Mnie ciągnie prawy a lewy nic a nic a tam jest pęcherzykJa w tym cyklu miałam owu z prawego i bolał strasznie. Gin potwierdziła, że owu była z prawegowięc chyba tak
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie ciągnie prawy a lewy nic a nic a tam jest pęcherzykJa w tym cyklu miałam owu z prawego i bolał strasznie. Gin potwierdziła, że owu była z prawegowięc chyba tak
![]()
Bo ból jajnika tak naprawdę powoduje pęknięcie pęcherzyka grafa i płyn ciałka żółtego, które powoduje podrażnienie śluzówki jajnikaMnie ciągnie prawy a lewy nic a nic a tam jest pęcherzyk![]()
Dla mnie to ważne, bo ja nie mam lewego jajowoduJa w tym cyklu miałam owu z prawego i bolał strasznie. Gin potwierdziła, że owu była z prawegowięc chyba tak
tyle, że ból powoduje ciałko żółte, którego płyn podrażnia śluzówkę jajnika
![]()
To może jeszcze zaboli ;pBo ból jajnika tak naprawdę powoduje pęknięcie pęcherzyka grafa i płyn ciałka żółtego, które powoduje podrażnienie śluzówki jajnika![]()
Napisze tak jakby napisała moja ginekolog "oby bolała ta owulacja najmocniej na świecie"To może jeszcze zaboli ;p
Z tego co od 3 lat słyszę, to ból występuje w jajniku, w którym dochodzi do uwolnienia komórki jajowej, bo to ciałko żółte odpowiada za ból owulacyjnyDla mnie to ważne, bo ja nie mam lewego jajowodu
Ja nie zawsze czuję ten bólNapisze tak jakby napisała moja ginekolog "oby bolała ta owulacja najmocniej na świecie"
Z tego co od 3 lat słyszę, to ból występuje w jajniku, w którym dochodzi do uwolnienia komórki jajowej, bo to ciałko żółte odpowiada za ból owulacyjny![]()
Jakie miałaś objawy?Oby!!! Zapraszam Was wszystkie do wyjścia![]()
I z tego co mi powiedział gin ból może tak promieniować że nam się wydaje że oba bolą . Ja tak mam zazwyczaj. W tym cyklu bolał mnie typowo jeden. I tak tak wcześniej pisałam pierwszy mój cykl starań kiedy mnie nic nie boli tam na doleNapisze tak jakby napisała moja ginekolog "oby bolała ta owulacja najmocniej na świecie"
Z tego co od 3 lat słyszę, to ból występuje w jajniku, w którym dochodzi do uwolnienia komórki jajowej, bo to ciałko żółte odpowiada za ból owulacyjny![]()
Bo nie zawsze musi wystąpićJa nie zawsze czuję ten ból![]()