reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) Jedz też może więcej jogurtów, podobno to też ma wpływ 🤷🏼‍♀️ Taka infekcja u mnie po owulacji była raczej nie bez przyczyny i była to oznaka ciąży, tylko tak po prostu zareagował organizm 😊 Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie tak było 💪🏻
Niestety mam nietolerancje laktozy i zadne jogurty kefiry i mleka nie wchodza w gre. Nawet na leki musze uwarzac bo inaczej pol dnia z bolami brzucha i biegunka 😪

Niestety mam nietolerancje laktozy i zadne jogurty kefiry i mleka nie wchodza w gre. Nawet na leki musze uwarzac bo inaczej pol dnia z bolami brzucha i biegunka 😪
W jogurcie naturalnym są śladowe ilości i podobno mogą je jeść osoby z nietolerancją, tak kiedyś czytałam :) Zresztą są też te z napisem „bez laktozy”, chociaż podobno w przypadku jogurtów naturalnych to tylko chwyt marketingowy. Natomiast mleko zwykle czy serki białe rzeczywiście wykluczone. Próbowałaś tych jogurtów nawet z napisem bez laktozy?

Ale mnie dziwne smaki biorą... dziś kabanoski a na zakupach chodził za mną barszczyk czerwony 😅 😅 😅

Hej... Dawno mnie nie bylo.. chyba ponad miesiac.. Jak tam u Was leci?? Nie czytalam bo sporo jest do nadrobienia...
Ale napewno gratuluje nowym kobietkom w ciazy i 3mam kciuki za starajace sie.. :-) :)

Generalnie to ja temat starania odpuscilam.. Stwierdzilam ze bez dziecka tez jest mi dobrze... ok 14 marca powinnam dostac @. Zamiast tego mialam pojedyncze plamienia i bole jajnikow... Stwierdzilam ze moj organizm juz nie reaguje na progesteron... i napewno menda sie spozni... cycki mialam obrzmiale jak to przed @.. Ale dzis zrobilam test... i wyszly od razu 2 krechy... Jestem w szoku.... i w strachu po moich 2 poprzednich poronieniach( ostatnie w 2013roku) nie wiem jak to bedzie.. Boje sie.. Tym bardziej teraz przy tym koronowirusie...

Wow, ale piękne grubaśne kreski!! Super!!

Ogromnie trzymam za ciebie kciuki, byś niemiała żadnych niemiłych niespodzianek :) Ja bym kombinowała z betką, ale to już Twoja decyzja :)

Piękne kreeeeeseeeeczki :)

@Piernik98
U mnie w sklepie jest sporo produtków nabiałowych bez laktozy i to w normalnych cenach co zwykłe :) Jogurciki naturalne, maślaneczki itp.

W jogurcie naturalnym są śladowe ilości i podobno mogą je jeść osoby z nietolerancją, tak kiedyś czytałam :) Zresztą są też te z napisem „bez laktozy”, chociaż podobno w przypadku jogurtów naturalnych to tylko chwyt marketingowy. Natomiast mleko zwykle czy serki białe rzeczywiście wykluczone. Próbowałaś tych jogurtów nawet z napisem bez laktozy?
Probowalam tych z napisem bez laktozy jednak one wciaz ta laktoze maja ale z dodatkiem enzymu ktory ją trawi. Noestety sytuacja jest ta sama. Jedzac nawet chleb czy bulke gdzie w skladzie jest mleko w proszku czy zwykle od razu objawy sie pojawiaja. Czasem cos zjem i nie zerkne na opakowanie ale jak po 30 min od zjedzeia pojawiaja sie wzdecia i brzuch jak na porodowke to od razu wiem co zjadlam. Musialam odstawic zupelnie nabiał, produkty mleczne i sladowe ilosci. Plus okazalo sie ze bylo to przyczyna tradziku z ktorym walczylam ponad 10 lat. Odstawilam I jak ręką odjął wszystko minelo. Ale badanie w laboratorium bylo najgorsze. Po wypiciu szklanki z laktozą zdychalam caly dzien. W zyciu tak nie mialam ☹

