh2: to bardzo się cieszę!
I na prawdę polecam trening jacobsona, odrwa myśli na trochę od rzeczywistości!
W końcu jestem w swoim łóżku. Z tej okazji idę już spać i delektuje się tą chwilą;)
Wszystkie jesteśmy dzielne! :tak:

Ja jestem w domu. To był najdłuższy weekend w moim życiu!!
Od rana ryczałam, bo lekarz powiedział na obchodzie, że dziś nie wyjdę! Wpadłam w panikę! Później miałam szczegółowe usg, trwało ze 20 minut. Moja mała jest mała :) ale hipotrofii nie potwierdzili!! :) mam brać zastrzyki z heparyny na wzmocnienie łożyska, a za 2 tygodnie kontrolne usg żeby sprawdzić jak rośnie.
Kamień z serce! Ale jestem też psychicznie wyczerpana...mam znów natrętne myśli, żołądek mnie boli pewnie ze stresu :sad:
Ale to nic...ważne żeby maleńka była zdrowa!
Cieszę się, że jesteś już w domku i że wszystko jest ok nie martw się zastrzyki to nic strasznego, robi je cidzcodzie moja siostra sobie w brzuch. Ta to dopiero jest panikara. Dasz radę kochana. Trzymam mocno kciuki.

Moja teściowa to Ania, i jak usłyszała, że będzie mała Hania, to w 7 niebie haha. A jeszcze nad Magdaleną myślałam, ale tatuś wolał Hanię i tak zostało :)
Wybór nie jest łatwy, ile ja stron z imionami przejrzałam haha! Ale stwierdziłam, że musimy wcześniej wybrać, bo muszę wiedzieć jak gadać do brzuszka :-p

Jeżeli chociaż trochę ulgi dają Ci moje rady/doświadczenia/wypociny :laugh2: to bardzo się cieszę!
I na prawdę polecam trening jacobsona, odrwa myśli na trochę od rzeczywistości!
W końcu jestem w swoim łóżku. Z tej okazji idę już spać i delektuje się tą chwilą;)
Wszystkie jesteśmy dzielne! :tak:
Masz racje!! Wszystkie!! Bo kto bardziej zrozumie nerwicę i leki jak nie my! Czasem są dni, że jest ciężko...oj b ciężko. Lek przejmuje ciało i umysł, do tego szalejące ❤️... To okropne uczucie, które każda z nas zna dajemy jednak rade...dzień za dniem ale dajemy ....bo kto jak nie my?!!

Dziewczyny, ja dziś po połówkowych wszystko póki co jest ok ale z 80 procent dziewczyny zrobił się 100 procentowy synek dziś w końcu pokazał co ma pomiędzy nóżkami.

reklama
Do góry