Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było bo trochę się u nas działo. Ale już od prawie miesiąca wiem, że będę miała dwóch chłopaków
. Przeszłam zapalenie nerek i badania prenatalne. Mieszkam w Niemczech , więc wszystko jest bardzo komfortowe, szybkie i bezpłatne
. Jestem na etapie szukania położnej
reklama
Hej z lekami na zgagę też trzeba niestety uważać, ze względu na straszną ilość aluminium. Np Rennie nie powinien brać nikt, czy w ciąży czy nieJa w pierwszej ciąży miałam okropną zgagę... Gin polecił brać manti lub rennie byle nie ranigast bo on całkiem eliminuje kwasy w żołądku
Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było bo trochę się u nas działo. Ale już od prawie miesiąca wiem, że będę miała dwóch chłopaków. Przeszłam zapalenie nerek i badania prenatalne. Mieszkam w Niemczech , więc wszystko jest bardzo komfortowe, szybkie i bezpłatne
. Jestem na etapie szukania położnej
Właśnie sie zastanawiałam czy bedą jakieś ciąże mnogie
wesola_mamusia
Fanka BB :)
A o co chodzi z tą wit b6? Dlaczego nie wolno? Ja mam w zestawie witamin 100% b6.Z tym asparginem ostrożnie. Tam jest potas a to na potas zdecydowanie bardziej należy uważać w ciąży, niż wit. B6, która w takich dawkach krzywdy nie zrobi. Dodana do preparatów z magnezem zwiększa jego przyswajalność, z którą i tak jest ciężkodlatego też zdecydowana większość preparatów magnezowych go zawiera. Pani farmaceutka zaproponowala Ci bardzo dobry preparat, który poleca większość ginekologów
tez tak zawsze proponuję
jeśli jednak obawiasz się wit. B6 możesz następnym razem kupić Slow-Mag (tylko poproś o ten bez B6).
Aspargin polecał mi gin. ale jestem uczulona, to nie mogę.
Zdjęcie? Dobrze, że w ogóle zajrzał na dziecko. Leżałam na leżance z rozkraczonymi nogami, bo mnie badał, poczym walnął mi gluta na brzuch, przyłożył usg, powiedział, w zasadzie nic nie mówił, tylko zapytał się czy znam płeć. Jakby to było najważniejsze. I to sam ordynator szpitala,w którym będę rodzić.W dzień jest Ok, nic nie boli w drugą noc z rzędu boli mnie brzuch. Śpię na lewym lub prawym boku. Może też powinnam zakupić magnez?
@wesola_mamusia to nawet zdjęcia Ci nie dał? To faktycznie :/
Szkoda gadać. Od razu śmierdzi forsą.
W pierwszej ciąży byłam na nfz, to zawsze dokladnie mnie badał i usg zawsze było wyczerpujące.
Malinkaa123
I chodzisz do niego prywatnie? Może zmień lekarza ? Albo poszukaj sobie 2 ? Ja chodzę prywatnie i co tydzien na usg. Wszystko dokładnie mierzy i mówi. W poniedziałek synek ważył ok 200g ❤A o co chodzi z tą wit b6? Dlaczego nie wolno? Ja mam w zestawie witamin 100% b6.
Zdjęcie? Dobrze, że w ogóle zajrzał na dziecko. Leżałam na leżance z rozkraczonymi nogami, bo mnie badał, poczym walnął mi gluta na brzuch, przyłożył usg, powiedział, w zasadzie nic nie mówił, tylko zapytał się czy znam płeć. Jakby to było najważniejsze. I to sam ordynator szpitala,w którym będę rodzić.
Balbinka30
Powiem szczerze że jako farmaceutka pierwszy raz spotkałam się na tym forum z opinią że wit. B6 może zaszkodzić w ciazyA o co chodzi z tą wit b6? Dlaczego nie wolno? Ja mam w zestawie witamin 100% b6.
Zdjęcie? Dobrze, że w ogóle zajrzał na dziecko. Leżałam na leżance z rozkraczonymi nogami, bo mnie badał, poczym walnął mi gluta na brzuch, przyłożył usg, powiedział, w zasadzie nic nie mówił, tylko zapytał się czy znam płeć. Jakby to było najważniejsze. I to sam ordynator szpitala,w którym będę rodzić.
W pierwszej ciąży byłam na nfz, to zawsze dokladnie mnie badał i usg zawsze było wyczerpujące.
wesola_mamusia
Sama się czasami zastanawiam po co do niego chodzę.I chodzisz do niego prywatnie? Może zmień lekarza ? Albo poszukaj sobie 2 ? Ja chodzę prywatnie i co tydzien na usg. Wszystko dokładnie mierzy i mówi. W poniedziałek synek ważył ok 200g ❤
Ale ten z nfz jest bardzo ograniczony czasowo i ilościowo w przychodni. Już tyle się nachodziłam do różnych ginekologów, że szkoda pisać jaka tragedia.
A kiedy robi się test glukozowy?
Ostatnia edycja:
Malinkaa123
Ok 20-22tc jak dobrze pamiętam.
Balbinka30
Mój dr mówił ze ok 24 tygodniaSama się czasami zastanawiam po co do niego chodzę.
Ale ten z nfz jest bardzo ograniczony czasowo i ilościowo w przychodni. Już tyle się nachodziłam do różnych ginekologów, że szkoda pisać jaka tragedia.
reklama
Marchewka84
No ja też test glukozowy będę robiła Ok 24 tygodnia.Sama się czasami zastanawiam po co do niego chodzę.