reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A tak ogolnie mam 2 synow 11 l. i 3 l.
I w sumie nie planowalismy 3 dziecka... na 28 lutego mam urologa i konsultacje na zabieg nerki... wiec jesli jestem w ciazy taka niespodzianka dosyc zaskakujaca! Pozytywna niespodzianka!😘

reklama
Wszystko fajnie dziewczyny jak piszecie że facet powinien bez mrugnięcia okiem iść na badanie nasienia ale raz że mojemu długo zajęło w ogóle zdecydowanie się na dziecko, dwa że jestem po antykoncepcji dopiero 4 miesiąc a trzy to chciałabym w ogóle wiedzieć czy mam owulację, bo jeśli nie mam to nawet nie wiem czy istnieje jeszcze jakiś problem z zajściem czy tylko albo aż brak owu no nie [emoji848][emoji846]

Dziewczyny, podzielcie się co ostatnio fajnego czytałyście, czy teraz czytacie? Ja ostatnio byłam na filmie, więc zapragnęłam przeczytać jeszcze raz :)
IMG_20200223_221252.jpeg

Wszystko fajnie dziewczyny jak piszecie że facet powinien bez mrugnięcia okiem iść na badanie nasienia ale raz że mojemu długo zajęło w ogóle zdecydowanie się na dziecko, dwa że jestem po antykoncepcji dopiero 4 miesiąc a trzy to chciałabym w ogóle wiedzieć czy mam owulację, bo jeśli nie mam to nawet nie wiem czy istnieje jeszcze jakiś problem z zajściem czy tylko albo aż brak owu no nie [emoji848][emoji846]
Kochana ja myśle ze każdy facet musi do tego dorosnąć. My się staraliśmy 3 lata to po takim czasie nie ma na co czekać aż najpierw ja, działaliśmy po prostu oboje. Wiem ze wielu facetów ma z tyk problem.

Wiadomo, każdy facet jest inny. To dla nich ciężki temat, jakby dla nas nie był, ale cóż [emoji849] Chodzi tylko o to, żebyś nie brała wszystkiego na siebie i do siebie nie miała pretensji. Ogólnie to kobiety są bardziej otwarte, coś jest nie tak, to chodzą i się leczą, szukają przyczyny, a faceci są tacy pewni, że u nich wszystko ok.

A tak ogolnie mam 2 synow 11 l. i 3 l.
I w sumie nie planowalismy 3 dziecka... na 28 lutego mam urologa i konsultacje na zabieg nerki... wiec jesli jestem w ciazy taka niespodzianka dosyc zaskakujaca! Pozytywna niespodzianka![emoji8]

Objawowo my się tutaj wszystkie miesiącami / latami staramy o dziecko nie pisz nam tutaj ze niepsodzianka bo cię zjemy na obiad Hahahah

Dziewczyny ja jestem taka matką kwoką. Kocham być ze swoim synem i nigdy go nie zostawiam jak nie muszę. Nigdy bie nocowałam bez niego od kiedy się urodził (pomijając 3 dni w szpitalu po operacji pozamacicznej). Ja np nie wyobrażam sobie zostawić 3 mczne dziecko i jechać się zrelaksować. Nawet zazdroszczę kobietom jak tak potrafią ale ja jestem najszczęśliwsza jak jesteśmy w trojke. Nie mamy oboje z mężem potrzeby wyjazdu na noc sami chcemy pokazywac dziecku świat i żeby był przy nas. Także naprawdę każdy powinien robić tak żeby był sacEliwy. Nie patzrec czy sąsiadki mąż przewija dziecko a mój nie. Nie musi przewijać jeśli nie chce ale za to np wstaje w nocy, albo dba o mnie, albo czyta książeczki. U nas tatuś bawi się nierozważnie z małym, robią głupoty szaleją... a z mama są bardziej stateczne zabawy. Każdy musi w swoim domu po swojemu zarządzić tak żeby cała rodzina była sczesliwa. Ja czyje presję na zasadzie - zostaw go już on jest duzy itp a ja największa przyjemność mam wtedy kiedy jadę z nim, kiedy odpowiadam na jego pytania itp. Ten czas gdy dziecko jest małe jest taki krótki a ja naprawdę kocham dzieci. Także ja polecam zyc po swojemu :) i nie wbrew sobie nawet jeśli wszyscy naokoło zyja inaczej ;)
Amen

reklama
Wiadomo, ze jak staracie sie 4 miesiace, tym bardziej po anty, to nie ma potrzeby od razu wysylac chlopa na badania :) dokladnie, nanpierw trzeba zaczac od owulacji czy wystepuje, jezeli tak, to zbadac wszystkoe hormony mastepnie sprawdzic droznosc jajowodow, ale jest czas, na spokojnie jeszcze :) mysle, ze warto rozmawiac o rakich rzeczach z mezczyzna, ale nie znaczy, ze od razu musi isc:) nam sie udalo dosyc szybko bo w 4 cs ale rozmawialismy o tym i maz mowil ze jak trzeba bedzie to oczywiście pojdzie na badania, choc myslalam ze reakcja noe bedzie taka pozytywna. A jak sie udalo to sie smial ze juz go na badania wysylalam :)

Do góry