reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Dagaa jaka akrobatka
I to jeszcze jaka [emoji85]
Moja też w wózku. Ale przestałam wnosić na 3 piętro. Zostawiam na dole. Szkoda pleców.
U nas nie ma gdzie zostawiać niestety [emoji2368]
Jestem przez kwarantanne tak zakrecona ze pytam dziś M dlaczego nie zrobil kawy.. a on tak dziwnie patrzy i mowi.. jak nie zrobilem jak wypiłaś już pół.. takze ja jestem całkowicie jak z innej planety. Jeszcze 2 dni i wolność.

A dzis mielismy kolejna kontrole.. pierwsza w sobote przez tel padlo pytanie czy wszyscy jesteśmy w domu. A dzis istna farsa. Zadzwonil policjant.. spytal czy jestesmy w domu.. mowie ze tak.. chcial bysmy podeszli do okna to mowie mu ze prosze chwile zaczekać bo corka spi musze obudzic.. jeszcze nie podeszlam do okna i uslyszam tekst... Juz jestescie w oknie prawda? My was widzimy.. zmieszana mowie ze jeszcze nie jestem przy żadnym oknie.. chwila ciszy.. maly zaczal plakal.. policjant powiedzial ze dobrze nie denerwujmy "corki" wszystko wporzadku i do widzenia. Glos mial kipiacy smiechem. Takie leniwe gnoje
Jeszcze chwila i nadrobicie spacery i płace zabaw [emoji41]
A z tymi kontrolami to nawet nie chce mi się komentować [emoji57]
Moje dziecko mruży oczy, zumuje.

Teraz mamy taki hit, że płaczemy ze śmiechu. Pomalowałam paznokcie na różowo. Pokazuje jej, a ona na to "ohoho" z takim bujaniem na boki hahah
Haha dobra jest [emoji3590][emoji3590]
Moja ma fazę na chowanie wszystkiego wszędzie i prowadzenie mnie do pokoju żeby powiedzieć "nie ma" z tym swoim cwanym usmieszkiem [emoji85]

Daga na zimniejsze dni i zimę prawie gotowa, muszę tylko jakieś cieplejsze spodnie dorwac i już [emoji57] dziś kupiłam od babki buty na zimę, jedne zupełnie nowe a drugie używane tylko do wózka czasami [emoji57] dałam w sumie 20zl więc kolejny w ostatnim czasie interes życia [emoji41]
IMG_20201006_134050.jpeg

Jutro mam dzwonić. Chyba się długo nie czeka. Koleżanka była ostatnio z córką. No, ale zobaczymy. Ta Liluska jest prześmieszna :D ten wiek mi się bardzo podoba

Dzisiaj pytałam o szczepionkę na grypę. Nie ma, zeerooo. Puste magazyny hmm
Też zastanawiam się nad szczepieniem, na razie nie ma szczepionek, a jak się pojawia to sama nie wiem [emoji85]
Daga na zimniejsze dni i zimę prawie gotowa, muszę tylko jakieś cieplejsze spodnie dorwac i już [emoji57] dziś kupiłam od babki buty na zimę, jedne zupełnie nowe a drugie używane tylko do wózka czasami [emoji57] dałam w sumie 20zl więc kolejny w ostatnim czasie interes życia [emoji41]Zobacz załącznik 1185044
Ooo my też już kupiliśmy buty na zimę :) ale ja nie ukrywam, że bardzo dużo wydaje na ubrania Igora, zdecydowanie za dużo [emoji85]
IMG_20201006_193220_01.jpeg

Paula śliczne. Waham sie nad wiązanymi bo Fifi rozpina buty i rozwiązuje. My jeszcze nadal bez butow nie gotowi.

Wyszliśmy dziś z kwarantanny. Tylr radości ze do domy wrocilismy o 21 malego położyłam o 21.30 a on jeszcze w łóżeczku rozrabia.

Ale super. Spi pieknie. Nasz absolutnie nie gotowy. On tak kocha lozeczko i rzuca sie na całej długości i nieraz zbieralabym go z podlogi.
Jest barierka na całą długość więc nawet kręcące się w nocy dziecko raczej nie wypadnie [emoji41][emoji12]
A u nas ostatnio młoda często się budzi, przebudza się za prawie każdym razem jak chce ja odłożyć bo muszę się schylać bardzo przez te barierki i ona to czuje i zaraz oczy otwarte. A teraz będę ja usypiac na łóżeczku i moze zniknie ten problem [emoji3]

reklama
U nas dzien wrażeń.. zauważyłam Przedwczoraj że maly ma jakies dziwne plamy trochę jak ukoszenia.
Obserwowaliśmy wczoraj i zaczęły się wybrzuszac a przed snem widziałam ze są takie mini bąbelki.
Dzis jak wstał to juz spuchnięty palec i śródstopie.. na czerwonym miejscu zrobiły sie takie dodatkowo żółte placki wygląda trochr jak siniak.. i bąble pękały i wypływał jakis plyn..
Nie moglam dostać sie do żadnego lekarza a balam sie czekać do jutra.
W koncu Udalo nam sie prywatnie dostac do lekarza. Jak tylko zobaczyl powiedzial ze to ugryzienia komara ale są zakażone wyrazny stan zapalny i ten plyn o ktorym mówiłam to wyciek ropny. Antybiotyk, Duozinal przeciwalergicznie, smarowanie tridermem. Jesli bedzie bardziej puchnąć dawac mam 2 dawki duozinalu.

Wczoraj 1 komara zabiłam.. dziś na przedpokoju kolejnego. Jutro kupie znowu ta wtyczke do kontaktu. Latem malego skubnely tylko raz i byly to typowe czerwone ślady.. lekarz mowil ze odmian komarow jest bardzo duzo i taki efekt może być.

Podawanie lekow to koszmar ale jakos to przetrwamy i oby bylo lepiej.

Zdj nie oddaja tego sa blade a paluszek i stopa sa żywo czerwone.
IMG_20201011_091248.jpg
IMG_20201011_091108.jpg
IMG_20201011_091207.jpg

Do góry