reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja ważyłam przed ciążą 55 kg a teraz.......dziś się zważyłam......62 :szok::szok::szok:
Same oceńcie czy to dużo (tłusty brzuszek czy nie).
Na chłopaka podobno właśnie brzuch ma się wyżej niż na dziewczynkę , bardzo ładnie się wygląda no i tylko piłeczka z przodu która nie rozlewa się po bokach . Oczywiście to nie reguła ale min.

reklama
To ja mam właśnie rozlewający się brzuszek, czyli może byc dziewczynka ;-) Ostatnio się przestraszyłam, że mi zmalał, a on po prostu się rozlał :-) a w pasie to właśnie przekroczyłam 100 :szok:

ja odkąd robią płytki do kompa to robię sama i mamie ale mam bardzo proste tematy i jak czegoś nie wiem to się ratuję ciocią księgową

Jej dziewczynki ja nawet nie mam czasu, żeby czytac wszystkie Wasze newsy o "kopniaczkach".
Cały czas pracuję i nie wiem kiedy pójdę na zwolnienie, gina już od początku mnie wysyła i najchętniej to już wypisałaby mi zwolnienie do czerwca, ale....... Nie mam komu przekazać swojej pracy, wiosną szef pozwalniał ludzi a teraz brakuje rąk do pracy.
A ja - durna lojalna pracuje nadal zamiast go olać. Chociaż nie mogę powiedziec bo jest w stosunku do mnie bardzo uprzejmy i mało wymagający hehe.
W każdym bądź razie mam pytanko do wszystkich pracujących przy kompach - czy Was boli brzuch jak długo siedzicie w jednej pozycji. Kurcze dziś myślałam, że po godzinach nadgonie trochę pracę ale niestety od 14-stej miałam już takie bóle brzucha, że w autko i do domciu.
Jak wytrzymujecie osiem godzin??? ja czasami wymiękam: boli brzuch, krzyż i najsmieszniejsze to pośladki. To ostatnie tłumaczę większą masą :-))))

magdziara;
Widzę, że mamy podobnie... Wiesz, wrzuciłam w google pierwsze ruchy dziecka i znalazłam na różnych innych forach nawet takie Mamy, które poczuły około 25 tygodnia - tak więc wszystko przed nami :-D
Pocieszam się, że nie tylko ja jestem taka niecierpliwa ;-)
Mam nadzieję, że już niedługo poczujemy solidnego kopniaka :-D
A! jak słucham bulgotów przez stetoskop - to jak się przekładam na boki to bulgoty stają się większe - tak więc mam cichą nadzieję, że to Dzidzia.
Kasiu;
Mi na takich kalkulatorach 2 razy wyszła dziewczynka ( zaraz wejdę na ten Twój). Moja kumpela wyglądała jak na chłopaka - bardzo ładnie i miała piękną cerę, wszyscy na 100% sądzili, że chłopak - a tu niespodzianka - druga Dziewczynka :-D

Jolu;
jak ja nawet trochę posiedzę przy kompie to zaraz mnie coś tam pobolewa..
Wiem, że wtedy krew ma gorszy przepływ i nie powinno się długo siedzieć w jednej pozycji. Według kodeksu przy kopmpie 4 godziny w pracy. Dla mnie to by nawet było zbyt wiele. Koniecznie Musisz sobie robić przerwy i się ruszać

reklama
Ojjjj ale tam wyżej się rozpisałam:-)) Pewnie znowu do Was zajrze za dwa dni a tam kolejne 4 strony wpisów;-))) Piszcie ja sobie w wolnych chwili czytam. Co do swojej wagi to tez już mam do przodu 7 kg, brzucholek rozlany, boczki powiększone i dupcia jakby szersza, Chyba jedynie twarz została bez zmian:-)) ale co tam wszystko zniosę, nawet komplementy "życzliwych" mi osób oby dzidziołek był zdrowy. Pozdrowienia dla wszystkich czerwcówek;-))))

Do góry