reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ale slodziak. Mozliwe ze jakis skok sie nałożył plus ta temp i gotowe. Ja mialam dziecko aniolka a dzis jest naprawdę mega trudny.. Ciagle jeczy, nie chce polezec, niby spi a ciagle przez sen sie kreci i steka jakby cos go trapilo.
Janek to samo, podczas zasypiania się taki kręcioł zrobił, że zanim usnie to się sam 3 razy zdąży obudzić [emoji2358] i znowu się zaczęło bardziej intensywne wiszenie na piersi [emoji85]

reklama
Janek to samo, podczas zasypiania się taki kręcioł zrobił, że zanim usnie to się sam 3 razy zdąży obudzić [emoji2358] i znowu się zaczęło bardziej intensywne wiszenie na piersi [emoji85]
U nas cyc bez zmian. Raz lepiej raz gorzej. Juz mialam znow 1 dzien cyxki twarde i bolesne ze wyciagajac kropelki lecialy i co? I dupa.. A wtedy z 1 piersi odciagnelam az 120ml wiec jakby tak zostalo byłoby super ale to bylo 1 dniowe polepszenie laktacji.

U nas cyc bez zmian. Raz lepiej raz gorzej. Juz mialam znow 1 dzien cyxki twarde i bolesne ze wyciagajac kropelki lecialy i co? I dupa.. A wtedy z 1 piersi odciagnelam az 120ml wiec jakby tak zostalo byłoby super ale to bylo 1 dniowe polepszenie laktacji.

Moze jednak cycusie sie rozkręcą. Fifi chętnie je z cyca? Jak czesto teraz go przystawiasz?

Mallina ale cycki to nie magazyn tylko fabryka. To czy są miękkie czy twarde nie ma znaczenia bo mleczko produkuje sie na rządanie. Akcja-reakcja.
I to ile sciagasz to nie wyznacznik. Laktator ściągnie dużo mniej niż dziecko. Może on sie denerwuje bo leci wolno, a z butli jednak szybko. Jak moj sie denerwuje to przykladam go do piersi i z nim chodzę i tak go karmie

Wiktorka no właśnie fabryka, ale dobrze jakby trochę jednak się zmagazynowało między karmieniami, bo mam wrażenie że zanim się naje to tak się zmęczy że już głodny [emoji14]
Teraz np oddałam Janka mężowi koło 6 i dospałam do 10. Zjadł 70ml odciągniętego z butli koło 8 i teraz dojadł pełnym cycem - nie ściągnął wszystkiego a jeszcze czuję, że prawy mi pęka więc ściągnę z obu naraz. I jakby ładnie jadł co 2,5-3h z jednej piersi to byłoby ekstra! A tak to coś pociumka podczas zasypiania, trochę z lewej, troche z prawej, potem to uleje i taka robota [emoji1787]

A tak w ogóle śliczne zdjęcie wrzuciłaś :D

Tak was czytam o tym cycowaniu i aż się boję [emoji853] czy znów się nie poddam przy pierwszych problemach.

@wiktorka polecalas kiedyś fajne wkładki laktacyjne żelowe? Mogłabyś napisać z jakiej firmy bo nie zapisałam sobie a bym już zamówiła [emoji6]

Dzisiaj pierwszy raz dostałam mocnego kopniaka z pięty w zebra od małej.

Moze jednak cycusie sie rozkręcą. Fifi chętnie je z cyca? Jak czesto teraz go przystawiasz?
on chetnie je poki leci ladnie.. jak zwolni i trzeba sie napracowac to mi ciagnie sutka az mu wyskakuje z buzi. przystawiamy sie co karmienie ile zje tyle zje i potem jak widze głód to dorabiam mm.
na chrzest jedynie pominelamjedno karmienie i odciagnelam by miec swoja porcje mleka w restauracji i cycow nie wywalac.

Malina a pijesz jakieś wspomagacze laktacji?
caly czas femaltike.r. wczesniej pilam prolaktan bo dostalam od poloznej.
i nieraz po femaltikerze mam cycki twarde i az milutko bo jak wycaga cyca to kropelki leca.. nie sikaja ale leca.. nie ma u mnie czegos takiego ze jak je z jednej piersi to z drugiej wycieka. doradca laktacyjny obadala mi piersi i po 5h przerwy od karmienia rewelacji nie bylo mleko leci ale rzeczywiscie jest go za malo.
mam przystawiac mlodego co 2 godz.. on po moim mleku jest glodny tak co 2 godz wiec to zaden problem jedynie jak spi to go nie wybudzam ale wspomagam sie laktatorem. i stosowalam metode 7-5-3 i power pumping wszystko daje efekt na chwile.
zastanawiam sie czy te 2 leki nie maja wplywu na laktacje.. nie wiem czego sie doszukiwac i czy moj organizm sobie poradzi. ciesze sie ze mlody i tak cos ode mnie dostaje nawet jesli kp w 100% juz nie bedzie.

reklama
Ann gratuluję kopniaka, już niedługo będziesz ich mieć dość [emoji1787]

Malina możesz spróbować piul.atte plus, podobne do femalti ale pije się z wodą - po tym mi lepiej wzbierało w cycach [emoji14] ja Jankowi daje wisieć bo w 8 dni mi tak rozkręcił laktację, że ze 100ml które byłam w stanie odciągnąć na dzień, je tylko z piersi, więc na pewno 700-800 dziennie ma, albo i lepiej.
Ale to moje pierwsze dziecko, nie muszę w sumie się martwić obiadami bo zamawiam, zakupy też albo mąż albo zamawiam...

A tak ilościowo: przykładam go 12-16x na dobę, łącznie od 200-250min aktualnie. Jak go przestawialam z mm na moje to do 25x na dobę i do 300 minut.

Do góry