reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Moje na bank będzie podobne do starego! Widzę to po rodzeństwie męża. Wszyscy skóra zdjęta z ojca, bo mocne geny: brązowe oczy i czarnobrązowe grube włosy. Ja z kolei blondynka z delikatnymi włosami i szare oczy, więc geny tak zwane recesywne [emoji23] Na bank jakieś cyganiątko mi się urodzi [emoji23] Przynajmniej się nie wyrzeknie haha [emoji23]
Ja mam wszystkie geny dominujące. A mój synek blondynek z kręconymi włosami i niebieskimi oczami [emoji846] różnie może być

Też czytałam o tych wędzonych rybach. Ja ryb na szczęście nie lubię A co z wedzonymi szynkami np?
Chyba wędzonych nie można, bo mogą w nich być bakterie jeszcze, jeśli np. Wędzone są tylko dymem (bo pewnie można też wędzić w wysokiej temp. ale się nie znam). To samo dotyczy salami i ogólnie nieprzetworzonych wędlin.

Dziewczyny potrzebuje porady... czesc z Was pewnie kojarzy opisywana sytuacje przeze mnie dotyczaca pracy... niedlugo zbliza mi sie koniec zwolnienia w zwiazku z wypadkiem.... nie wiem co robic... czy wracac i prosic o przeniesienie do innego pokoju czy po prostu nie wracac... mam ogromny dylemat... ale jak pojde i poprosze to od razu bexzie wiadomo w calej firmie ze ja w ciazy...

Pamiętaj zdrowie Wasze najważniejsze. Na l4 można isć zawsze, zwolnić Cie nie zwolnią (bo zawsze im wyskoczysz w razie co z ciążą).

Czujesz się na siłach pracuj, nie - odpuść :)

Hej dziewczynki[emoji846] z racji że dziś tłusty czwartek czy któraś z was robi może pączki serowe? Bo mam zagwozdke które są lepsze z serka twarogowego czy z homogenizowanego? Wiem głupkowate pytanie ale może ktoś mi udzieli odpowiedzi[emoji23]

Lepszy na homo ;)

Jutro o 10:00, tym razem facet :) Chcę sprawdzić czy wszystko jest prawidłowo... Wiem, że szyjki się nie rusza, ale delikatnie chciałam sprawdzuć jak to tam wygląda i jest nisko, nie wiem czy to tak powinno być. A co jeśli nie powinnam orzez to wracac do pracy, w której siedzę 10-11h dziennie tylko powinnam leżeć? Przez tamtą lekarkę mogłoby sięwydarzyć coś złego :( Więc idę, dowiem się wszystkiego, wypytam się o podróż samolotem w II trymestrze, bo przy tamtej wiedźmie nie dałam rady, no i co mogę używać na krostki na buzi, może zrobi USG żeby zobaczyć ten mój „domniemany pęcherzyk ciążowy” czy jak to tam ona nazwała haha :D

W pracy ciężarna nie może siedzieć dłużej niz 8 h wd kodeksu pracy ;) także powinni zmienić warunki pracy, jeżeli faktycznie o niej myślisz.

mi moja za kazdym razem wzierniczek i cos tam oglada, potem palpacyjnie a potem usg. kazdy lekarz mysle inne metody badawcze ma :)

Oj ma, ma racja.

Mój doktorek zaczyna od pogadanki, patrzy co tam notował w kompie. Pyta o powód, że go odwiedzam. Potem striptiz i fotel. To otwiera swoją magiczną szufladę z wziernikami (oczywiście w opakowaniach) i szpera w nich. Dobrze dla Pani oczywiście najmniejszy z najmniejszych... poszukamy.
Jak idzie z nim i wiem, że mi go zaraz zapakuje to już staram się wyluzować to on myk rączke na kolanko masuje i pyta co tam u mnie, jak wakacje, jak partner pyta o dzień cyklu i takie tam i w trakcie rozmowy gdzieś mi tam to włoży ustrojstwo... :D Jeszcze mnie troche ustawi na fotelu, bo ja mam te podpórki na nogi nie na udzie tylko na piszczelu, bo taka jestem wymiarowa a głowe mam w połowie fotela i raczej dupe mam wyżej niż plecy - pewnie komicznie to wygląda 😂 😂

Ogórkowa już zjedzona?
Jak zjedzona i avatar zmieniony to już teraz nic nie musisz robić, czekaj na niepokalane poczęcie [emoji23][emoji23][emoji23]
@Mama.Tolka mówiła że tyle wystarczy [emoji23][emoji23]
Jakbyście nie zauważyły to zmieniłam
Avatar [emoji23][emoji23][emoji23] No czuje się już jak w ciąży hahha

reklama
Hahahah[emoji23][emoji23][emoji23] To nie byłam Ja!!!! Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23] Ale jaja!
Hey dziewczyny, opowiem wam coś śmiesznego. Na jednej Facebookowej jedna dziewczyna zapytała, jakie były wasze pierwsze objawy ciąży i jedna dziewczyna odpowiedziała: ogromną ochota na ogórkowa hahahhaha [emoji28] od razu o was pomyślałam [emoji1646]

Do góry