reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamy 2020

Macie jakiś sprawdzony sposob na ból glowy?
Cały dzień męczą mnie wymioty i ból głowy;// juz nie mogę wytrzymać... Byl spacer, spanie itp i ciągle boli, nie jest to ostry bol ale juz dlugo to trwa i mnie denerwuje. Chcialam ograniczyć srodki przeciwbólowe do minimum bo jednak nic nie pozostaje bez wplywu na malucha.
Mi kazał pyralginę lekarz, bo mówiłam, że na c nie pomaga a trzy dni głową bolała i jak ręką odjął

reklama
A ja się tak zastanawiam czy czegoś źle nie rozumiem...
Jeżeli potem ktoś pisze totalnie załamany że mają ryzyko bardzo duże np ZD 1:16... No to to jest 6,25% ryzyko choroby a 93,75% szansy na zdrowe dziecko.
Czy coś źle rozumiem? [emoji55] nie interesowalam się nigdy tym, no ale odwrotnie to by było napisane 16:1 na chłopski rozum
Edit: bratowa mojego męża miała przeziernosc 2.5 przy 5.5cm i właśnie takie ryzyko 1:16 i tak ich spanikowali, straumatyzowali strasznie [emoji17] wydzwaniali że ogromne ryzyko ze natychmiast mają się zgłosić do szpitala na dalsze badania itp (a chodziło "tylko" o to, ciąża nie była zagrożona ani nic-to bylo w uk)
Bo przy takim crl to duża przezierność. Km większy plod tym większe nt dopuszczalne.
A z tymi % dobrze rozumiesz :)

Dziewczyny ja trochę z innej beczki, głównie z ciekawości. Wiem, że większość z Was, tak jak mnie, męczą mdłości i wymioty i stąd moje pytanie, czy bardzo zmieniła się Wam waga? Ja schudłam już ponad 4,5kg, 11+1 teraz, i jestem ciekawa czy u Was pomimo złego samopoczucia waga raczej stoi czy też chudniecie? 🤔
U mnie waha się o pół kg raz w górę raz w dół..zależy ile zjem dzień wcześniej...
Zawsze się ważę rano po wysianiu 😲☺️

Bo przy takim crl to duża przezierność. Km większy plod tym większe nt dopuszczalne.
A z tymi % dobrze rozumiesz :)
Nie no to sobie odczytalam że ten 95centyl-norma przy 5.5 to do 2.25, ona miała 2,5. Ale tak świrować przy tym ludzi (kobiety w ciąży) jak jeszcze nic nie wiadomo tak naprawdę i są ogromne szanse na zdrowe dziecko...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry