reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To u nas się świetnie pchacz spisał stoi przy nim godzinami i się bawi. Dziś się obudziła i zastałam ją sama siedzącą w łóżeczku i bawiła się szumisiem i pieluchą gdzie kiedyś to nie do pomyślenia bo od razu stała odwrócona w strone drzwi i wołała. A jak będzie sam się przemieszczał to i tak będziesz musiała przy nim być bo tak łatwo o guza że szok.
Marcelina na 7 miesięcy??

reklama
@Barburka widzę że masz też nieciekawie...ja wszystkie wybryki małego tłumacze skokiem rozwojowym i wychodzi ze on na go co drugi dzień :p szukaj plusów ...np ze odpoczywasz w trakcie karmienia. Wiem ze nie jest łatwo , ja wczoraj aż popłakałam ze złości jak mi mój mąż który jest w trasie mówi że idzie spać bo za 8 godzin wstaje...więc się pytam co ku...tyle godzin to ja mam przez dwa dni sumując wszystko :o ale mi przeszło jak tylko mały się uśmiechnął :) też mi ciężko chwilami dwóch ogarnąć duza różnica wieku ma plusy i minusy. Wczoraj wieczorem mały marudzi na rękach a Filip płacze że on chce z kimś poleżeć aby usnąć , a mi się w środku wszystko gotuję więc musiałam zawolac mamę " która właśnie oglądała serial i nie miała czasu ":angry: i jej mówię nie oglądaj głupot bo się cofniesz w rozwoju a ona ze nie ma co robić więc ja jej Błażeja dałam i mowie wnuka pilnuj ale domyślacie się co zrobiła - poszła z nim oglądać :mad:
Zdecydowanie bardziej musisz wykorzystywać męża albo po prostu zatrudnił kogoś do pomocy abyś mogła wyjść spokojnie na zakupy albo przespać się w drugim.pokoju.
co do telewizora,przyznam się ze jak mój jeczy wieczorami to też mu pozwalam oglądać ,ale tylko m jak miłość żadnych innych głupot ;) a tak powaznie to nie mam czasami wyjścia bo muszę też i drugiego syna ogarnąć do szkoły a jeszcze dom i papiery bo mamy swoją firmę. Oczywiście to jest chwila- kilka minut . A Ty co byś nie zrobiła to jest dobrze bo to Ty jesteś mama i znasz najlepiej swoje dziecko .

@Barburka widzę że masz też nieciekawie...ja wszystkie wybryki małego tłumacze skokiem rozwojowym i wychodzi ze on na go co drugi dzień :p szukaj plusów ...np ze odpoczywasz w trakcie karmienia. Wiem ze nie jest łatwo , ja wczoraj aż popłakałam ze złości jak mi mój mąż który jest w trasie mówi że idzie spać bo za 8 godzin wstaje...więc się pytam co ku...tyle godzin to ja mam przez dwa dni sumując wszystko :o ale mi przeszło jak tylko mały się uśmiechnął :) też mi ciężko chwilami dwóch ogarnąć duza różnica wieku ma plusy i minusy. Wczoraj wieczorem mały marudzi na rękach a Filip płacze że on chce z kimś poleżeć aby usnąć , a mi się w środku wszystko gotuję więc musiałam zawolac mamę " która właśnie oglądała serial i nie miała czasu ":angry: i jej mówię nie oglądaj głupot bo się cofniesz w rozwoju a ona ze nie ma co robić więc ja jej Błażeja dałam i mowie wnuka pilnuj ale domyślacie się co zrobiła - poszła z nim oglądać :mad:
Zdecydowanie bardziej musisz wykorzystywać męża albo po prostu zatrudnił kogoś do pomocy abyś mogła wyjść spokojnie na zakupy albo przespać się w drugim.pokoju.
co do telewizora,przyznam się ze jak mój jeczy wieczorami to też mu pozwalam oglądać ,ale tylko m jak miłość żadnych innych głupot ;) a tak powaznie to nie mam czasami wyjścia bo muszę też i drugiego syna ogarnąć do szkoły a jeszcze dom i papiery bo mamy swoją firmę. Oczywiście to jest chwila- kilka minut . A Ty co byś nie zrobiła to jest dobrze bo to Ty jesteś mama i znasz najlepiej swoje dziecko .
To mój je przy bajkach butle. Bo to jest taki pieron że zje cycka, więcej nie chce ale jak mu dam jeszcze butle to i 70ml zje i nie chodzi tu o to że nie mam pokarmu bo mam go bardzo dużo. Jak czyszczę mu nosek, obcinam paznokcie czy po wyjęciu z kąpieli jest bajka na telefonie bo inaczej ryk. A wczoraj byliśmy pierwszy raz na basenie :)
IMG-20190124-WA0006.jpg

