Larysadti28
Fanka BB :)
Chcesz rodzic naturalnie czy cesarka?
Doktor od razu nastawił mnie na cc.
Staram się myśleć pozytywnie juz dawno jestem na zwolnieniu, są dni gdzie się nie położę ale staram się polegiwać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chcesz rodzic naturalnie czy cesarka?
Hej. Podczytuje ten wątek od jakiegoś czasu ale się jeszcze nie udzielałam. Tez jestem w ciąży bliźniaczej, 25tc skończony. Co do stawiania się brzucha, mi się zaczął stawiać jakoś w 18tc i niestety to doprowadzilo do skrócenia się szyjki. Lepiej to monitorować na każdej wizycie. Aktualnie strasznie mi się stawia, potrafi nawet kilka razy w ciągu godziny i niestety leki na to nie pomagają. Nie mówię oczywiście tego aby kogokolwiek przestraszyć, tylko jako info, ze ważne zeby kontrolować szyjkę - ale skoro Twoja jest długa to na ten moment nie masz się czego obawiaćU Nas 19+1. Czy Wam tez brzuch się tak stawia ? Strasznie się boje ze cos z tego wyniknie niedobrego. Luteinę mamy juz 2 razy dziennie magnez 3x. Szyjka badana co każda wizytę tydzien temu była długa i wszystko Ok ale im chłopcy są więksi tym mam wrażenie ze spinanie jest intensywniejsze
Hej. Podczytuje ten wątek od jakiegoś czasu ale się jeszcze nie udzielałam. Tez jestem w ciąży bliźniaczej, 25tc skończony. Co do stawiania się brzucha, mi się zaczął stawiać jakoś w 18tc i niestety to doprowadzilo do skrócenia się szyjki. Lepiej to monitorować na każdej wizycie. Aktualnie strasznie mi się stawia, potrafi nawet kilka razy w ciągu godziny i niestety leki na to nie pomagają. Nie mówię oczywiście tego aby kogokolwiek przestraszyć, tylko jako info, ze ważne zeby kontrolować szyjkę - ale skoro Twoja jest długa to na ten moment nie masz się czego obawiać. Mi lekarz mówił ze w większości ciąży bliźniaczych problem stawiającego się brzucha jest powszechny, ważne by to kontrolować i brać leki.
16 tydzień ciążyDziewczyny, kiedy poczułyście pierwsze ruchy dzieciaczków?![]()
18-19 tydz ciąży, na początku było tak jakby muskanie rybki ogonem,natomiast od 26 tyg i im dalej tym mocniejsze kopniakiDziewczyny, kiedy poczułyście pierwsze ruchy dzieciaczków?![]()
Ja miałam dwa bijące serduszka w 7tyg,bo wcześniej nikt mnie nie chcial przyjąći takiej samej wielkości a beta rosła ale nie była specjalnie wysoka jak na bliźniaki , to nie powiem jak to jest przed 7tygodniem.Hej dziewczyny...wczoraj 5+6 byłam na usg. Szłam tam z myślą, że poronilam bo przyrost beta hcg zwolnił do 30%. Okazało się, że są dwa pęcherzyki jeden ma 2 mm A drugi 5 mm I w środku widać chyba zarodek jeszcze bez serduszka o wymiarach 1.3 mm. Lekarz powiedział, że beta zwolnila bo prawdopodobnie 2 pecherzyk zanika. Ale niepokoi mnie, że ten 2 jest taki mały... za mały jak na wiek ciąży. Czy to jest normalne, że przy ciazach bliźniaczych pecherzyk I są mniejsze niż wiek ciąży? Za tydzień mam rozstrzygajaca wizytę...