reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

Pytałam się znajomej, która chodziła cała ciążę prywatnie do lekarza, dał jej bez problemu skierowanie na prenatalne na nfz. I to jest tak, że lekarz oczywiście może, kwestia czy mu się chce. Czasami jeśli sami mają uprawnienia do takich badań nie chcą dawać takiego skierowania, żeby sami mogli zarobić...
Pracowalam w placowce medycznej prywatnej i to tak raczej nie dziala.. lekarz na skierowaniu ma pieczatke placowki w ktorej je wystawia. Jesli placiwka nie ma podpisanej umowy z NFZ to nie zrealizuje na NFZ tylko prywatnie.. tak bylo u nas i raczej sie to nie zmienilo. Inaczej wyglada sprawa z receptami. Jak przyjmuje prywatnie to moze wypisac na NFZ jesli lekarz wspolpracuje z NFZ..0

reklama
Ja wlasnie zaraz chyba uderzam w drugą drzemke dzisiaj 🤣🤣🤣 nie radze juz sobie z tą sennoscią, oczy po prostu same lecą. Moj sie tylko smieje ze mnie ze caly dzien leze i ciagle bym spala. Ale ja naprawde nie moge wygrac z tym 😂

Ja wlasnie zaraz chyba uderzam w drugą drzemke dzisiaj 🤣🤣🤣 nie radze juz sobie z tą sennoscią, oczy po prostu same lecą. Moj sie tylko smieje ze mnie ze caly dzien leze i ciagle bym spala. Ale ja naprawde nie moge wygrac z tym 😂
Dzisiaj mam tak samo! Nie dosc, ze spalam 13 h to jeszcze zaliczylam 30 min drzemki i dalej czuje sie zmeczona a oczy az pieka..

Ciężko z tym.

Ja te panią znalazłam w luxmedzie, pracuje tez w szpitalu ale na NFZ kolejki ze hoho.
Ja to w ogóle podejrzewam, że będzie chciał mnie za tydzień zobaczyć a ja od poniedziałku do czwartku pracuje. A też ciężko będzie z zamianą. Cóż zobaczę co mi we wtorek doktorek powie. Tam beta może na tamten dzień będzie wynosiła ponad koło 40 jeśli wszystko jest w porządku to tam nic nie zobaczę, jedynie czy wszystko prawidłowe ogółem.

No właśnie ja tak myślałam
Pracowalam w placowce medycznej prywatnej i to tak raczej nie dziala.. lekarz na skierowaniu ma pieczatke placowki w ktorej je wystawia. Jesli placiwka nie ma podpisanej umowy z NFZ to nie zrealizuje na NFZ tylko prywatnie.. tak bylo u nas i raczej sie to nie zmienilo. Inaczej wyglada sprawa z receptami. Jak przyjmuje prywatnie to moze wypisac na NFZ jesli lekarz wspolpracuje z NFZ..0

A no tak, ale jednak wielu prywatnych lekarzy z NFZ współpracuje wiec zawsze zapytać warto jak jest w tym przypadku ;) teraz od lat korzystam z luxmedu ale wcześniej chodziłam prywatnie do lekarzy (ortopedów, ginekologów itp) i zawsze sami mi przepisywali badania na NFZ. Dlatego warto zapytać. W luxmedzie tez dostałam skierowanie na zabieg kolana na NFZ ;)

A no tak, ale jednak wielu prywatnych lekarzy z NFZ współpracuje wiec zawsze zapytać warto jak jest w tym przypadku ;) teraz od lat korzystam z luxmedu ale wcześniej chodziłam prywatnie do lekarzy (ortopedów, ginekologów itp) i zawsze sami mi przepisywali badania na NFZ. Dlatego warto zapytać. W luxmedzie tez dostałam skierowanie na zabieg kolana na NFZ ;)

No dokładnie. Nie jestem pewna ale enel med nie ma podpisanych jakiś umow z NFZ. Nie robili testu pappa. Wiem bo pytałam. Lekarz wtedy powiedział że robią Nifty, które kosztuje 2500 PLN.
Mając skierowanie od lekarza z Enel med znalazłam prywatnie klinikę która wykonywała te testy również na NFZ i to oni mieli podpisane umowy . To wystarczyło.

reklama
Do góry