To mój je przy bajkach butle. Bo to jest taki pieron że zje cycka, więcej nie chce ale jak mu dam jeszcze butle to i 70ml zje i nie chodzi tu o to że nie mam pokarmu bo mam go bardzo dużo. Jak czyszczę mu nosek, obcinam paznokcie czy po wyjęciu z kąpieli jest bajka na telefonie bo inaczej ryk. A wczoraj byliśmy pierwszy raz na basenie :) Zobacz załącznik 936778
Raczej nie popieram zakładania czegoś takiego dziecku na szyję. Jest to bardzo niekomfortowa pozycja dla malucha i mało wygodna. Poza tym niezdrowa dla jego dopiero co kształtującego się kręgosłupa. Polecam natomiast wybrac się na szkółkę pływania, którą prowadzi doświadczony instruktor. My chodzimy od prawie miesiąca i jestem bardzo zadowolona.Nie wspominając o dziecku :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny A te słoiczki to można na dwa dni mieć? One się nie popsuja? A do tego już nie trzeba oliwy? Czy trzeba? A jabłko jest gotowane? Ile dawać na początek? Pół łyżeczki?

Ja wiem że marudzę i narzekam.... Chusty nie kupiłam, nosidła też nie... dzisiaj mała wstała o 10:30 od 8 rano więc starałam się ogarnąć dom, ale najbardziej wkurza mnie to że mój mąż przychodzi, je obiad, wypije szybką kawę, idzie się Myć i spać - praktycznie tak mija wieczór i najlepsze jest to że my z Anastazję musimy iść do sypialni około dwudziestej pierwszej do dwudziestej czwartej siedzieć z nią sama w sypialni a mąż śpi.... czasem to jestem taka bezradna i mam takie wrażenie (chociaż nigdy mi tego nie powiedział) że opieka nad dzieckiem to jest pryszcz a przecież same wiecie jak ciężko jest zorganizować sobie dzień kiedy trzeba zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem żeby nie płakało... teraz Anastazja jest praktycznie mało Ruchliwa bo trochę się na macie przeczołga, ale jeszcze się obracać nie chce, ale co to będzie potem :o Dodatkowo dopadł mnie Katar a ten pranalen na Katar jest bardzo słaby i naprawdę poszłabym spać ale nie mogę :(
Dlatego dziwię się że już myśisz o drugim dziecku jeszcze nie mając żadnego wsparcia ze strony męża-przepraszam ale tak to widze. Na katar spróbuj nadivin soft

Raczej nie popieram zakładania czegoś takiego dziecku na szyję. Jest to bardzo niekomfortowa pozycja dla malucha i mało wygodna. Poza tym niezdrowa dla jego dopiero co kształtującego się kręgosłupa. Polecam natomiast wybrac się na szkółkę pływania, którą prowadzi doświadczony instruktor. My chodzimy od prawie miesiąca i jestem bardzo zadowolona.Nie wspominając o dziecku :)
Zobacz załącznik 936793
Pytałam o to rehabilitanta i mówił że mogę to zakładać. Nad szkółka myślę ale pierwsze chciałam widzieć reakcje dziecka

Dziewczyny A te słoiczki to można na dwa dni mieć? One się nie popsuja? A do tego już nie trzeba oliwy? Czy trzeba? A jabłko jest gotowane? Ile dawać na początek? Pół łyżeczki?
Ja na początku miałam na dwa dni. Na słoiczku masz napisane że zużyć do 48h lub 24h zależy jakiej firmy i musisz koniecznie wstawić do lodówki. Ja do obiadku słoiczkowego nie daje oliwy. Wszystkie słoiczki już są gotowe bezpośrednio do spożycia. Jak pierwszy raz to daj 2-3 lyzeczki chociaz ja dawałam pół słoiczka chyba że nie chciała.

reklama
Do góry