Mi gin na nfz dużo nie dal. Polowe i to te droższa robilam prywatnie. Często mi gin prywatnie mowil o badaniach ale tez nie wszystko, takze od kolezanek w ciazy sie dowiadywalam.U nas się czeka ładnie w kolejce, mocz i krew...badania są we wtorki i czwartki od 8. Natomiast krzywą robi się w piątki, trzeba być na 7....reszty nie wiem bo jeszcze zleconej nie mialam a wizyta dopiero 25 październik....dziwne,ze tak późno....moze gin zapomniał?? A js tez na ostatniej wizycie mu nic nie mówiłam, że nie miałam jeszcze tego badania...... hmmm
reklama
Marchewka84
Fanka BB :)

Zybulowa
O kurczę...to by mi do głowy nie przyszło, że mam się sama interesować badaniami....W sensie skąd mam wiedzieć,jakie badania powinnam robić A jakie nie?? To mnie teraz zestresowalas....Mi gin na nfz dużo nie dal. Polowe i to te droższa robilam prywatnie. Często mi gin prywatnie mowil o badaniach ale tez nie wszystko, takze od kolezanek w ciazy sie dowiadywalam.
Koteczka01
Coś chyba kiedyś się mówiło, że ta wstążeczka chroni przed rzucaniem klątwy czy uroków na dziecko z zazdrości, że masz takie ładne dzieckoJa nie słyszałam do wczoraj. Kolezanka mi powiedziała ze tj na zle uroki. Matko.... Dlaczego
Celia89
Ja mam dwa czarne koty jak na czarownice przystało i zawsze było 12 królików xd bo to 12 miesięcy 12 godzin 4 pory roku po 3 miesiące każdej xd xd xd jeden mi zdechł więc krąg chwilowo przerwany. No żem teraz wymyśliła

Czerwona wstazeczka czy kokardka to chyba najbardziej powszechny zabobon, praktycznie w kazdym wózku widzę
ale ja nie zakładałam , nie wierzę w takie rzeczy..
Co do badan, to ja chodze do luxmedu i coraz to fajniej usprawniają, najpierw zrobili osobny gabinet dla kobiet w ciąży, a ostatnio postawili automat z bilecikami na którym wybiera się spośród 3 kategorii, osobno dzieci, kobiety w ciąży i pozostali i wchodzi się jak się wyświetli numerek . A na krzywa bez kolejki o konkretnej godzinie trzeba wejść.
Co do badan, to ja chodze do luxmedu i coraz to fajniej usprawniają, najpierw zrobili osobny gabinet dla kobiet w ciąży, a ostatnio postawili automat z bilecikami na którym wybiera się spośród 3 kategorii, osobno dzieci, kobiety w ciąży i pozostali i wchodzi się jak się wyświetli numerek . A na krzywa bez kolejki o konkretnej godzinie trzeba wejść.
Mnie widziała Pani w rejestracji i mnie wpusicila poza kolejnością.Ja też stoję w kolejce w przychodni NFZ, prędzej przepuszczą Cię w Lidlu niż w przychodniJak miałam krzywą to też stałam, ale widziałam kilka razy w innych przychodniach, że pielęgniarka na korytarzu pytała się kto na krzywą i wtedy te osoby były bez kolejki (obojętnie czy w ciąży czy nie).
A jak wygląda Twoja karta ciazy? Koleżanka ma wlasie w niej wypisane wszystko co ile i jakie badania i mi pokazała. Procz tego ja mam gin prywatnie jeszcze i mi pisze na kartce co powinnam miec do następnej wizyty. Do niego tez chodze co mieciac. Kolezanka chodzi do lux med ale procz tego chodzimy do tego samego prywatnie i obie jesteśmy zadowoloneO kurczę...to by mi do głowy nie przyszło, że mam się sama interesować badaniami....W sensie skąd mam wiedzieć,jakie badania powinnam robić A jakie nie?? To mnie teraz zestresowalas....
Celia89
Może Ci zleci. Ja też się czuje całą ciążę niedoedukowana. Mi to trzeba komendy rozpisać jak simsowi, a jak nic nie gada to nie gada.
reklama
A nie dostałaś od lekarza takiej rozpiski badań na poszczególne tygodnie ciąży?Mi gin na nfz dużo nie dal. Polowe i to te droższa robilam prywatnie. Często mi gin prywatnie mowil o badaniach ale tez nie wszystko, takze od kolezanek w ciazy sie dowiadywalam.