• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zaparcia w ciąży

Hej dziewczyny,
jestem w 27 tygodniu ciąży i pojawiły mi się zaparcia, czytałam że zaparcia w ciąży prowadzą do hemoroidów. Chciałabym tego uniknąć.
Jakie macie sprawdzone metody na zaparcia?

reklama
W pierwszej ciąży piłam po dwa jogurty pitne dziennie oraz sporo mleka i pomagało, teraz w drugiej jem sporo tłuszczu - tłuste rosołki, smalec do większości potraw i również pomaga. Zależy co lubisz jeść. :)

Mnie zazwyczaj pomagała duża ilość owoców i warzyw i suszone śliwki. Jednak nie raz i mimo tego miałam zaparcia to brałam syrop lactulosum.

Hej dziewczyny,
jestem w 27 tygodniu ciąży i pojawiły mi się zaparcia, czytałam że zaparcia w ciąży prowadzą do hemoroidów. Chciałabym tego uniknąć.
Jakie macie sprawdzone metody na zaparcia?
W pierwszej ciąży razowe pieczywo i Activia pomagaly. W drugiej poszła w ruch laktuloza syrop codziennie piłam i super pomógł. Niestety hemoroidy po drugiej ciąży zostały.

reklama
Mnie męczą okropne zaparcia. Nic nie pomaga, chyba kupię ten syrop o którym piszą dziewczyny :/
Tez tak myślałam, ze mi to już nic nie pomoże. Zaczęłam jeść bardzo dużo błonnika- ciemny chleb z otrębami i siemieniem lnianym, jeden posiłek składający się z samych warzyw (pomidor, zielony ogórek, oliwki zielone, awokado) + jajko na twardo, jako przekąska opierdzielam pol paczki suszonych śliwek, obiad jem normalny na co tam mam ochotę, a na kolacje znów cos z tym okropnym chlebkiem lub np kukurydza. I to wszystko zapijam przez cały dzień ok 3-4 litrami wody. Co prawda małe hemoroidy się pojawiły przez zaparcia od samego początku, ale teraz jest o niebo lepiej! Codziennie i bez bólu! A i oczywiście czekoladę tez podjadam i póki co jest baaardzo dobrze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry