Dziekuje i trzymam kciuki by wynik by taki sam jak u mnie!To bardzo zbliżone do mojego, więc też mam nadzieje, że będzie dobrze.
Gratuluje !!!

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziekuje i trzymam kciuki by wynik by taki sam jak u mnie!To bardzo zbliżone do mojego, więc też mam nadzieje, że będzie dobrze.
Gratuluje !!!
A jakie miałaś wyniki testu Pappa?Dziekuje i trzymam kciuki by wynik by taki sam jak u mnie!![]()
U mnie usg było prawie idealne, przezierność 2,1 i stąd wysłanie na test Pappa, bo z samego usg ryzyko zd miałam 1:960. Tak sobie myśle, że jakbym nie zrobiła testu Pappa teraz bym spokojnie cieszyła się ciąża....ale z drugiej strony po porodzie byłabym pewnie w szoku jakby się okazało, że maluszek chory :/Ja miałam trisomia 21 1:292 natomiast pozostałe miałam 1:20000. Generalnie usg było idealne wiec jak dostałam wynik z testu pappa to nie mogłam uwierzyć bo nic na to nie wskazywało. Dodam ze jestem przed 30 wiec tym bardziej przerażona byłam ze biochemia tak słabo mi wyszla.
A wiesz może czy jak badana jest mikromacierz też można wykupić fisha ?
Mam nadzieje, że u mnie też tak będzie i uda się w poniedziałek 23.12 dostać wynikNiestety nie wiem ale na wyniki mikromacierzy czeka się stosunkowo krótko, przynajmniej w orlowskim, bo tylko tydzień.
Ja miałam robiona amniopunkcję 24.11 i właśnie odebrałam wyniki. Wynik prawidlowymi w teście pappa wykazało ryzyko 1:292
Mam wynik podobny, na usg wszystko ok a tu taka wiadomośćMy mieliśmy przeziernosc 2,1 przy 6,8 usg idealne, biochemia zmiażdżyła wynik, ryzyko T21 1:11,pewnie ma to znaczenie bo lekarz w trakcie amniopunkcji powiedział, że płyn jest czysty,przezierny, i powinno być dobrze,i dzięki Bogu nie mylił się.
Też miałam nt 2,1 ale przy CRL 66,4 (12t 3d)b- hcg 73,4 odpowiada 2,722 MoM
Pappa-a 1,140 odpowiada 0,358 MoM
CRL- 74,9 nt 2,1 badanie wykonane w 13 tyg + 4 dni
U mnie prenatalne wykonane w 12tyg +3 dni nt 2,05 pępowina wokół szyi, crl 60,mm pappa 2,720 >0,765 MoMb- hcg 73,4 odpowiada 2,722 MoM
Pappa-a 1,140 odpowiada 0,358 MoM
CRL- 74,9 nt 2,1 badanie wykonane w 13 tyg + 4 dni