reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dzień dobry :)

Chcę się nieśmiało przywitać z nadzieją, że zostanę z Wami do końca tego wątku :)
OM 18.03, cykle 30-dniowe
I beta 15.04 (2 dni przed @) = 299 mIU/ml
II beta 17.04 (dzień @) = 618 mIU/ml

Niestety mam za sobą dwa poronienia we wrześniu 2019 i styczniu 2020, a w tej ciąży jestem już na "żelaznym zestawie".
Wg aplikacji, termin wypada na 25.12, zatem mam nadzieję, że to dobry znak :)
Pierwsza wizyta u gina dopiero 24.04, ale już odczuwam trochę stresu czy wszystko będzie w porządku...

Za wszystkie z Was trzymam kciuki! :)

Ja po jednym poronieniu i to skończonym łyżeczkowaniem... no nic, trzeba czekać i być dobrej myśli! :)

Gratulacje i dużo zdrowia!

A ja mam takie pytanie jak sobie radzicie z tymi maseczkami? Ja mam taką fajną, antysmogową, z dobrym filtrem ale ona ni chu chu jest niekompatybilna z moimi okularami. Zamówiłam już soczewki jednodniowe bo z miesięcznymi ryzykować nie chcę. Ale do wtorku te soczewki na pewno nie dotrą a tu się trzeba jakoś przemęczyć. A jak Wasze doświadczenie?

reklama
Ja po jednym poronieniu i to skończonym łyżeczkowaniem... no nic, trzeba czekać i być dobrej myśli! :)

Gratulacje i dużo zdrowia!

A ja mam takie pytanie jak sobie radzicie z tymi maseczkami? Ja mam taką fajną, antysmogową, z dobrym filtrem ale ona ni chu chu jest niekompatybilna z moimi okularami. Zamówiłam już soczewki jednodniowe bo z miesięcznymi ryzykować nie chcę. Ale do wtorku te soczewki na pewno nie dotrą a tu się trzeba jakoś przemęczyć. A jak Wasze doświadczenie?
U mnie są nie obowiązkowe więc nie noszę [emoji4]

Dziewczyny bardzo sie boje nie wiem co robic. Beta piekna bo ponad 15 tysiecy ale progesteron 17 a tydzien temu byl 25 a 2 tyg temu 30. Mowilam lekarzowi ze spada a on do mnie ze spokojnie zrobimy badania. Co teraz? Boje sie ze spadnie za tydzien kompletnie i zaczne plamic krawawic czy cos. Nie wiem co robic

Dziewczyny bardzo sie boje nie wiem co robic. Beta piekna bo ponad 15 tysiecy ale progesteron 17 a tydzien temu byl 25 a 2 tyg temu 30. Mowilam lekarzowi ze spada a on do mnie ze spokojnie zrobimy badania. Co teraz? Boje sie ze spadnie za tydzien kompletnie i zaczne plamic krawawic czy cos. Nie wiem co robic
Masz możliwość napisania do niego SMS-a lub zadzwonić?

Szwagierka ma dhupaston. Ale moglabym go zazywac bez wiedzy lekarza? Bardzo sie boje z 30 spadl na 17 a beta pieknie rosnie

reklama
On ma 10mg tylko więc ja bym brała 2x1 rano i wieczorem[emoji4]

Tylko musisz pamiętać o tym że jak za jakiś czas powtórzysz badanie progesteronu to badanie wykaże tylko ten progesteron który masz. Nie wiem jak ci to wytłumaczyć w sensie chodzi mi o to że jak zrobisz badania krwi to może wyjść np taki sam jak masz teraz czyli 17 i będziesz myślała że on nic nie daje a tak naprawdę daje. Kurde nie potrafię tego wytłumaczyć dosadnie. Mam nadzieję że zrozumiałaś.

Do góry