reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ale powiedz po co się nakrecasz i tak samo tu inne Dziewczyny? Jesteśmy tu 8-13 tydzień i proszę Was o pozytywne wspieranie sie, a nie straszenie. 👍
Internet zasypany jest gównem, lekarze prosza by nie czytać.
Sa prywane USG można iść bez skierownia, wtedy się uspokoić.
Amen. O to właśnie chodzi, żeby przestraszone kobiety klikały w pseudonaukowe artykuły, które przestraszą je jeszcze bardziej. Już lepiej też czas spożytkować na czytanie Pudelka chociażby 😉

reklama
Hej jestem już po USG. Dziecko pięknie urosło do 3.71cm🥰. Wszystko dobrze, machal rączka, serduszko pięknie biło. Zero zastrzeżeń. Jedynie co to miesniak, urósł już do 8cm😥 ale jest w miejscu gdzie nie powinien przeszkadzać dziecku i ból brzucha to przez to G...no😡
Cudnie, ze dzieciatko pieknie rosnie!💕
Tak, to machanie raczkami jest przeslodkie!

Mowisz g...no?🙈 A polecil Ci cos na zaparcia oprocz naturalnych, znanych “srodkow“?

Hej jestem już po USG. Dziecko pięknie urosło do 3.71cm🥰. Wszystko dobrze, machal rączka, serduszko pięknie biło. Zero zastrzeżeń. Jedynie co to miesniak, urósł już do 8cm😥 ale jest w miejscu gdzie nie powinien przeszkadzać dziecku i ból brzucha to przez to G...no😡
Dobra wiadomość, cieszę się z Tobą ❤🥰😘😘! Gratulacje!!! 👍
Jelita oj daja popalić!

Poczytałam sobie Was na dobranoc [emoji3059]
Ja jestem posrana na maksa, jutro mam krzywa cukrowa i pewnie będzie cukrzyca. Nie zejdę na czczo do normy ciążowej. Poza tym krew w moczu. Ciekawe co jeszcze mnie czeka. 9 miesięcy dam radę, ale jak mi zostanie na resztę życia tak jak po poprzedniej ciąży niedoczynność tarczycy to psychicznie nie dam rady. Już trochę nie daję [emoji853]
Będzie dobrze nie martw się na zapas dopóki nie masz wyników!! Ja byłam załamana jak wyszło że mam cukrzycę po dzisiejszej wizycie u diabetolog się poryczalam ale zaraz vsie ogarnęłam zajechałam do sklepu kupiłam to co mogę jeść i powiem Ci że wszystkie pomiary mam w normie [emoji4][emoji4] a lekarka powiedziała że daje mi tydzień przy takich wysokich wynikach i będziemy insulinę włączać. Mam zamiar zawalczyć!! a nie jest to łatwe bo większości rzeczy które jadłam teraz mogę sobie o nich pomarzyć , najwyżej będę jedną z niewielu które na porodówkę będzie szła chudsza niż przed ciążą [emoji23][emoji23][emoji23]

Witam,
Jestem tu nowa. Dziewczęta, może to nie jest odpowiednie miejsce, ale proszę podnieście mnie trochę na duchu. Jesteśmy z mężem w 10 tygodniu i 6 dniu, jest to nasza pierwsza ciąża. Udało się w 2 cyklu starań. Wszystko niby jest ok, tzn było do ostatniej wizyty u gina, wtedy 8+3, nastepna wizyta za 2 tygodnie. Ciążę przechodzę "bezobjawowo" i to mnie martwi, na tyle, że, zaczynam schizowac czy oby na pewno wszystko jest ok :( czy któraś z Was jest moze w podobnej sytuacji? Tzn przechodzi na tym etapie ciazy bez kompletnie zadnych objawow ? Wiem, ze kilka z Was na pewno napiszę, że powinnam się cieszyć, ze nie wiszę nad toaleta itp, ale niestety to mnie wgl nie przekonuje :(
U mnie jakoś 6-7 tc był brak apetytu i teraz pozmieniały mi się preferencje jeśli chodzi o apetyt, poza tym senność i to tyle. Też na początku trochę świrowałam, że piersi mnie nie bolą i nie wymiotuje 😄 Naprawdę ciesz się dobrym samopoczuciem bo niektóre Mamuśki na forum od wielu tygodni męczą się biedne z Mdłościami i wymiotami 😔 Ja w pierwszej ciąży myślałam, że mi cyce dosłownie eksplodują, a teraz nic i nie tęsknię za tym 😂 Dobrze, że jesteś z nami. To forum to skarbnica wiedzy, doświadczeń i emocjonalnego wsparcia. Będzie Ci tu dobrze 😊

Fiu, fiu! 3.71 cm no pięknie 😍 Wiadomo, lepiej żeby oprócz Dzidziulka nic tam więcej nie było ale jeśli już jest to dobrze, że gdzieś na marginesie, gdzie nie będzie Maluszkowi wchodzić w paradę. Gratulacje 😘

reklama
Do góry