reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, mi po odebraniu detektora za drugim podejściem udało się znaleźć serduszko. Teraz za cholerę nie mogę go znaleźć, słyszę tylko swoje 🤷‍♀️ Martwi mnie to ale z drugiej strony nie zamierzam się schizować bo prawda jest niestety taka, że i tak co ma być to będzie.
Co do sikania... No właśnie, po pierwszym porodzie coś się zepsuło i czasem przy silnym a psik wiadomo co się dzieje 😄 Cieszę się, że nie jestem sama 😂

reklama
Też mam wizytę w piątek i drze tak samo;<
W dodatku będę sama
😭😭😭
Świat jest okrutny i niesprawiedliwy 😭
Patologia rodzi dzieci i płodzi na 1 pierdnięcie, a kobiety, które walczą i dadzą dzieciom wszystko nie mogą donosić ciąży. Absurd. Nienawidzę tego świata 🤬🤬🤬
Trafiłaś idealnie w punkt.

Faceci to świnie i tyle.
Mam focha na cały świat. Nawet jeśli on chce dobrze, to ja uważam inaczej. 😫

Mimo wszystko nazywanie tak mężczyzny swojego życia nie jest w porządku. Widzisz, że on nie jest wobec Ciebie w porządku, ale przyznam szczerze że to jak piszesz o nim "stary", czy czasem ogółem nieładnie, nie jest miłe nawet dla przypadkowego odbiorcy. Może problem leży ogółem w Waszych relacjach i braku odpowiedniego wzajemnego szacunku? Czy naprawdę dobrze Wam się razem żyje i on wie, że ma do czego wracać, czy traktuje to jako związek bez zobowiązań, ciepłą przystań raz na jakiś czas, ale nie na co dzień? Na moje tu lepiej pomyśleć, porozmawiać, ale i zmienić podejście.

PS. Nie wtrącałabym się, gdybyś sama sprawę traktowała bardziej prywatnie.

Też mam wizytę w piątek i drze tak samo;<
W dodatku będę sama
😭😭😭
Świat jest okrutny i niesprawiedliwy 😭
Patologia rodzi dzieci i płodzi na 1 pierdnięcie, a kobiety, które walczą i dadzą dzieciom wszystko nie mogą donosić ciąży. Absurd. Nienawidzę tego świata 🤬🤬🤬
Myślę o tym prawie codziennie, że kobiety rodzą dzieci wyrzucają je na śmietnik czy kopia po ziemi... A takie co pragną nie mogą mieć lub traca i wiesz juz jakis czas temu zrozumiałam dlaczego tak jest... Bo im nie zależy... Świat jest okrutny
My boimy sie o każdy najmniejszy lek, a one pija alkohol litrami i dziecko sie utrzymuje, oczywiście kazde nowe życie to cud i zasługują te dzieci na życie tylko, że u matek które je pokochają całym sercem i będą sie nimi opiekować a nie takich co nie pamiętają nawet ich imienia :(

Dziewczyny, mi po odebraniu detektora za drugim podejściem udało się znaleźć serduszko. Teraz za cholerę nie mogę go znaleźć, słyszę tylko swoje 🤷‍♀️ Martwi mnie to ale z drugiej strony nie zamierzam się schizować bo prawda jest niestety taka, że i tak co ma być to będzie.
Co do sikania... No właśnie, po pierwszym porodzie coś się zepsuło i czasem przy silnym a psik wiadomo co się dzieje 😄 Cieszę się, że nie jestem sama 😂
Pytanie co będzie po następnym porodzie 🤣też się tego boję, a co do detektora to dlatego właśnie zastanawiam się czy zamówić.. Niby fajnie i wgl, ale po co stresować się.. Pewnie bym wydzwaniala co chwilę do położnej 🤣wolę chyba na ruchy poczekać, pierwsze poczułam jakoś 16-17 więc jescze trochę, 🤣🤣

Mimo wszystko nazywanie tak mężczyzny swojego życia nie jest w porządku. Widzisz, że on nie jest wobec Ciebie w porządku, ale przyznam szczerze że to jak piszesz o nim "stary", czy czasem ogółem nieładnie, nie jest miłe nawet dla przypadkowego odbiorcy. Może problem leży ogółem w Waszych relacjach i braku odpowiedniego wzajemnego szacunku? Czy naprawdę dobrze Wam się razem żyje i on wie, że ma do czego wracać, czy traktuje to jako związek bez zobowiązań, ciepłą przystań raz na jakiś czas, ale nie na co dzień? Na moje tu lepiej pomyśleć, porozmawiać, ale i zmienić podejście.

PS. Nie wtrącałabym się, gdybyś sama sprawę traktowała bardziej prywatnie.
Nie trafiłaś w sedno. Nazywam go stary bo, bo po pierwsze paradoksalnie jest młodszy ode mnie i lubię tak do niego mówić, co mu nie przeszkadza. A uwierz mi, mówi zawszde wprost o wszystkim bez ogródek. Dziwne wnioski wysnułaś 🤔 dogadujemy się swietnie i swietnie sie uzupełniamy. Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę aczkolwiek bardzo rzadko o nim wspominam. A jeśli mówienie do męża stary świadczy o naszych relacjach, to nie wiedziałam. Mówię też do niego gruby choć jest dobrze umięśniony i nie jest gruby, to rozumiem, też świadczy o naszych złych relacjach? Różnie do siebie mówimy i stary czy gruby jest dla nas równie pieszczotliwe, co dla innych misiu czy kotku. ;)

Edit.
Poza tym rozumiem, że nigdy w życiu nie byłaś rozżalona i nie chciałaś po prostu się wykrzyczeć. 🤷‍♀️

reklama
Myślę o tym prawie codziennie, że kobiety rodzą dzieci wyrzucają je na śmietnik czy kopia po ziemi... A takie co pragną nie mogą mieć lub traca i wiesz juz jakis czas temu zrozumiałam dlaczego tak jest... Bo im nie zależy... Świat jest okrutny
My boimy sie o każdy najmniejszy lek, a one pija alkohol litrami i dziecko sie utrzymuje, oczywiście kazde nowe życie to cud i zasługują te dzieci na życie tylko, że u matek które je pokochają całym sercem i będą sie nimi opiekować a nie takich co nie pamiętają nawet ich imienia :(
W pelni sie zgadzam. To jest niesprawiedliwe. Patologia pije wóde bierze narkotyki i rodzi dzieci my chuchamy dmuchamy i co????

Do góry