reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

Słyszałam, że duże znaczenie mają po prostu geny ale my wszyscy po stronie mojej i męża rodziliśmy się w granicach 3 kg a tu się zapowiada niezły kawał chłopa jak tak będzie przybierał. Dużo witamin przyjmuję, bo wyniki byly takie sobie i obawiam się, że to nie mity. Dokładnie od dwóch tygodni je biorę i od dwóch tygodni taki szybki przyrost wagi ma synek.
A dziadki jakie się rodziły? U mnie w rodzinie ja z rodzeństwem raczej standardowi, u mojego chłopaka to samo każde dziecko niecałe 3.5 kg, ale moj tata ponad 5 kg ważył no i syn zapowiada się podobnie, siostry córa też prawie 5 kg i 62 cm 🤣
Ja nie jem mięsa i mnie każdy anemia straszył i małym dzieckiem, a on wagowo poza centylami jest cały czas 🙈

reklama
Słyszałam, że duże znaczenie mają po prostu geny ale my wszyscy po stronie mojej i męża rodziliśmy się w granicach 3 kg a tu się zapowiada niezły kawał chłopa jak tak będzie przybierał. Dużo witamin przyjmuję, bo wyniki byly takie sobie i obawiam się, że to nie mity. Dokładnie od dwóch tygodni je biorę i od dwóch tygodni taki szybki przyrost wagi ma synek.
To u mnie odwrotnie[emoji16]ja 4200 mąż 4500 corka 4000 a malutka mysle ze 3.max bedzie

A u mnie to zupelnie inna bajka,bo blizniaki inaczej rosna i zazwyczaj sa małe a tu ladnie sobie przybieraja;)

Właśnie Agnieszka, u Ciebie to waga każdego z bliźniaków jest bardzo ładna. Aż niektóre z nas mogą Ci tego pozazdrościć.
Ja jeszcze chwilę muszę poczekać na swoją wizytę, ale już mnie nosi, bo nie wiem co tam u niego od ponad miesiąca. :dry:

Właśnie Agnieszka, u Ciebie to waga każdego z bliźniaków jest bardzo ładna. Aż niektóre z nas mogą Ci tego pozazdrościć.
Ja jeszcze chwilę muszę poczekać na swoją wizytę, ale już mnie nosi, bo nie wiem co tam u niego od ponad miesiąca. :dry:
Mam tak samo, dzisiaj mam wizytę i mam małe lęki. Nie wiem czy dobrze przybiera, czy już się obróciła. No i dodatkowo dzisiaj idę do innego lekarza bo moja gin jest na l4 :( mam obawy...

Chyba jeszcze nie powinna się obracac?
Przecież dziecko ciągle się obraca :) miesiąc temu była ułożona posladkowo. Mam nadzieję że się przekręca i jest jak powinno być. Chociaż cały czas czuje ją w jednym miejscu, dlatego trochę się martwię ponieważ nie chce mieć cesarki (tak, wiem ma jeszcze czas ale to mnie trochę stresuje) :)

Przecież dziecko ciągle się obraca :) miesiąc temu była ułożona posladkowo. Mam nadzieję że się przekręca i jest jak powinno być. Chociaż cały czas czuje ją w jednym miejscu, dlatego trochę się martwię ponieważ nie chce mieć cesarki (tak, wiem ma jeszcze czas ale to mnie trochę stresuje) :)
Chodziło mi o to że masz jeszcze czas żeby przekręciła się główka w dół.

reklama
Do góry