reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dzień dobry! Kto dziś wizytuje?
Trzymam mocno kciuki ✊✊✊
Miłego dnia dziewczyny 🥰

Chociaż u mnie na miłe sie nie zanosi, mloda wstala lewą nogą .. mam nadzieję, że nie pojde siedziec 😋
O matko, to tak jak mój syn 😳😳😳 obudził się z wrzaskiem i cały czas marudzi i beczy 😳😳😩😵 ...znalazł sobie ostatnio super zabawę pt: "darcie ksiazek" 🙄🙄🙄

reklama
To gdybyś miała ostatnio pełny pęcherz to bys zapamiętała bo to zapewne ciężkie doświadczenie hehe A u mnie według OM 13+1 bedzie więc chyba spoko. Denerwuje się że za późno i będzie za duży bo na usg wychodzi ze okruszek jest dwa dni do przodu, ale jestem dobrej myśli. Tez sie nie moge doczekać :D
Ze spokojem, dziecko w tym tygodniu ma gdzieś około 8cm, więc na pewno będzie wszystko ładnie widać i większe prawdopodobieństwo, że może określi procentowo jaka płeć 😊😊😊

Moja siostra tez pracuje w szpitalu i jednak ma inny obraz, a znajomma moich rodzicow zmarla, byla tym jednym z niewielu pechowcow bez chorob wspolistniejacych, 40pare lat, zostawila 3 dzieci.
Dobra, ja nie będę dalej tego tematu ciągnąć, bo to nie ma sensu, Ty masz swoje zdanie i wierzysz w epidemie, a ja mam swoje i nie wierzę i mam do tego prawo tak jak Ty masz prawo wierzyć 😉 tyle w tej kwestii

Ja normalnie pracuję 8 godzin mimo ze czuje sie tak sobie. Niestety tez siedze po godzinach tyle mam pracy....Czasem po prostu z tego wszystkiego zapominam o objawach. Złapałam jakis nastroj depresyjny boje sie prenaralnych u Was wszystko super a ja sie boje 😢😭
Ja też się bałam bo gdzieś te "zle" statystyki kuszą się potwierdzić ale wiesz co? I tak nie masz na to wpływu w tym momencie a po co się denerwować. Ja złapałam stresa jak mierzył przezierność bo wydawała mi się strasznie duża...no tak, na powiększeniu była a tak naprawdę to wskaźnik wynosił równe 1. Jeśli będzie coś nie tak to będą cię kierować na resztę badan, która albo potwierdzi albo wykluczy. Póki co było wszystko dobrze więc myślę że tak zostanie :)

Jeej u mnie głównie słodkie, choć wczoraj to wgl mix za mną chodził, obiadów mi się nie chce jeść więc zrobiłam zupę ogórkowa taka kwasniejsza 😋a na kolacje raaacuchy ile ja ich lat nie jadłam 😋, a na śniadanie standard jakieś kanapki, jajko, jajecznica serek wiejski, najgorszy problem mam z obiadami bo wszystko blee, chyba będę sobie i swojemu oddzielnie robić, bo on musi koniecznie mięso a ja tylko skubnę. No właśnie co dziś serwujecie na obiad? Może zgapie 😜
u mnie dzisiaj spaghetti, bo mi z wczoraj został makaron :) a jak wolisz bez mięsa to może to co wczoraj robiłam, na oliwie z oliwek podsmażasz czosnek, później dodajesz papryczki chilli drobno pokrojone i na to makaron, smażysz chwilkę na małym ogniu, dodajesz pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz według uznania i na talerz, na koniec starty parmezan i gotowe :) szybko i smacznie i bez mięcha 😉😉😉😁😊

Dziękuję za wszystkie kciukasy cioteczki!!! ❤️😘❤️
Już jestem po, musiałam mieć badanie na dwie tury bo za pierwszym razem maleństwo się źle ułożyło i nie było widać najważniejszych parametrów 😛
Ale jak weszłam za drugim razem już ułożenie było prawidłowe iiiii....
Wszystko jest w jak najlepszym porządku 🤩🤩🤩 wszystko jest tak jak być powinno, przezierność karkowa 1,6 mm czyli w normie, kość nosowa też i wszelkie narządy wewnętrze na swoim miejscu 😊 serduszko pięknie biło! ❤️
Nie dostałam skierowania na żadne dodatkowe badania typu pappa, ponieważ ryzyko wystąpienia wad w tym przypadku jest baaaardzo niskie, także odpuszczam 😊
I uwaga...
90% dziewczynka 👧❤️❤️❤️
A termin porodu zmienił się na 29.03, ale zostaje z Wami kochane cioteczki ❣️❣️❣️
Trzymam kciuki za resztę mamusiek i same dobre wieści❣️ 🤩😘

Załączniki

• D54B1AF4-9DD2-40B2-874B-7185198F09C7.jpeg
    D54B1AF4-9DD2-40B2-874B-7185198F09C7.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 101
Dziękuję za wszystkie kciukasy cioteczki!!! ❤️😘❤️
Już jestem po, musiałam mieć badanie na dwie tury bo za pierwszym razem maleństwo się źle ułożyło i nie było widać najważniejszych parametrów 😛
Wszystko jest w jak najlepszym porządku 🤩🤩🤩 wszystko jest tak jak być powinno, przezierność karkowa 1,6 mm czyli w normie, kość nosowa też i wszelkie narządy wewnętrze na swoim miejscu 😊 serduszko pięknie biło! ❤️
Nie dostałam skierowania na żadne dodatkowe badania typu pappa, ponieważ ryzyko wystąpienia wad w tym przypadku jest baaaardzo niskie, także odpuszczam 😊
I uwaga...
90% dziewczynka 👧❤️❤️❤️
A termin porodu zmienił się na 29.03, ale zostaje z Wami kochane cioteczki ❣️❣️❣️
Trzymam kciuki za resztę mamusiek i same dobre wieści❣️ 🤩😘
No nareszcie! Cudowne wieści 🥰🥰🥰

Dziękuję za wszystkie kciukasy cioteczki!!! ❤😘
Wszystko jest w jak najlepszym porządku 🤩🤩🤩 wszystko jest tak jak być powinno, przezierność karkowa 1,6 mm czyli w normie, kość nosowa też i wszelkie narządy wewnętrze na swoim miejscu 😊 serduszko pięknie biło! ❤
I uwaga...
90% dziewczynka 👧❤❤❤
A termin porodu zmienił się na 29.03, ale zostaje z Wami kochane cioteczki ❣❣❣
Trzymam kciuki za resztę mamusiek i same dobre wieści❣ 🤩😘
No nie mogę 😍 To wiemy, że mamy już parkę na forum 😊 Ale suuuuper! Gratulacje ❤️❤️❤️

reklama
Dziękuję za wszystkie kciukasy cioteczki!!! ❤😘
Wszystko jest w jak najlepszym porządku 🤩🤩🤩 wszystko jest tak jak być powinno, przezierność karkowa 1,6 mm czyli w normie, kość nosowa też i wszelkie narządy wewnętrze na swoim miejscu 😊 serduszko pięknie biło! ❤
I uwaga...
90% dziewczynka 👧❤❤❤
A termin porodu zmienił się na 29.03, ale zostaje z Wami kochane cioteczki ❣❣❣
Trzymam kciuki za resztę mamusiek i same dobre wieści❣ 🤩😘
Cudowne wieści 🥰 Cieszymy się bardzo !

Do góry