Probowalam tych z napisem bez laktozy jednak one wciaz ta laktoze maja ale z dodatkiem enzymu ktory ją trawi. Noestety sytuacja jest ta sama. Jedzac nawet chleb czy bulke gdzie w skladzie jest mleko w proszku czy zwykle od razu objawy sie pojawiaja. Czasem cos zjem i nie zerkne na opakowanie ale jak po 30 min od zjedzeia pojawiaja sie wzdecia i brzuch jak na porodowke to od razu wiem co zjadlam. Musialam odstawic zupelnie nabiał, produkty mleczne i sladowe ilosci. Plus okazalo sie ze bylo to przyczyna tradziku z ktorym walczylam ponad 10 lat. Odstawila. I jak ręką odjął wszystko minelo. Ale badanie w laboratorium bylo najgorsze. Po wypiciu szklanki z laktozą zdychalam caly dzien. W zyciu tak nie mialam ☹
To masz bardzo ostrą nietolerancję w takim razie. Mój mąż ma nietolerancję, ale w przypadku zwykłych jogurtów naturalnych nic mu nie jest, czyli organizm na te śladowe ilości nie reaguje. To samo z mlekiem z dopiskiem bez laktozy. Współczuję, namęczysz się :(

Ale mnie dziwne smaki biorą... dziś kabanoski a na zakupach chodził za mną barszczyk czerwony 😅 😅 😅

Wow, ale piękne grubaśne kreski!! Super!!

Ogromnie trzymam za ciebie kciuki, byś niemiała żadnych niemiłych niespodzianek :) Ja bym kombinowała z betką, ale to już Twoja decyzja :)

Piękne kreeeeeseeeeczki :)

@Piernik98
U mnie w sklepie jest sporo produtków nabiałowych bez laktozy i to w normalnych cenach co zwykłe :) Jogurciki naturalne, maślaneczki itp.
Niestety tylko weganskie moge. Nawet sladowa ilosc nie wchodzi w gre. A produkty typu laktosefrei wciaz laktoze maja z tym ze dodatek enzymu ktory w nich jest no u mnie rady nie daje 😔

To masz bardzo ostrą nietolerancję w takim razie. Mój mąż ma nietolerancję, ale w przypadku zwykłych jogurtów naturalnych nic mu nie jest, czyli organizm na te śladowe ilości nie reaguje. To samo z mlekiem z dopiskiem bez laktozy. Współczuję, namęczysz się :(
No niestety. Przynajmniej wiem juz co wywoluje ten stan. Dlugo nie szlam z tym do lekaza bp zwyczajnie sie wstydzilam i kazdy mi tylko mowil "kazdy ma wzdecia" jednak jak doszlo do tego ze dzien w dzien mialam biegunki i bylam minimum 10 razy w toalecie na grubsza sprawe to zaczelam szukac pomocy. Przy okazji wyszlo ze mam przepukline rozworu przelukowego. Co tez wyjasnia skąd sie wziela arytmia. Takze BADAC SIE BADAC SIE i jeszcze raz BADAC SIE. Nie ma co bagatelizowac nieczego 😊

reklama
No niestety. Przynajmniej wiem juz co wywoluje ten stan. Dlugo nie szlam z tym do lekaza bp zwyczajnie sie wstydzilam i kazdy mi tylko mowil "kazdy ma wzdecia" jednak jak doszlo do tego ze dzien w dzien mialam biegunki i bylam minimum 10 razy w toalecie na grubsza sprawe to zaczelam szukac pomocy. Przy okazji wyszlo ze mam przepukline rozworu przelukowego. Co tez wyjasnia skąd sie wziela arytmia. Takze BADAC SIE BADAC SIE i jeszcze raz BADAC SIE. Nie ma co bagatelizowac nieczego 😊
To u mnie podobnie było z brzuchem a okazało się, że to zespół jelita drażliwego 😊 Niestety problem pojawia się w sytuacji jakichś egzaminów, wystąpień. Nie da się zapanowac nad reakcją organizmu i przed każdą taka sytuacja siedzi się w toalecie i boi sie co będzie potem ☹️

Do góry