Ja z tych, co nie mogą czytać takich rzeczy, że do 12 tygodnia to zarodek.. Te "zarodki" mają ręce i nogi, da się im policzyć paluszki i zobaczyć na usg ich narządy wewnętrzne.. Więc ciężko nie nazywać takiego małego człowieczka dzieckiem..A ok, źle zrozumiałam...no tak jest to dosyć kontrowersyjne. Lecz do 12 tyg,to nie jest jeszcze dziecko,A jedynie zarodek. W przypadku wad rozwojowych, ciąża również jest żywa, a jednak się ja usuwa. Nie mniej jednak jest to jedna z przykrych sytuacji i trudnych wyborów w życiu człowieka![]()
reklama
Verona26
Fanka BB :)
Ja że zmęczeniem mam tak samo... śpię codziennie popołudniu bądź pod wieczór, nie daje rady. Kąpiel jest dla mnie tragedia, nie mam siły, tym bardziej że nie mogę kąpać się w mojej ukochanej gorącej wodzie [emoji2356]
Weź nie strasz [emoji23][emoji23][emoji23] Dam Wam znać jutro [emoji38] Na razie to pochłaniam hurtowe ilości soku pomarańczowego. Zasnęłam po powrocie do domu i zjedzeniu 2 obiadu. W głowie dalej lekko ćmi. Stwierdzam, że umycie się było zbędnym wysiłkiem [emoji23] Nie mam na nic siły [emoji23]
Verona26
Ja miałam tak samo. Jak zaczęły się mega mdłości nie miałam.sily nawet tutaj wejść [emoji2356] na serio...
Dziewczyny dopiero co pisałam ze super zero objawów [emoji40]
1sze zyganko zaliczone o matko ale przyszły mdłości z potrójną siła i niesamowity ból piersi.
Ogólnie jakby mnie tu nie było to wiedz cie ze wrócę jak przejdzie . [emoji26]
8Ania8
Koleżance chyba chodziło o terminologię medyczną, najpierw jest blastocysta, potem zarodek, potem płód (aż do porodu).Ja z tych, co nie mogą czytać takich rzeczy, że do 12 tygodnia to zarodek.. Te "zarodki" mają ręce i nogi, da się im policzyć paluszki i zobaczyć na usg ich narządy wewnętrzne.. Więc ciężko nie nazywać takiego małego człowieczka dzieckiem..
Jednak myślę, że dla większości z nas 2 kreski na teście i nie widoczna gołym okiem mała fasolka to już jest nasze kochane dziecko
kasiaa91
Jest dokładnie tak jak mówisz, są bardzo dokładne i dają spokój ducha, ale jeśli wyjdzie coś źle to i tak trzeba robić amniopunkcję.
trzeba ale robi się ją o wiele szybciej niż w przypadku złego wyniku pappa co w przypadku złego wyniku i przerwania ciąży jest bardzo ważne.
Anya866
Zaciekawiona BB
Ale Wam długo zdążyłam zazdrościć tych objawów ciąży...
Dzisiaj rano nie mogłam nic zjeść, cały dzień taka śpiąca byłam jakbym jakieś leki nasemne wzięła, głową mnie trochę bolała a dzieci całe popołudnie uczyły się grać na fletach
Mam nadzieję że się czujecie dzisiaj lepiej niż ja, dobranoc!
Mam nadzieję że się czujecie dzisiaj lepiej niż ja, dobranoc!
Rudaa94
Hej ! Ale ja mam spanie.... maz nawet nie byl w stanie obudzic mnie żebym kolacje zjadla.... od 18 do 5.30 [emoji23] dobrze ze wyrozumiały, bo zostawilam mu wszystko przy mlodej do ogarniecia [emoji23] zaraz do pracy.... Milego dnia wszystkim !
Anna_87
ja wczoraj zasnęlam razem z mlodym po 21... ogolnie caly czas jestem glodna i mi słabo.. wiec chodze i jem a na mało co mam ochotę... jak tak będzie to szybko nadrobie kilogramy..
wczoraj zamarzyły mi się świeżutkie truskawki, czereśnie maliny i arbuz.. oby do lata [emoji2]
wczoraj zamarzyły mi się świeżutkie truskawki, czereśnie maliny i arbuz.. oby do lata [emoji2]
Anna_87
milego dnia [emoji4]
ja sie przebudzilam nadrobilam wpisy i jeszcze sobie poleżę [emoji42]
ja sie przebudzilam nadrobilam wpisy i jeszcze sobie poleżę [emoji42]
Hej ! Ale ja mam spanie.... maz nawet nie byl w stanie obudzic mnie żebym kolacje zjadla.... od 18 do 5.30 [emoji23] dobrze ze wyrozumiały, bo zostawilam mu wszystko przy mlodej do ogarniecia [emoji23] zaraz do pracy.... Milego dnia wszystkim !
reklama